​Σε αναμμένα κάρβουνα «κάθεται» ο Νιόπλιας

21:23 | 28/03/2021

Τα ανοιχτά μέτωπα για τον προπονητή του ΟΦΗ ενόψει ΠΑΣ Γιάννινα

Κανονικά δεν πρέπει να γράφουμε κάτι για να μη το γκαντεμιάσουμε. Πάνω που ο Νιόπλιας τρίβει τα χέρια του από ικανοποίησει, τα σταυρώνει και... προσεύχεται να πάνε όλα καλά με τους τραυματίες.

Τελευταίο «θύμα» ο Λουκ Καστάνιος, για τον οποίο η Δευτέρα είναι κρίσιμη μέρα για να διαπιστωθεί το ακριβές πρόβλημα και ο χρόνος απουσίας του. Όπως καταλαβαίνετε, ο Ολλανδός φορ είναι μία σημαντική μονάδα για την επίθεση και ο Νιόπλιας το τελευταίο πράγμα που θέλει να σκέφτεται είναι μία πιθανή απουσία του.

Δυστυχώς ο ΟΦΗ βρίσκεται ξανά σε μια γνώριμη κατάσταση. Τα πρόσωπα στον πάγκο αλλάζουν, αλλά η ατυχία δεν αλλάζει. Καστάνιος, ο τελευταίος, Νέιρα, Βούρος, ντε Γκουζμάν. Ποδοσφαιριστές που καθορίζουν το παιχνίδι του Ομίλου, σημαντικές μονάδες, ακόμα πιο σημαντικές οι απουσίες τους.

Το αναφέραμε και τις προηγούμενες μέρες. Δεν είμαι μόνο το θέμα της άμυνας, η οποία, όπως είδαμε στο ματς με τον Βόλο, βελτιώθηκε σε μεγάλο βαθμό. Είναι και η επίθεση. Η δημιουργία, η παραγωγή φάσεων, το γκολ. Χωρίς Νέιρα και ντε Γκουζμάν και με δεδομένες και τις μακρές απουσίες (Ναμπί), ο ΟΦΗ δεν μπορεί να φτιάξει φάσεις και σε αυτό το στάδιο που βρίσκεται, των πλέι άουτ, το γκολ είναι το... υπέρτατο αγαθό.

Ο 56χρονος προπονητής μπαίνει με τον ΟΦΗ στην τελική ευθεία για το σαββατιάτικο εντός έδρας παιχνίδι με τον ΠΑΣ και μόνο ήσυχος δεν είναι. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι «κάθεται» σε αναμμένα κάρβουνα περιμένοντας τις εξελίξεις με τους τραυματίες ώστε να καταστρώσει τα πλάνα του για ένα κρίσιμο και άκρως απαιτητικό παιχνίδι.

Άλλη ομάδα ο ΟΦΗ χωρίς αυτούς, άλλη ομάδα με αυτούς και τούτο γίνεται αντιληπτό από όλους. Πόσω μάλλον από τον Νιόπλια που θα ήθελε να ετοιμάσει την καλύτερη δυνατή (και παραγωγική σε όλες τις γραμμές) ενδεκάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Απαραίτητοι στον «τελικό» με τον ΠΑΣ Γιάννινα

Ο Κοσμάς δε θα το... ρίξει στα quotes και στα «αν»

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.