Τα τετ α τετ του Νταμπράουσκας και η δουλειά για έναν επιθετικό ΟΦΗ

SMS

Ο Βάλντας Νταμπράουσκας δουλεύει πάνω στην τακτική αλλά και στην ψυχολογία των ποδοσφαιριστών.

Ο Βάλντας Νταμπράουσκας είναι λίγες μέρες στον ΟΦΗ, επί της ουσίας σήμερα, Τετάρτη, συμπληρώνει μία εβδομάδα, αλλά κάθε μέρα είναι ξεχωριστή για τον Λιθουανό αναφορικά με τις σχέσεις του με τους ποδοσφαιριστές.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι στην πρωινή προπόνηση της Τετάρτης, μετα το τέλος των ασκήσεων τακτικής υπό την επίβλεψη του Νταμπράουσκας, ο προπονητής του ΟΦΗ είχε συνομιλία για αρκετά λεπτά με τον Γιάννη Μπουζούκη. Κι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά, αφού ο 45χρονος τεχνικός φροντίζει να μιλάει με όλους τους παίκτες ξεχωριστά για να τους δώσει να καταλάβουν τι ακριβώς θέλει. Λογικό αφού μόλις ανέλαβε τον ΟΦΗ και προσπαθεί να περάσει τα δικά του αγωνιστικά "θέλω" στους ποδοσφαιριστές.

Στην, ανοιχτά για τα ΜΜΕ, πρωινή προπόνηση της Τετάρτης στο ΒΑΚ ο Νταμπράουσκας δούλεψε πολύ στο κομμάτι της τακτικής με συνεχείς παρατηρήσεις και επιβραβεύσεις όταν οι παίκτες εκτελούσαν σωστά τις ασκήσεις.

Η πρώτη εντύπωση που μας άφησε ο Λιθουανός είναι πως πρόκειται για έναν προπονητή που όχι μόνο δουλεύει πολύ στην τακτική και στον τρόπο της επιθετικής ανάπτυξης της ομάδας (είναι χαρακτηριστικό πως οι περισσότερες παρατηρήσεις του είχαν να κάνουν με τις γρήγορες πάσες, "με τη μία", αλλά και στα σωστά τελειώματα στην επίθεση), αλλά δουλεύει πάρα πολύ και στο ψυχολογικό κομμάτι των ποδοσφαιριστών. Το τετ α τετ που είχε με τον Μπουζούκη μετά το τέλος της πρωινής προπόνησης είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η πρώτη πρόκληση του Νταμπράουσκας

Ο Νταμπράουσκας δεν χρειάζεται περίοδο προσαρμογής

Η ευκαιρία του ΟΦΗ για το come back


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.