Τα ψυχικά αποθέματα του κόσμου και η στήριξη της ανατροπής!

Απόψεις

Η τρομερή στάση του κόσμου και η συσπείρωση που έβγαλε ολάκερος ο ΟΦΗ δείχνουν πολλά για το μέλλον.

Και 12ος και 13ος και 14ος παίκτης και μία ομάδα ολόκληρη ήταν ο κόσμος για τον ΟΦΗ χθες. Ακόμα και όταν ο ΟΦΗ έπαιζε με... 8 και 9 παίκτες στο γήπεδο μη μπορώντας να βρει λύσεις απέναντι στον Λεβαδειακό, οι φίλαθλοι ήταν εκεί και "έσπρωχναν" την ομάδα για να βγάλει από πάνω της το άγχος και την πίεση, μα κυρίως αυτό το δυσβάστακτο 0-1.

Ο Νταμπράουσκας έριξε στο παιχνίδι τον Νέιρα και άλλαξε το ματς. Έριξε στο παιχνίδι και τον Μπιφουμά παίρνοντας και από εκείνον πράγματα. Αμφότεροι άλλαξαν τον ρου της αναμέτρησης, αλλά η ατμόσφαιρα του γηπέδου από το πρώτο λεπτό έως το 82' και το 2-1 του Ντουρμισάι ήταν εκείνη που κατά κύριο λόγο έφερε την ανατροπή.

Το τραγικό πρώτο ημίχρονο του ΟΦΗ δεν έφερε ούτε "κιχ" δυσφορίας ή αποδοκιμασίας. Οι παίκτες αποχωρούν προς τη φυσούνα για την ανάπαυλα και οι οπαδοί του χειροκροτούν για να τους εμψυχώσουν. Όλο το γήπεδο σηκώνεται και χειροκροτάει την ομάδα. Με το 0-1 στην πλάτη, με όλα όσα έχουν προηγηθεί στη διάρκεια του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος και δη με όσα έχουν προηγηθεί στα εντός έδρας παιχνίδια του ΟΦΗ.

Τα πόδια των παικτών βαριά κυνηγώντας την ανατροπή, ψάχνουν το πουσάρισμα για να αντέξουν και να διεκδικήσουν την ανατροπή. Θέλουν το καθαρό μυαλό. Και αυτό τους το δίνει απλόχερα ο κόσμος με τη στήριξη.

Και τι δεν έχει τραβήξει εφέτος αυτός ο κόσμος. Ασχέτως αν γεμίζει ή δεν γεμίζει το "Γεντί Κουλέ", ασχέτως με αυτά που είπε ο Μπούσης στους δημοσιογράφους εκφράζοντας το παράπονό του για τα εισιτήρια, όλοι πρέπει να παραδεχθούν ότι οι φίλαθλοι του ΟΦΗ εφέτος έχουν τεράστια ψυχικά αποθέματα. Κατραπακιές από Παναιτωλικούς, Λαμίες και Ιωνικούς, μία τελευταία θέση στη βαθμολογία που ήταν καρφί στην καρδιά και ένα αυτογκόλ του Ντουρμισάι μόλις στο 1ο λεπτό του αγώνα με τον Λεβαδειακό. Κανονικά πας μόνος σου σε ψυχιατρείο, χτυπάς την πόρτα ακούγοντας "για το καλό μου" του Μηλιώκα και τους λες "ήρθα, πάρτε με".

Η στάση, όμως, το βράδυ της Δευτέρας, η συσπείρωση, η ενότητα που έβγαλε ολάκερος ο ΟΦΗ και ό,τι συνέθεσε την ανατροπή επί του Λεβαδειακού δείχνουν πολλά για το μέλλον. Και αφήστε τη μεμψιμοιρία για τους πανηγυρισμούς στο τέλος επειδή κέρδισαν τον Λεβαδειακό. Όχι, οι πανηγυρισμοί δεν ήταν επειδή κέρδισαν τον Λεβαδειακό, οι πανηγυρισμοί ήταν ένα ξέσπασμα χαράς, ένα κοκτέιλ συναισθημάτων για μία νίκη που κυνηγούσαν σε ολόκληρο τον πρώτο γύρο. Για μία νίκη που αποτινάζει ό,τι αρνητικό έμοιαζε με θηλιά στο λαιμό. Η σωτηρία της ψυχής είναι πολύ μεγάλο πράγμα, που λέει και το τραγούδι. Το βράδυ της Δευτέρας κόσμος και ομάδα έγιναν ένα στο ενωτικό φινάλε του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος, στο ξεκάθαρο μήνυμα πως η όποια κρίση μπαίνει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τρομερές στιγμές στο φινάλε: Παίκτες-κόσμος έγιναν ένα!

Ένα στιγμιότυπο που δείχνει πολλά για τον φετινό ΟΦΗ

Ο Μιχάλης Μπούσης για μεταγραφές και νέο γήπεδο

H άδεια των παικτών του ΟΦΗ και η έναρξη της μίνι προετοιμασίας

Νέιρα ο Θεός, Νέιρα ισχυρός, Νέιρα αθάνατος ελέησον ημάς

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.