Τα πλέι άουτ «φρενάρουν» τον προγραμματισμό

ΟΦΗ

Η συμμετοχή του ΟΦΗ στο πρωτάθλημα της παραμονής είναι λογικό να δημιουργεί μια αβεβαιότητα στον σχεδιασμό.

Αυτό που προέχει στην παρούσα φάση για τον ΟΦΗ είναι η παραμονή της ομάδας στη Super League 1 και τίποτα άλλο. Μόνο αυτό...

Τα πράγματα κύλησαν εντελώς διαφορετικά απ' ότι τα σχεδίαζαν στις αρχές της σεζόν στον Όμιλο και πλέον βρίσκονται μπροστά από μία πολύ άσχημη πραγματικότητα.

Οι "ασπρόμαυροι" μάχονται για τη σωτηρία και το απόλυτο ζητούμενο είναι η επίτευξη του στόχου, ώστε να μη πραγματοποιηθεί ένα μεγάλο βήμα προς τα πίσω.

Αν, ο μη γένοιτο, το σύνολο του Νίκου Νιόπλια δεν τα καταφέρει να κρατηθεί στην κατηγορία, τότε αυτόματα θα έχει τελεστεί μία τραγική ανατροπή δεμένων.

Μία ανατροπή, που θα είναι καταστροφική σε κάθε επίπεδο για τον οργανισμό και θα πλήξει σε σημαντικό βαθμό το πλάνο του. Έχει να κάνει, βέβαια, και με το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι.

Στον ΟΦΗ, παρά και τις φετινές αστοχίες, είναι αρκετά οργανωτικοί και γενικότερα έχουν τον δικό τους προγραμματισμό. Τσεκάρουν, δηλαδή, τις ανάγκες και τα κενά που έχουν προκύψει και προχωρούν στις απαιτούμενες κινήσεις. Άλλες φορές με επιτυχία και άλλες πάλι όχι.

Η ουσία είναι πως αν ο ηρακλειώτικος σύλλογος δεν μπορέσει ν' ανανεώσει το "εισιτήριο" του στη νέα Super League 1, θα δεχτεί ένα σπουδαίο πλήγμα η προσπάθεια που άρχισε τον Οκτώβριο του 2018.

Οι "ασπρόμαυροι"-για παράδειγμα- από την προηγούμενη κιόλας σεζόν προχωρούσαν σε μια σειρά πρόωρων ανανεώσεων, ωστόσο το τελευταίο διάστημα θέλοντας και μη αναγκάζονται να... πατήσουν φρένο.

Πρέπει, δηλαδή, πρώτα απ' όλα να φτάσει στην σωτηρία ο ΟΦΗ και έπειτα να πορευθούν αναλόγως και οι ιθύνοντες του Ομίλου.

Γιατί φυσικά τα μπάτζετ από κατηγορία σε κατηγορία διαφέρουν και σίγουρα οι μεταγραφικοί στόχοι ενόψει της νέας χρονιάς θ' αλλάξουν, εφόσον δεν αποφευχθεί ο υποβιβασμός.

Οι ισορροπίες είναι λεπτές και ο ΟΦΗ καλείται να εμφανίσει βελτίωση, ώστε-παρά τα καρδιοχτύπια- να συνεχίζει να βαδίζει στην κανονικότητα του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η παραμονή ξεκινάει από την άμυνα

Χωρίς Γιαννούλη και ντε Γκουζμάν ο ΟΦΗ


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.