«Στρατιώτης» Μαρινάκης Νικόλαος!

08:36 | 16/12/2019

Ο ηρακλειώτης αμυντικός ήταν εξαιρετικός κόντρα στον Άρη και εξελίσσεται σε μία υπερπολύτιμη προσθήκη για τον ΟΦΗ.

Ο Νίκος Μαρινάκης δίνει την εντύπωση ότι ακόμη και τερματοφύλακας να του ζητηθεί να παίξει, θα προσπαθήσει ν’ ανταποκριθεί για να μην «κρεμάσει» την ομάδα του.

Ο 26χρονος ποδοσφαιριστής είναι σταθερά καλός καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν και το περασμένο Σάββατο (14/12) απέναντι στους Θεσσαλονικείς πρόσθεσε ακόμη μία «μεστή» εμφάνιση με τον Όμιλο.

Μετά από καιρό, μάλιστα, επανήλθε στη φυσική του θέση, αυτή του δεξιού μπακ, και τα πήγε περίφημα. Ο αντίπαλος διαθέτει «φτερά» στην επίθεση, που είναι… φωτιά και προφανώς ο Γιώργος Σίμος ήθελε να’ χει ήσυχο το κεφάλι του ως προς το πώς θα περιορίσει αισθητά τους εξτρέμ του Άρη.

Γι’ αυτό, έτσι, τον μετατόπισε από τα στόπερ στο δεξί άκρο της αμυντικής τετράδας. Ο Μαρινάκης για σχεδόν 70 λεπτά είχε ν’ αντιμετωπίσει τον Μπρούνο Γκάμα, έναν από τους ποιοτικότερους wingers της Super League 1.

Ο ηρακλειώτης παίκτης, ωστόσο, εξαφάνισε τον Πορτογάλο και δεν του επέτρεψε σε κανένα σημείο του αγώνα να φανεί επικίνδυνος.

Είχε φυσικά και τη βοήθεια των συμπαικτών του, όμως ήταν καταπληκτικός σ’ αυτό το κομμάτι. Δεν ένιωσε, πάντως, απειλή ούτε όταν πέρασε στην αναμέτρηση ο Μαντσίνι.

Γενικότερα αποδεικνύεται σε μία από τις καλύτερες μεταγραφές του ΟΦΗ την καλοκαιρινή περίοδο.

Στον τομέα της τακτικής παίρνει πάντα υψηλό βαθμό και αυτό , βεβαίως, παίζει ρόλο στο γεγονός πως είναι πια ανελλιπώς στο βασικό σχήμα των «ασπρόμαυρων».

Εμπνέει ασφάλεια και αξιοπιστία και οι τοποθετήσεις του στον αγωνιστικό χώρο είναι πάντα καίριες. Ένας επίσης σπουδαίο στοιχείο, που κάνει τον Μαρινάκη πολύτιμο, είναι το ότι στην απόδοση του δεν υπάρχουν σκαμπανεβάσματα.

Δεν είναι από τους ποδοσφαιριστές που συγκεντρώνουν τα «φώτα» πάνω τους, όμως είναι ένας πραγματικός «στρατιώτης» του ΟΦΗ, που πάνω απ’ όλα βάζει το συμφέρον της ομάδας. Και με την παρουσία του δύσκολα θα χάσει τη θέση του από το αρχικό σχήμα του Ομίλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το σχόλιο του Δημήτρη Πιτσουλάκη: «Σακόραρος» και ψυχή

Το σχόλιο του Σταύρου Καραΐνδρου: Και μπαλάρα και τριάρα και... εξάποντο

Το πανόραμα της Super League και η βαθμολογία

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.