Ο Κοσμάς δε θα το... ρίξει στα quotes και στα «αν»

ΟΦΗ

Ο Τσιλιανίδης περνάει δύσκολα, όμως έχει τον χαρακτήρα για να επιστρέψει...

Οι τελευταίοι 10 μήνες έχουν εξελιχθεί σ' έναν "εφιάλτη" για τον Κοσμά Τσιλιανίδη. Το γεγονός, μάλιστα, πως τον περασμένο Ιανουάριο επέστρεψε για μερικές ολιγόλεπτες συμμετοχές και μετά βρέθηκε ξανά στα... πιτς, δίνει ακόμη ένα πιο τραγικό τόνο στην περιπέτεια του.

Από το «ζωντανός και πάλι», που είπε μετά το ματς κόντρα στη Λαμία, όπου αγωνίστηκε για πρώτη φορά, μετά τους χιαστούς, είδε έπειτα από λίγες μέρες το όνομα του ξανά στο απουσιολόγιο του ηρακλειώτικου συλλόγου.

Ο 27χρονος ποδοσφαιριστής περνάει μια μεγάλη δοκιμασία στο σώμα και στο πνεύμα του, καθώς ο τραυματισμός του στα τέλη του περασμένου Μαΐου σταμάτησε την φοβερή και τρομερή παρουσία του στον Όμιλο.

Πολλοί αθλητές, ύστερα από τέτοιου είδους αναποδιές, δεν επιστρέφουν οι ίδιοι. Λίγο η καταπόνηση, λίγο ο κλονισμός του ηθικού, προκαλούν... παρενέργειες.

Ο "Τσίλια", ωστόσο, μοιάζει αρκετά διαφορετικός. Έχει αυτοπεποίθηση και χαρακτήρα για να αφήσει πίσω του μια και καλή σε 3-4 εβδομάδες όλη αυτή την κατάσταση.

Δεν πρόκειται, δηλαδή, να το ρίξει στη μεμψιμοιρία και στα quotes του τύπου: "Στα δύσκολα ή χάνεσαι ή ξαναγεννιέσαι. Η επιλογή είναι πάντα δική σου" και πολλά ακόμη, τα οποία ταιριάζουν... γάντι με την περίπτωση του.

Ούτε φυσικά πρόκειται να σταθεί στο "αν" και να τον χαλάσει το τι έχει στερηθεί όλο αυτό το διάστημα της αποχής του.

Γιατί πολύ απλά... αν ήταν υγιής, τότε έμοιαζε αρκετά πιθανό να ήταν κι εκείνος μαζί με την Εθνική Ελλάδας το βράδυ της Πέμπτης (25/03) στο «Νουέβο Λος Κάρμενες», για το παιχνίδι κόντρα στην Ισπανία.

Πριν, εξάλλου, χτυπήσει σοβαρά, είχε μπει στο μπλοκάκι του Τζον Φαν Σιπ, που τον προόριζε για τις επόμενες κλήσεις του. Με το "αν", ωστόσο, δουλειά δε γίνεται...

Ο Τσιλιανίδης αφενός το γνωρίζει αυτό και αφετέρου έχει μάθει να "μιλάει" στο γήπεδο. Εκεί που λες και βρίσκεται στην... κοσμάρα του και αποτελεί ένα πολύτιμο "όπλο" του ΟΦΗ, τον οποίο τόσο πολύ ομορφαίνει.

Είναι δουλευταράς, διαθέτει προσωπικότητα και επαγγελματισμό και ξέρει ότι απ' τον εαυτό του εξαρτάται σε σημαντικό βαθμό η επιτυχημένη μετάβαση στην κανονικότητα του.

Η λογική λέει πως και να προλάβει ορισμένα από τα ματς των πλέι άουτ, θα θέλει λίγο τον χρόνο του για να γυρίσει στα δικά του-υψηλά-στάνταρ.

Η επάνοδος του, ωστόσο, αποτελεί ένα ευχάριστο νέο για τους "ασπρόμαυρους" και είναι δεδομένο ότι θα βοηθήσει στο κομμάτι της ψυχολογίας, στην προσπάθεια για παραμονή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Προλαβαίνει τα πλέι άουτ ο Τσιλιανίδης

Η διακοπή δεν έχει μόνο οφέλη για τον ΟΦΗ


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.