Σημασία έχει η επόμενη μέρα χωρίς τον Διαμαντή

Απόψεις

Η αγορά έχει «Διαμαντήδες» αρκεί να ψάξεις και να επενδύσεις σωστά. Τα αντανακλαστικά είναι αυτά που θα παίξουν ρόλο.

Ο ΟΦΗ έχει περάσει στην «μετά-Διαμαντή» εποχή. Γιατί έτσι πρέπει. Ο Έλληνας στόπερ δεν ανήκει πλέον στο ρόστερ, αποτελεί παρελθόν και η Κρητική ομάδα έχει όλο το χρόνο μπροστά της για τις κατάλληλες κινήσεις ώστε να βρεθεί ο αντικαταστάτης και να δυναμώσει στο κέντρο της άμυνας.

Νόμος της αγοράς και του ποδοσφαίρου λέγεται αυτό. Κανένας δεν έχει ισόβιο συμβόλαιο. Υπάρχει ζωή στον ΟΦΗ μετά τον Διαμαντή; Φυσικά, αρκεί να γίνουν οι σωστές μεταγραφικές επιλογές. Ουδείς αναντικατάστατος όπως λέει κι ο θυμόσοφος λαός. «Τα μοναστήρια να 'ναι καλά», λέει επίσης.

Ο Απόστολος Διαμαντής στη νεαρή ποδοσφαιρική ηλικία που βρίσκεται επέλεξε κάτι διαφορετικό από τον ΟΦΗ, την πρόκληση του εξωτερικού. Το επόμενο βήμα για την προσωπική του πρόοδο. Ποιος μπορεί να τον κατηγορήσει γι' αυτό;

Το θέμα, όμως, δεν είναι (πλέον) ο Διαμαντής. Ο ΟΦΗ δεν έχει καιρό για δάκρυα. Προηγείται η επόμενη μέρα. Η αγορά έχει «Διαμαντήδες» αρκεί να ψάξεις, να βρεις και να επενδύσεις σωστά. Τα αντανακλαστικά είναι αυτά που θα παίξουν ρόλο στο να εντοπιστεί ο αντικαταστάτης και να ξεχαστεί όσο το δυνατόν πιο γρήγορα ο Έλληνας παίκτης.

Η μεμψιμοιρία για την απώλεια του Διαμαντή δεν είναι τίποτε άλλο από χαμένος χρόνος. Ναι, είναι απώλεια, είναι πλήγμα και για το ελληνικό στοιχείο που θέλει να διατηρήσει (και να ενισχύσει) ο ΟΦΗ, αλλά το να κοιτάς το χθες, χάνεις το αύριο. Ο ΟΦΗ σε πολύ μεγάλο βαθμό έχει τελειώσει με τις εκκρεμότητες για να αρχίσει το «χτίσιμο» της νέας χρονιάς.

Ο Ριέρα ήταν η πρώτη μεταγραφή, η εύκολη περίπτωση. Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα. Να αντικατασταθούν οι απώλειες. Τσιλιανίδης ο ένας, Διαμαντής ο άλλος. Ισως και ο Μπαλογιάννης. Θα είναι γεμάτο το μεταγραφικό καλοκαίρι, ωστόσο αν κρίνουμε με την έως τώρα λειτουργία στην «εποχή Νταμπράουσκας» υπάρχει η πεποίθηση πως θα γίνει αυτό που πρέπει. Σωστό ή λάθος θα κριθεί από τους ιστορικούς του μέλλοντος, αλλά τουλάχιστον τώρα υπάρχει μία μεταγραφική κανονικότητα στο σύλλογο.

Διαβάστε επίσης:

O Διαμαντής που φεύγει και ο στόπερ που έρχεται από το εξωτερικό

Ο κόσμος ψήφισε MVP Μανδά

Μοναδική εκκρεμότητα ο Μπαλογιάννης

Τέλος ο Κωφίδης από τον ΟΦΗ!

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.