Στόπερ στα «γεράματα»

SMS

Ο Κώστας Γιαννούλης αποτελεί το σημείο αναφοράς στην... προσαρμοσμένη άμυνα του ΟΦΗ - ο ''νονός'' Χάιμε Βέρα και οι 248 συμμετοχές στην Α' Εθνική

Είναι από τους πλέον έμπειρους αμυντικούς που αγωνίζονται τα τελευταία 10+ χρόνια στο Ελληνικό πρωτάθλημα. Ο Κώστας Γιαννούλης, αφού έκανε την περιπλάνηση του σε αρκετές ομάδες, από την Ιανουαρίο του 2019 αποτελεί ενεργό μέλος στο ρόστερ του ΟΦΗ. 

Από τον Βατανιακό της Κατερίνης, όπου ξεκίνησε την καριέρα του την σεζόν που η Εθνική μας σήκωνε το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, στο πρώτο ''άλμα'' στην μεγάλη ομάδα της περιοχής (Πιερικός), ακολούθησαν οι καλές σεζόν σε Ηρακλή και Ατρόμητο που του έδωσαν το ''διαβατήριο'' για την μεταπήδηση του στον Ολυμπιακό, μέχρι την πρόσφατη - σοβαρή αγωνιστικά - τριετία τον Αστέρα Τρίπολης. Σε όλα αυτά τα χρόνια, βρέθηκε στην Γερμανία για την Κολωνία και στην Κύπρο για την Πάφο, πριν ακολουθήσει η έλευση του στον ΟΦΗ. \

Σε όλες τις παραπάνω ομάδες, ο Κώστας Γιαννούλης αγωνίστηκε στην θέση του αριστερού μπακ. Εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, ο έμπειρος (τα κλείνει τον Δεκέμβριο) αμυντικός, ήταν εκείνος που έπαιζε πάνω στην αριστερή γραμμή του γηπέδου, με ελεγχόμενα ανεβάσματα. Κλασικός αριστερός μπακ με σταθερή πορεία στην Α' Εθνική.

Ο Κώστας Γιαννούλης ήταν από τις πρώτες (αν όχι η πρώτη) μεταγραφή της ''εποχής Μπούση''. Στα πρώτα παιχνίδια με την ασπρόμαυρη φανέλα αγωνίστηκε στην φυσική του θέση, έχοντας στο πλάι τους Ποτουρίδη - Μιχόγεβιτς. Όμως, από το 2ο κιόλας παιχνίδι του Βέρα στον πάγκο της ομάδας, εκείνο της Ριζούπολης με τον Απόλλωνα Σμύρνης, ο Γιαννούλης ''βαφτίστηκε'' στόπερ. Και από ότι αποδείχθηκε, ο... νονός είχε προβλέψει καλά. Με καλές εμφανίσεις και σταθερή απόδοση, βοήθησε και εκείνος με την σειρά του στην παραμονή της ομάδας ενώ πλέον λογίζεται ως κεντρικός αμυντικός.

Ψύχραιμος τις περισσότερες φορές, στα υπέρ του το γεγονός ότι είναι αριστεροπόδαρος (οι περισσότεροι προπονητές θέλουν τουλάχιστον ένα αριστεροπόδαρο στόπερ στο ρόστερ), έχει εμφανίσει και ηγετικά χαρακτηριστικά, όπως συνέβη και στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, στο ''Βικελίδης''. 

Από τους παίκτες που ξεχώρισαν στο παιχνίδι με τον Άρη, είχε στο πλευρό του τον... ηρωϊκό Νάστο. Σοβαρός, συνεπής, ηγετικός. Μην ξεχνάμε ότι παίζει σε μια ομάδα που δεν έχει ούτε... ΕΝΑΝ κεντρικό αμυντικό.

Στα 32 του χρόνια, με πάνω από 240 συμμετοχές στην Α' Εθνική, ο Γιαννούλης προσπαθεί να αποδεχθεί τον νέο του ρόλο. Στα ποδοσφαιρικά του ''γεράματα'' δείχνει ότι ανταποκρίνεται καλά σε μια θέση που δεν έχει εμπειρία και παραστάσεις, σε μια απαιτητική θέση και ρόλο. Και ο χαρακτηρισμός ''γεράματα'' δεν προσδιορίζει την ηλικία, αλλά το ποδοσφαιρικό προφίλ κάθε αθλητή στον κόσμο, για να προλάβω τους ''πονηρούς''. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σωτηρίου σημαίνει εγγύηση

Το κέρδος για τον ΟΦΗ... περισσότερο από τον βαθμό της ισοπαλίας!

Σχόλιο του Δημήτρη Πιτσουλάκη: Να μη χάνει κι ας είναι «διπρόσωπος» 

Το ξεχωριστό γκολ του Μεγιάδο

Τους «έσκασε» ο Μάνος

ΚΛΙΚ από τον αγώνα του ΟΦΗ στο Βικελίδης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.