Scout Report: Ένας Βίκινγκ πολυτελείας για τον ΟΦΗ

Απόψεις

Ο Γιάννης Χαμαλάκης σκιαγραφεί τον Γκουντ Τοράρινσον, ο οποίος αναμένεται να αποτελέσει τον βασικό αριστερό μπακ - χαφ του ΟΦΗ της νέας σεζόν

Δύο οριστικές συμφωνίες μέσα στο Σ/Κ επικοινώνησε η ΠΑΕ, οι οποίες αναμένεται να επικυρωθούν τις επόμενες 48 ώρες. Πρακτικά, μαζί με την πώληση Επασί ήρθε και το deal με τον 30χρονο Ολλανδό Σόνι Στέφενς ενώ παίκτης του ΟΦΗ πρέπει να θεωρείται ο Γκουντ Θοράρινσον.

Για τον πανύψηλο Ολλανδό (1.94), δεν έχω πολλά να γράψω. Ακόμα μια φετινή μεταγραφή στα 30+, καταγράφω απλά ότι δεν έχει αγωνιστεί παρά μόνο στην χώρα του, βασικός πέρυσι σε ομάδα που τερμάτισε στην 9η θέση στην μεγάλη κατηγορία, επίσης βασικός τις προηγούμενες δύο χρονιές και στην προσπάθεια της Καμπούρ για άνοδο. Οι τερματοφύλακες από τις Κάτω Χώρες έχουν ένα ρίσκο παραπάνω.


Mεγαλύτερο ενδιαφέρον μοιάζει η περίπτωση του επίσης 30χρονου Γκουντ Θοράρινσον. Ένας ποδοσφαιριστής που τα κάνει όλα. Παίζει πολλές θέσεις, εκτελεί φάουλ και... τραγουδάει. Ένας μπακ - χαφ πολυτελείας!

ΠΑΙΚΤΗΣ - ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗΣ

Διεθνής αριστερός μπακ, έχει 12 συμμετοχές με την ανδρών και συνολικά πάνω από 40 σε όλες τις εθνικές ομάδες. Ο Θοράρινσον, όμως, πέρα από γνωστός ποδοσφαιριστής είναι και γνωστός... τραγουδιστής στην χώρα του.

Πέρα από το ποδόσφαιρο, η μεγάλη του αγάπη είναι το τραγούδι. Μάλιστα, είχε φτάσει στα... πρόθυρα της Eurovision το 2018, συμμετείχε στον εγχώριο διαγωνισμό για την ανάδειξη του τραγουδιού που θα έστελνε η Ισλανδία στον διαγωνισμό της Eurovision όμως το τραγούδι του με τίτλο "Litir" δεν προκρίθηκε. Συμμετείχε επίσης και σε μπάντα στη Ν. Υόρκη.

maxresdefault_220808_002439.jpg#asset:401013


ΑΠΟ ΤΟ ΣΕΛΦΟΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

Ο Θοράρινσον έχει γεμάτες χρονιές στην καριέρα του. Γεννήθηκε στο Σέλφος όπου ξεκίνησε να παίζει μπάλα, πέντε χρόνια αργότερα μετακόμισε στην Νορβηγία και την Σάρπσμποργκ, αργότερα ήρθε η Νόρτζελαντ στη Δανία ενώ το 2016-2017 ήταν ο βασικός μπακ της Ρόζενμποργκ. Ακολούθησαν δύο γεμάτες χρονιές στην Σουηδική Νόρκεπινγκ, πριν μετακομίσει (2020) στην κοσμοπολίτικη Νέα Υόρκη, στο MLS για την New York City. 41 παιχνίδια έπαιξε εκεί, μέλος της μέχρι τα μέσα του Δεκέμβρη. Έψαχνε ένα ακόμα συμβόλαιο στο MLS, δεν το βρήκε και επέστρεψε στη Σκανδιναβία για την Άαλμποργκ όπου από τον Φεβρουάριο αγωνίστηκε 6 φορές. Έχει συνολικά 16 συμμετοχές σε Europa και προκρ. Τσάμπιονς Λιγκ. Έχει στο παλμαρέ του πρωτάθλημα και Κύπελλο στη Νορβηγία καθώς και πρωτάθλημα στο MLS.

Επίσης, τις προηγούμενες ημέρες έφτασε μια ανάσα από το να υπογράψει στην Τβέντε, όμως χάλασε η μεταγραφή την τελευταία στιγμή, κάτι που αποκάλυψε ο κόουτς της Ολλανδικής ομάδας.

gudmundur-thorarinsson-1.jpg#asset:401011

ΤΙ ΠΑΙΚΤΗΣ ΕΙΝΑΙ

Μιλάμε για έναν κλασικό Σκανδιναβό wing back. Παίκτης που παίρνει όλη την πλευρά, με περισσότερες επιθετικές αρετές παρά αμυντικές. Για όσους δεν γνωρίζουν, οι Ισλανδοί πέρα από ψαράδες, βγάζουν εσχάτως και καλούς παίκτες, η παρουσία στο Μουντιάλ του 2018 επικύρωσε την άνοδο σαν Εθνική, μια χώρα που ''εξάγει'' ποιοτικούς ποδοσφαιριστές τα τελευταία χρόνια.

Αριστεροπόδαρος, παίκτης που αγωνίζεται σε αρκετές θέσεις, κυρίως σε αυτές του αριστερού αμυντικού και αριστερού χαφ. Δημιουργικός, με γκολ και ασίστ στο ενεργητικό του. Στην Σουηδία σε 84 ματς έχει καταγράψει 4 γκολ και... 15 ασίστ, καλύτερη επίδοση στη Νορβηγία (83 ματς, 8 γκολ, 13 ασίστ). Και στο MLS γέμισε την στατιστική του ενώ οι 45 ασίστ καριέρας, για μπακ θεωρείται ένα νούμερο εξαιρετικό.

Υψηλόσωμος για μπακ (1.83), καλή ντρίμπλα και τεχνική τον βοηθάει στα σλάλομ και τα ανεβάσματα. Έχει ικανότητα στις εκτελέσεις φάουλ, καλός συμπαίκτης αλλά με μειονεκτήματα στις αμυντικές τοποθετήσεις, στην ένταση και στα σκαμπανεβάσματα στην απόδοση του καθώς και στην αθλητικότητα υστερεί. Σίγουρα, η φυσική του κατάσταση δεν θα είναι η καλύτερη μιας και από τον Δεκέμβριο δεν έχει αρκετά επίσημα ματς. Αν εξαιρέσουμε τα 6 με Άλμποργκ, τελευταία του παρουσία στο MLS ήταν στα τέλη Οκτωβρίου, και αυτό είναι το μεγάλο ερωτηματικό. Επίσης, χωρίς μεγάλους τραυματισμούς στην καριέρα του.


GettyImages-1236578618.jpg#asset:401015


ΠΡΟΣΘΗΚΗ... 6ΑΔΑΣ

Η περίπτωση του Ισλανδού, μου μοιάζει περισσότερο με εκείνη του Ντίκο, παρά με εκείνη του... Γιοχού. Παίκτης με δεδομένη ποιότητα και περισσότερες παραστάσεις, με τρόπαια σε μεγάλες κατηγορίες και με συμμετοχές στην εθνική του ομάδα. Επιλογή με λιγότερο ρίσκο σε σχέση με τον στόπερ από την Γαλλία, όπου οι παραστάσεις του περιορίζονται στην σκληροτράχηλη μεν, αλλά δεδομένης ποιότητας Ligue 2.

Ο Θοράρινσον είναι μια κίνηση αναβάθμισης της αριστερής πλευράς, που δεν θυμάμαι από πότε έχει να ''δει'' έναν παίκτη με επιθετικές αρετές. Ένας παίκτης με υψηλό κασέ, που άσχετα αν θα ''κολλήσει'' στον ΟΦΗ, συγκαταλέγεται και αυτός στις επιλογές με φόντο 6αδα, από αυτές που μπορείς να χαρακτηρίσεις ως ''τις καλύτερες που μπορούσε να βρει ο ΟΦΗ σε αυτή την θέση''. Θα υπάρχουν ματς που θα παίζει μαζί με Μπαλογιάννη την πλευρά, με αστερίσκο το πότε θα είναι έτοιμος λόγω αγωνιστικής ετοιμότητας, η επιλογή χαρακτηρίζεται ''εξαιρετική'', άσχετα αν αποδώσει τα αναμενόμενα ο Ισλανδός, ή όχι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Scout Report: O Γιοχού «δείχνει» τρεις στόπερ!

Scout Report: Ένας «Μεγιάδο» από τη Σενεγάλη

Scout Report: Ο Ντικό δεν είναι Φελίπε

Νιόπλιας για μεταγραφές: «Έρχονται παίκτες, θα είμαστε διαφορετική ομάδα»

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.