Σενάρια, πραγματικότητα και δύο υστερόγραφα...

SMS

Τι χρειάζεται η Εθνική και τι μπορεί - πραγματικά - να δούμε από εδώ και στο εξής, στη συνέχεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Η ήττα από την Βραζιλία είναι φανερό ότι ξάφνιασε πολλούς. Μεταξύ αυτών και την αφεντιά μου. Δεν ξέρω αν το δυνατό και μελετημένο παιχνίδι των Βραζιλιάνων έπιασε απροετοίμαστη την Εθνική, όπως γράφει στο Capitano.gr ο Θοδωρής Μπουρνέλης, σίγουρα όμως η ήττα στην πρώτη φάση των αγώνων δεν ήταν στο πρόγραμμα πολλών. 

Και όπως συμβαίνει στη χώρα μας σε αντίστοιχες περιπτώσεις, οι μισοί έχουν φέρει την καταστροφή και χλευάζουν την Εθνική και οι άλλοι φόρεσαν με υπερηφάνια φόρεσαν τη... φουστανέλα και ''απαντούν''. Δύο άκρα, συνηθισμένες καταστάσεις στη χώρα της υπερβολής.

(Για την πορεία της Εθνικής στο τουρνουά, θα αναφερθώ αναλυτικότερα μετά το τέλος με τους Νεοζηλανδούς.)

Μετά το φινάλε του αγώνα, ασχοληθήκαμε με τα σενάρια για την πρόκριση στους ''8'' και πόσο στοίχισε η ήττα από τη ''Σελεσάο''. Οι πιθανότητες πρόκρισης μπορεί να μην είναι με το μέρος μας, όμως ακόμα όλα εξαρτώνται από εμάς. Κερδίζεις ΗΠΑ και Τουρκία (ή Τσεχία), προκρίνεσαι!

Απαραίτητη προϋπόθεση: υπάρχει και η σκληροτράχηλη Ν. Ζηλανδία την τελευταία αγωνιστική και αν δεν την κερδίσουμε πάμε από νωρίς για ''ύπνο''. Δύσκολο, απλώς το αναφέρω σαν σενάριο.

Συνεχίζουμε: Ως γνωστόν, ο όμιλος μας (Βραζιλία - Ελλάδα - Μαυροβούνιο - Ν. Ζηλανδία) διασταυρώνεται με εκείνον των ΗΠΑ (ΗΠΑ - Τουρκία - Τσεχία - Ιαπωνία) με τις νίκες να μεταφέρονται. 

Έτσι, αν τα παιχνίδια την τελευταία αγωνιστική ολοκληρωθούν χωρίς την μεγάλη έκπληξη, Ν. Ζηλανδία, Μαυροβούνιο και Ιαπωνία θα μείνουν εκτός, το Τουρκία / Τσεχία θα κρινει ποια ομάδα θα προκριθεί από τις δύο, με τις ΗΠΑ, Βραζιλία και Ελλάδα να προκρίνονται στην επόμενη φάση. Επαναλαμβάνω, αν επιβεβαιωθούν τα ''προφανή''. Αν και έχω επιφυλάξεις για το Βραζιλία - Μαυροβούνιο. Θα φανεί.

Έτσι, ο όμιλος θα διαμορφωθεί ως εξής (Oι δύο πρώτοι προκρίνονται):

  1. ΒΡΑΖΙΛΙΑ 3-0
  2. ΗΠΑ 3-0
  3. ΕΛΛΑΔΑ 2-1
  4. ΤΟΥΡΚΙΑ/ΤΣΕΧΙΑ 2-1

Οι ομάδες θα παίξουν με εκείνες που δεν έχουν αγωνιστεί, π.χ η Ελλάδα με ΗΠΑ και Τουρκία / Τσεχία. Η Εθνική χρειάζεται - πέρα από την νίκη επί της Ν. Ζηλανδίας - δύο νίκες στην επόμενη για να είναι σίγουρη στους ''8''. Απαραίτητη είναι, δηλαδή, η υπέρβαση απέναντι στις ΗΠΑ. Αυτή είναι η πραγματικότητα, χωρίς να βάλουμε κάτω όλα τα - κουραστικά - σενάρια με ισοβαθμίες. Σε αντίθετη περίπτωση (μιας νίκης), αν το δούμε ρεαλιστικά, μόνο οι διαφορές μπορεί να μας σώσουν και αυτό

Σημείωση. Αν η Εθνική κερδίσει μόνο την Τουρκία (ή την Τσεχία) και χάσει από τις ΗΠΑ, τότε ελπίζει σε ήττα της Βραζιλίας από την Τουρκία (ή Τσεχία) και ελπίζει στις διαφορές στο ενδεχόμενο τριπλής ισοβαθμίας. 

ΥΓ1: Μπορεί να μην ήμουν από τους αισιόδοξους πριν την έναρξη του τουρνουά, όμως υπάρχει ακόμα δρόμος. Οι ΗΠΑ δεν θυμίζουν σε πολλά τις ομάδες του παρελθόντος, έχουν παίκτες All Star αλλά έχει αποδειχθεί ότι έχουν και πολλά τρωτά σημεία. Αυτός είναι ο δεύτερος ''τελικός'' μας, αφού χάσαμε τον πρώτο με την Βραζιλία.

ΥΓ2: Με το ασφαλή δείγμα των δύο πρώτων επίσημων αγώνων, δυσκολεύομαι να βρω τρόπο πως η Σερβία δεν θα κατακτήσει το τρόπαιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Παγκόσμιο κύπελλο: Το πρόγραμμα της 5ης ημέρας

Μία απροετοίμαστη Εθνική

«Αυτοκτονία» και «τελικός» με Ν.Ζηλανδία

Δείτε τις τελευταίες βολές του Σλούκα

Τι δήλωσαν Σκουρτόπουλος-Παπανικολάου μετά την ήττα της Εθνικής

Μπαίνει σε μπελάδες η Ελλάδα

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.