Σελίμοβιτς: Στον πάγκο και στον... «πάγο»

ΟΦΗ

Ο Βαχίντ Σελίμοβιτς είναι η μεγάλη απογοήτευση του ΟΦΗ στον α' γύρο

Η επιλογή του Νίκου Βαφέα αντί του Σελίμοβιτς στο ντέρμπι με τον Άρη δείχνει πλέον ξεκάθαρα ότι για να καταφέρει να κερδίσει ξανά την εμπιστοσύνη του Γιώργου Σίμου θα πρέπει να ξεπεράσει τον εαυτό του.

Ο προπονητής του ΟΦΗ είδε στην προπόνηση αυτά που δεν βλέπουμε εμείς, αλλά και στα παιχνίδια που έπαιξε είδε αυτά που βλέπαμε κι εμείς με αποτέλεσμα ο 23χρονος αμυντικός, που πήγε στον Όμιλο δημιουργώντας φιλοδοξίες, να μην είναι πλέον στην πρώτη γραμμή των επιλογών.

Ο Γιώργος Σίμος είναι από τους προπονητές που δεν στέλνουν στον πάγκο, που λέμε στην καθομιλουμένη, κάποιον ποδοσφαιριστή τόσο εύκολα, αλλά είναι προπονητής που έχει ψηλά την αγωνιστική δικαιοσύνη στις επιλογές του. Όσο ο Σελίμοβιτς δεν καλύπτει τα «θέλω» του προπονητή τόσο θα είναι εκτός των βασικών επιλογών στην ενδεκάδα.

Η αλήθεια είναι ότι ο διεθνής αμυντικός δεν ήταν ο καλύτερος παίκτης του ΟΦΗ στον α' γύρο, ίσως να ήταν η απογοήτευση, για να ακριβολογούμε, των μεταγραφών του ΟΦΗ στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος. Με λάθη, με μία γενικότερη παρουσία που δεν ταίριαζε στην αγωνιστική φιλοσοφία του τεχνικού επιτελείου, κυρίως σε ό,τι αφορά την τετράδα στην άμυνα, η οποία φαίνεται ότι είναι η αχίλλειος πτέρνα του.

Την ίδια ώρα, ο Απόστολος Διαμαντής, κέρδιζε πόντους με την παρουσία του. Τρομερή αγωνιστική ωριμότητα, από τους καλύτερους στην άμυνα σχεδόν σε κάθε παιχνίδι, με προσήλωση και λίγα λάθη. Με την άνοδο του Διαμαντή και τη στασιμότητα του Σελίμοβιτς -συν τον τραυματισμό του δεύτερου- οι επιλογές για τον Σίμο ήταν πιο ξεκάθαρες. Βούρος και Διαμαντής και έπειτα οι υπόλοιποι.

Το Σάββατο αυτό έγινε ακόμα πιο ξεκάθαρο με μηνύματα προς την πλευρά του Σελίμοβιτς. Μετά τον αποκλεισμό του από την αποστολή του αγώνα με τη Λάρισα και την επιλογή του Βαφέα αντ' αυτού στο παιχνίδι με τον Άρη, είναι δεδομένο ότι ο 23χρονος αμυντικός έχει χάσει πόντους και πρέπει να προσπαθήσει ακόμα περισσότερο για να κερδίσει ξανά την εμπιστοσύνη του Σίμου.

«Επιλέγω με βάση αυτά που βλέπω στην προπόνηση», ήταν η ατάκα του κόουτς του ΟΦΗ που δίνει μία εικόνα για το συγκεκριμένο θέμα. Ο ανταγωνισμός στην άμυνα και με την επιστροφή του Βούρου είναι υψηλός και επί της ουσίας ο Βαχίντ Σελίμοβιτς μπαίνει με μειονέκτημα στο δεύτερο γύρο καλούμενος... να καλύψει τη διαφορά που ο ίδιος, βάσει της αγωνιστικής του συμπεριφοράς, δημιούργησε. Εκτός αν η απουσία του στα τελευταία ματς είναι σημάδι για το προσεχές μέλλον. Οψόμεθα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το σχόλιο του Δημήτρη Καρυωτάκη: Ο ΟΦΗ δεν πάει άλλο έτσι, δεν το βλέπουν;

Το σχόλιο του Μανόλη Γρηγοράκη: Κάτι πρέπει να αλλάξει στον ΟΦΗ

Ο Σίμος απάντησε για τις επιλογές του


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.