Τα πρόσωπα που «σημάδεψαν» τον ΟΦΗ το 2018

10:29 | 31/12/2018

Το Capitano.gr σας παρουσιάζει τα πρόσωπα που άφησαν το… στίγμα τους μέσα στο 2018 για τον ΟΦΗ.

Πάει ο παλιός ο χρόνος και στον Όμιλο, αν θελήσουν να κάνουν τον απολογισμό τους, τότε η γεύση που αφήνει είναι γλυκιά. Μέσα στις 365 μέρες του η… ιστορία του ΟΦΗ κύλησε σαν παραμύθι, άλλαξε και ολοκληρώνεται με απροσδόκητα υπέροχο happy end.

Οι οιωνοί για το νέο έτος μόνο θετικοί δε θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν τον περασμένο Ιανουάριο, αλλά σταδιακά όλα «μεταμορφώθηκαν», λες και κάποιος χρησιμοποίησε το… μαγικό του ραβδί. Η ομάδα του Ηρακλείου… άγγιξε τη διάλυση, όμως στο φινάλε του πρωταθλήματος της Football League κατέκτησε τον τίτλο, όπως και την άνοδο-επιστροφή στη Super League.

Και τα καλύτερα ήρθαν μερικούς μήνες αργότερα, αφού μεσολάβησε, βέβαια, ένα διάστημα αναταραχής και αβεβαιότητας. Η έλευση, πάντως, του Μίχαλη Μπούση και των συνεργατών του έδωσε άλλο κύρος στο σύλλογο, που μπορεί πλέον να αισθάνεται σίγουρος πως βαδίζει σε άλλους, πιο «λαμπερούς» δρόμους.

Οι πρωταγωνιστές μέσα στο 2018 ήταν πραγματικά πολλοί. Ήταν πάνω απ’ όλα εκείνοι που κράτησαν τον ΟΦΗ «ζωντανό» εντός και εκτός γηπέδων. Με απόλυτη ακρίβεια δεν μπορούν να… εντοπιστούν όλοι οι ήρωες του Ομίλου, καθώς έγιναν πολλές υπερβάσεις για να καταφέρει το ιστορικό σωματείο να ξεφύγει από τα… σκοινιά και να ορθοποδήσει και πάλι.

To Capitano.gr, ωστόσο, στέκεται στα πρόσωπα που «σημάδεψαν» περισσότερο με το δικό τους τρόπο τη χρονιά που μας αποχαιρετάει απόψε…

ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΓΚΕΡΑΡΝΤ

Το 2018 δε θα μπορούσε να μπει χειρότερα για τον ΟΦΗ. Στις 2 Ιανουαρίου ο Ευγένιος Γκέραρντ «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών. Ο «Μίστερ» ήταν εκείνος που άλλαξε τη σύγχρονη ιστορία του συλλόγου και αποτελεί αναμφισβήτητα ένα πρόσωπο-σύμβολο για τον Όμιλο. Οι σκηνές στο τελευταίο «αντίο» ήταν συγκινητικές, όπως και στο ετήσιο μνημόσυνο που έγινε στο ΒΑΚ το Σάββατο (29/12). Σίγουρα θα αισθάνεται υπερήφανος από ψηλά για την πρόοδο που έχει γίνει…  

ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Νίκος Παπαδόπουλος ίσως και να είναι ο λόγος που «ζει» σήμερα ο ΟΦΗ. Η ομάδα βρέθηκε κυριολεκτικά λίγο πριν το τέλος, όμως ο 47χρονος τεχνικός κατάφερε να κρατήσει ενωμένο το συγκρότημά του και να προβεί σε ενέργειες, οι οποίες δεν ήταν της αρμοδιότητας του, ώστε να μην υπάρξει διάλυση. Οι παίκτες, εξάλλου, ποτέ δεν έκρυψαν ότι έπαιζαν και για τον κόουτς. Και από τον πάγκο, βέβαια, τα πήγε περίφημα, αφού οδήγησε με μαεστρία το σύνολο του στην πρώτη κατηγορία μετά από 3.5 χρόνια.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΛΕΤΡΑΣ

Πρωταγωνιστικό ρόλο το 2018 είχε φυσικά και ο Γιώργος Αλετράς. Δε φοβήθηκε τις… φουρτούνες, βγήκε μπροστά στα δύσκολα, ανέλαβε την προεδρία και «πάλεψε» αυτός και οι συνεργάτες του να στηρίξουν όσο και όπως μπορούσαν τους «ασπρόμαυρους». Άνθρωπος χαμηλών τόνων, αλλά… υψηλής προσφοράς.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΝΟΣ

Τα πολλά προβλήματα και οι αποχωρήσεις τον έφεραν στην ενδεκάδα και εκείνος άρπαξε την ευκαιρία από τα μαλλιά. Ο Δημήτρης Μάνος είχε μια ονειρεμένη χρονιά με τον ΟΦΗ, καθώς σημείωσε 27 τέρματα το πρωτάθλημα, εκ των οποίων τα 26 ήταν μέσα στο 2018. «Εξαργύρωσε», μάλιστα, τις εντυπωσιακές του εμφανίσεις με τη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό το περασμένο καλοκαίρι.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΟΥΣΗΣ

Ήταν άγνωστος για τον κόσμο του ΟΦΗ μέχρι τις 4 Σεπτεμβρίου, όταν και αποκαλύφθηκε το ενδιαφέρον του για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ. Η αλήθεια είναι πως η απρόσμενη είσοδος του Μιχάλη Μπούση στα δρώμενα του Ομίλου έμοιαζε… πολύ καλή για να’ ναι αληθινή, όμως ο ομογενής επιχειρηματίας δείχνει πως είναι έτοιμος ν’ αλλάξει επίπεδο την ομάδα του Ηρακλείου.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ

Το όνειρο του να τελειώσει την ποδοσφαιρική του καριέρα στο «Γεντί Κουλέ» δεν έγινε πραγματικότητα… Αυτό, ωστόσο, που πρόσφερε στον ΟΦΗ βοηθάει τον σύλλογο να ξεκινήσει μια νέα εποχή. Ο Γιώργος Σαμαράς ουσιαστικά έκανε το «προξενιό» του Ομίλου με τον Μιχάλη Μπούση και απέδειξε για άλλη μια φορά έμπρακτα την αγάπη του για την ομάδα που ξεκίνησε. Έχει ενεργό ρόλο στη διοίκηση, καθώς ανέλαβε τη θέση του Α’ αντιπροέδρου.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ

Δε γινόταν ν’ απουσιάζει από την «αναγέννηση» του ΟΦΗ. Η ομάδα της καρδιάς του επιχειρεί ένα καινούργιο ξεκίνημα και φυσικά ο Γιάννης Σαμαράς έχει εξέχουσα θέση στα πράγματα. Είναι ο διευθυντής ποδοσφαίρου και εκείνος που με τις γνώσεις του και τις διασυνδέσεις του οργανώνει με τον ιδανικότερο τρόπο την… επόμενη μέρα των «ασπρόμαυρων».

ΗΛΙΑΣ ΠΟΥΡΣΑΝΙΔΗΣ

Τίμησε τη φανέλα του ΟΦΗ ως ποδοσφαιριστής, δέθηκε με την ομάδα, ενώ ήταν πάντα αγαπητός στις τάξεις του κόσμου. Ο Ηλίας Πουρσανίδης δεν έκρυψε ποτέ τα συναισθήματα του για τον Όμιλο και φυσικά συμμετέχει ενεργά στην υλοποίηση του νέου πρότζεκτ. Είναι ο Β’ αντιπρόεδρος και η παρουσία του στις εξελίξεις προσδίδει ακόμη περισσότερο κύρος στο σύλλογο.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.