​Τα «κλειδιά» στον Νταμπράουσκας για τον ΟΦΗ που θέλει

ΟΦΗ

Οι πρώτες ανανεώσεις, τα επόμενα βήματα και το διαφορετικό μεταγραφικό καλοκαίρι του ΟΦΗ.

Τον Γενάρη γράφαμε ότι είναι η πρώτη μεταγραφική περίοδος στην εποχή Μπούση που ο ΟΦΗ θα δουλέψει διαφορετικά από τα συνηθισμένα. Με τον Βάλντας Νταμπράουσκας απόλυτο άρχοντα.

Προφανώς αυτό δεν θα αλλάξει ούτε στην προσεχή μεταγραφική σεζόν και οι πρώτες ανανεώσεις (Μαρινάκης, Γιαννούλης, Σωτηρίου) φέρνουν την υπογραφή του Λιθουανού προπονητή. Την προηγούμενη εβδομάδα ο Μαρινάκης, προχθές ο Γιαννούλης και χθες ο Σωτηρίου έκλεισαν τον πρώτο κύκλο των ανανεώσεων που επί της ουσίας είχαν κοινό παρονομαστή και κοινή αφετηρία στις συζητήσεις διοίκησης-προπονητή.

Αναφέρθηκαν και σε προηγούμενο άρθρο, πρόκειται για παίκτες τους οποίους ήθελε ο Νταμπράουσκας για αγωνιστικούς και όχι μόνο λόγους. Έλληνες, αξιόπιστες εναλλακτικές, σημαντικές παρουσίες στα αποδυτήρια και στο ΒΑΚ.

Η συνέχεια θα είναι ανάλογη, η διοίκηση θα κινηθεί βάσει των «θέλω» του προπονητή. Οι εκκρεμότητες πλέον είναι λιγότερες, αλλά πιο σημαντικές και κρίσιμες (Μπαλογιάννης, Τσιλιανίδης, Διαμαντής). Τρεις περιπτώσεις που θα κρίνουν και το πώς θα βαδίσει ο ΟΦΗ στη συνέχεια σε ό,τι αφορά το μεταγραφικό κομμάτι.

Ταυτόχρονα έχει μπει στο κάδρο και το θέμα των αποχωρήσεων, με τον Λιθουανό να έχει ενημερώσει για το ποιους δεν υπολογίζει και γενικότερα ο ΟΦΗ έχει μπει σε μία ρότα ώστε τις επόμενες εβδομάδες να τελειώσουν τα «μείνε εσύ-φύγε εσύ» και να επικεντρωθούν άπαντες στους παίκτες που θα αποκτηθούν.

Το επιμύθιο και συνάμα η ειδοποιός διαφορά σε σχέση με προηγούμενες χρονιές είναι ότι ο Βάλντας Νταμπράουσκας έχει τα «κλειδιά» στο ποδοσφαιρικό κομμάτι και έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο στη διαμόρφωση του ρόστερ. Μία διαφορετική λειτουργία σε σχέση με ό,τι είχαμε συνηθίσει, με τον προπονητή όχι μόνο να έχει λόγο, αλλά να είναι ο επικεφαλής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ανανέωσε και με Σωτηρίου ο ΟΦΗ

Σωτηρίου: Ο ρόλος της «παλιοσειράς» και η δουλειά του στο ΒΑΚ

Η προσαρμογή του Μοσκέρα και η νέα χρονιά της κανονικότητας

Οι πρώτες ανανεώσεις, ο σχεδιασμός και τα «πρέπει»

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.