Σεμέντο analysis: Ο ίδιος θα κρίνει το μέλλον του

09:02 | 04/05/2020

Το Capitano.gr αναλύει τα έως τώρα δεδομένα με τον Πορτογάλο εξτρέμ

Ο Λισάντρο Σεμέντο είναι από τις περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που απασχολούν την επικαιρότητα του ΟΦΗ. Λογικό, αφού μιλάμε για έναν εκ των MVP της εφετινής πορείας. Όπως φαίνεται, ο Πορτογάλος εξτρέμ θα συνεχίσει να απασχολεί την κρητική ομάδα μέχρι να οριστικοποιηθεί το μέλλον του. Το άμεσο είναι αυτό στ Φορτούνα Σιτάρντ, εκεί ανήκει, εκεί πρέπει να επιστρέψει μετά το πέρας του δανεισμού του. Το θέμα, όμως, είναι το μετά.

Τι θέλει ο ποδοσφαιριστής

Ο Σεμέντο το έχει δηλώσει: Η Φορτούνα είναι η τελευταία του επιλογή. Δεν θέλει να επιστρέψει εκεί, θεωρεί ότι μπορεί να αποτελέσει πισωγύρισμα, μία χαρά περνάει στην Ελλάδα και στον ΟΦΗ, θα κοιτάξει το συμφέρον του. Το συμφέρον του, λοιπόν, είναι εκεί που θα παίζει, θα είναι βασικό μέλος, θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, θα τον βοηθήσει στην εξέλιξη της καριέρας του.

Τι θέλει η Φορτούνα

Σύμφωνα με τις πρόσφατες δηλώσεις του προπονητή της, τον περιμένει πίσω μόλις ολοκληρωθεί ο δανεισμός. Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι η επιστροφή σημαίνει και παραμονή στην ολλανδική ομάδα. Ο Σιορς Ούλτε, περί ου ο λόγος, δεν έχει γνώμη για τον Σεμέντο, από τη στιγμή που δεν τον είχε στη Φορτούνα. Πήγε αφού είχε φύγει ο παίκτης για τον ΟΦΗ. Άρα, θέλει να τον δει, να τον δοκιμάσει, να διαπιστώσει στην πράξη την εξέλιξή του.

Βέβαια, αν κρίνουμε από τις δηλώσεις του, ο ολλανδικός σύλλογος βγάζει μία διάθεση να τον πουλήσει. Λογικό θα πείτε, αφού αποτελεί ένα σημαντικό περιουσιακό στοιχείο και οι εμφανίσεις του με τον ΟΦΗ ανέβασαν την τιμή του. Η ατάκα «η διοίκηση είναι ανοιχτή στην πώλησή του, αρκεί να έρθει καλή πρόταση», δείχνει ακριβώς αυτό. Στη Φορτούνα δεν λένε «όχι» αν ικανοποιηθούν οικονομικά.

Τι θέλει ο ΟΦΗ

Ασφαλώς ο ΟΦΗ θέλει τον ποδοσφαιριστή. Η ρήτρα αγοράς είναι υψηλή, είναι γνωστό, αλλά δεν είναι δεδομένο ότι το όλο πράγμα θα μείνει εκεί. Πολλά θα εξαρτηθούν το καλοκαίρι και ενδέχεται να διαφοροποιήσουν την κατάσταση. Σκεφτείτε το σενάριο να μην έρθει κάποια σοβαρή πρόταση για τον Σεμέντο, να μην παραμείνει στη Φορτούνα (είτε λόγω δικής του επιλογής είτε λόγω του Ούλτε) και ουσιαστικά να είναι όλα «ανοιχτά». Σε αυτή την περίπτωση ο ΟΦΗ μπορεί να πετύχει ένα νέο deal δανεισμού με καλύτερους όρους (καλύτερη οψιόν δηλαδή) όπως με την περίπτωση του Μεγιάδο. Σενάριο είναι, αλλά όχι απίθανο.

Ποιο είναι το καλό του Σεμέντο

Ο ΟΦΗ για τον Πορτογάλο εξτρέμ ήταν άλμα καριέρας. Αναγεννήθηκε, βρήκε πάλι τα πατήματά του, έπαιξε σε υψηλά στάνταρς, είχε ανθρώπους που του έδειχναν εμπιστοσύνη. Η Φορτούνα ίσως αποδειχθεί πισωγύρισμα, το βλέπει και ο ίδιος γι' αυτό δεν είναι ιδιαίτερα ζεστός. Ο ΟΦΗ είναι ιδανική περίπτωση για τον παίκτη που μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο ώστε να πιέσει καταστάσεις και να αλλάξει το στάτους της συμφωνίας. Η Φορτούνα έχει το «πάνω χέρι» επειδή ο παίκτης είναι δικός της, αλλά δεν είναι σίγουρο ότι θα κερδίσει την «παρτίδα». Γι' αυτό να μην εκπλαγείτε (και κυρίως να μην κουραστείτε) αν το όλο θέμα τραβήξει μέσα στο καλοκαίρι και κριθεί στις... καθυστερήσεις. Κι αυτό, πιθανό είναι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Καμία πρόταση για Σεμέντο»

Ο Σεμέντο έβαλε νέα δεδομένα στην παραμονή του

Αγοράζει έναν... καλύτερο Μεγιάδο

Ο ΟΦΗ της νέας χρονιάς: Έτσι τον ονειρεύονται

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.