Τα ηλικιακά κριτήρια του ΟΦΗ στις μεταγραφές

ΟΦΗ

Τα μεταγραφικά «θέλω» του Βάλντας Νταμπράουσκας ενόψει Ιανουαρίου έχουν κάποιους περιορισμούς.

Σε εορταστικό mood ο κόσμος, αλλά στον ΟΦΗ συνεχίζουν να δουλεύουν το κομμάτι των μεταγραφών όσο πλησιάζουμε στον Γενάρη για να παρουσιαστεί η ομάδα πανέτοιμη και να κάνει την αρχή με κάποια ή κάποιες προσθήκες.

Η ουσία έχει να κάνει με το χρόνο και είναι κουραστικό να το επαναλαμβάνουμε. Δεν είναι το θέμα ότι ο ΟΦΗ θέλει ενίσχυση, όλοι το βλέπουν αυτό, αλλά πότε θα πάρει τους παίκτες που χρειάζεται. Δεν υπάρχει η πολυτέλεια να πάει... στις καθυστερήσεις του Ιανουαρίου για να ενισχυθεί, χρειάζεται παίκτες και τους θέλει τώρα για να μπει δυνατά στο υπόλοιπο του πρωταθλήματος και να διορθώσει τις αγωνιστικές ανορθογραφίες.

Όπως έχουμε ξαναγράψει, ο Νταμπράουσκας δουλεύει διαρκώς πάνω στις μεταγραφές, κυκλώνει παίκτες, σβήνει, ξαναγράφει, σημειώνει, υπάρχει μία διαρκής κινητικότητα. Έχουν ξεχωρίσει κάποιες περιπτώσεις και έχουμε περάσει στη φάση των συζητήσεων, αλλά εξέλιξη δεν υπάρχει για να υπάρξει και κάτι ανακοινώσιμο. Το τονίζει και ο ίδιος ο Λιθουανός κάθε φορά που ερωτάται επί του θέματος.

Αυτό, όμως, που έχει σημασία ενόψει του μεταγραφικού Γενάρη και δείχνει το πως θα κινηθεί ο ΟΦΗ, είναι τα... ηλικιακά κριτήρια που έχουν μπει για τους υποψήφιους. Ο προπονητής του ΟΦΗ δεν θέλει να πάει στη λογική των 30+, χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει ότι αν βρεθεί μία σούπερ περίπτωση θα απορριφθεί λόγω ηλικίας. Στόχος του, όμως, είναι νεότεροι ποδοσφαιριστές, που θα έχουν μέλλον, μεγαλύτερη όρεξη και περισσότερα... πνευμόνια για να το πούμε στην καθομιλουμένη.

Ο ΟΦΗ έχει αρκετούς παίκτες στη "γενιά των 30", λίγο πάνω, λίγο κάτω. Τώρα στοχεύει πιο χαμηλά, να πέσει λίγο ο μέσος όρος, πάει ας πούμε πιο πολύ σε μία λογική Ντιουσέ παρά σε μία λογική Ντίκο. Το φέρνουμε ως παράδειγμα για να γίνει αντιληπτό αυτό που αναφέρουμε.

Γι' αυτόν ακριβώς το λόγο φάνηκε ολίγον... εξωφρενικό το σενάριο Τσιγκρίνσκι, όχι γιατί είναι κακός παίκτης ο Ουκρανός, αλλά στην (προχωρημένη ποδοσφαιρικά) ηλικία που βρίσκεται αποτελεί ερωτηματικό αν μπορεί να προσφέρει και πόσο θα προσφέρει. Ο ΟΦΗ και δη ο Νταμπράουσκας θέλουν πιο σίγουρα πράγματα, με όσο το δυνατόν χαμηλότερο ρίσκο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σκασμένος ο Νταμπράουσκας: «Δεν έχω ξαναπαίξει τέτοιο ματς»

Η βαθμολογία της Super League

Ένα σουτ, ένα γκολ και πάλι στο…βοήθα Παναγιά!


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.