Τα φιλικά και τα ψέματα τελείωσαν

Απόψεις

Το φινάλε των φιλικών, ένας πρώτος απολογισμός και η ανάγκη για μεταγραφές. Γράφει ο Μανόλης Γρηγοράκης

Τα αποτελέσματα στα φιλικά δεν έχουν σημασία, εκτός αν χάνεις συνεχώς - αυτό όσο να ‘ναι μια σημασία την έχει.

Η πρώτη (και τελευταία) νίκη του ΟΦΗ στα καλοκαιρινά φιλικά ήρθε να διασκεδάσει κάπως τις εντυπώσεις όχι τόσο από τις ήττες των προηγούμενων φιλικών όσο από τη συνολική συμπεριφορά της ομάδας στο γήπεδο. Αν είναι να μείνει μια εντύπωση από την προετοιμασία ας είναι η τελευταία: η νίκη με ανατροπή απέναντι σε ομάδα-ανταγωνιστή.

Στο ματς των δυο απογοητεύσεων του τουρνουά του Βόλου ο ΟΦΗ απογοήτευσε λιγότερο. Όταν χρειάστηκε να κυνηγήσει το σκορ, όπως συνέβη σε όλα ανεξαιρέτως τα φιλικά, το έκανε τηρώντας τουλάχιστον τα προσχήματα: προσπάθησε να βάλει τη μπάλα κάτω σε γήπεδο με παγίδες, να την κυκλοφορήσει, να τρέξει, να πιέσει, να δώσει μια απάντηση σε όσους φωνάζουν ότι μεσοεπιθετικά υπάρχει πρόβλημα και δεν υπάρχουν λύσεις. Ήταν μια φιλότιμη προσπάθεια, που όπως όλες οι φιλότιμες προσπάθειες έχουν πενιχρά αποτελέσματα.

Αν από το φιλικό με τον Ατρόμητο πρέπει οπωσδήποτε να κρατήσουμε κάτι είναι το γεγονός ότι ο ΟΦΗ έβαλε -επιτέλους- στο ρεπερτόριό του την επιλογή του μακρινού σουτ, βρήκε -επιτέλους- γκολ έστω κι από στημένη μπάλα, έστω και της τελευταίας στιγμής, πήρε -επιτέλους- κάτι από τον Φαν Ντάινεν έστω κι από θέση σέντερ φορ, έδωσε -επιτέλους- ρόλο πρωτοκλασάτου κεντρικού χαφ στον Μπαλογιάννη, τον πιο βελτιωμένο παίκτη του σε σχέση με πέρσι.

Έδωσε και πήρε, αλλά το πρόβλημα παραμένει. Και το πρόβλημα, ακόμα κι αν η συνολική εικόνα της ομάδας βελτιώνεται, το λύνουν μόνο οι καλές μεταγραφές - οι καλές προθέσεις δεν αρκούν.

Ο ΟΦΗ ανακοίνωσε τη μεταγραφή του Στάρτζεον στη Ράκοφ, ενώ θα έπρεπε να ανακοινώσει τη μεταγραφή του αντικαταστάτη του. Κι όχι μόνο του Στάρτζεον που έφυγε (και στο καλό να πάει), αλλά και κάποιων που μένουν, όπως ο Καστάνιος ή ο Μεγιάδο. Κι όχι μόνο αντικαταστατών, αλλά και κάτι παραπάνω. Το κάτι παραπάνω που θα κάνει τον ΟΦΗ συμβατό όχι μόνο με τις απαιτήσεις των οπαδών του, αλλά και τους στόχους που με τον πιο επίσημο τρόπο έθεσε πρόσφατα ο -πολλά υποσχόμενος- νέος CEO της ΠΑΕ: πλέι οφ και διάκριση στο Κύπελλο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Νίκησε, αλλά τα προβλήματα παραμένουν

Δεν αντέχονται άλλα «αχ» και «βαχ»


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.