Τελείωσε τη… μισή δουλειά

08:30 | 21/02/2018

Η αυλαία του πρώτου γύρου, έφερε τον ΟΦΗ σε θέση ανόδου. Ας ρίξουμε μια ματιά στις επιδόσεις της κρητικής ομάδας.

Με την οπτική των αριθμών, βλέπουμε τον ΟΦΗ να είναι με το τέλος του πρώτου γύρου μέσα στο στόχο του, κάτι που φαίνεται και μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου. Δεύτερος στη βαθμολογία με 39 βαθμούς, έξι λιγότερους από τον πρωτοπόρο Άρη. Οι έξι αυτοί βαθμοί μεταφράζονται στις δύο ήττες που έχει κάνει ο ΟΦΗ, έναντι καμίας του Άρη. Οι δυο ήττες τον φέρνουν να είναι μαζί με την Παναχαϊκή, οι ομάδες με τις λιγότερες, πέραν φυσικά των κιτρινόμαυρων της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι έχουν το αήττητο.

Ο Όμιλος διαθέτει την καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα, με 38 γκολ, επτά περισσότερα από τα 31 του Άρη που ακολουθεί. Η άμυνά του με 8 γκολ παθητικό, μαζί με αυτή της Παναχαϊκής, είναι η δεύτερη καλύτερη, μετά τα 5 που έχει δεχθεί ο Άρης.

Η έδρα είναι το μεγάλο του όπλο, καθώς στο «Γεντί Κουλέ» έχει πάρει τους 21 από τους 39 πόντους, με απολογισμό επτά νίκες και μια ήττα, αυτή από την Παναχαϊκή. Εκτός έδρας έχει πέντε νίκες, τρεις ισοπαλίες και μια ήττα. Στο «Θ. Βαρδινογιάννης» έχει σκοράρει 24 φορές και μόλις 4 έχει μαζέψει τη μπάλα από την εστία του. 14 γκολ είναι το ενεργητικό του στα εκτός έδρας ματς, όπου έχει δεχθεί επίσης 4 γκολ.

Αναφορικά με τους παίκτες και τις προσωπικές τους επιδόσεις, ξεχωρίζει φυσικά η παρουσία του Μάνου στη πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ με 13 τέρματα. Δεύτερος σκόρερ του ΟΦΗ είναι ο Κουτσιανικούλης με πέντε. Τις περισσότερες συμμετοχές έχουν οι Στρέζος και Ποτουρίδης, οι οποίοι έχουν παίξει και στους 16 αγώνες που έχει δώσει η ομάδα και ακολουθούν ο Κομεσίδης με 15, Νάστος, Κουτσιανικούλης και Παπαστεριανός με 13, Μάνος, Πουρτουλίδης και Μπολάκης με 12, Κοιλιάρας με 10, Παπατόλιος με 7, Λεάλ με 6, Φαζός και Μονιάκης με 5, Μαχαίρας με 4, Βουό και Ντίνας 3, Βαφέας, Αργυρόπουλος, Κοέλιο, Πλευράκης, Κοντογιάννης και Οικονόμου με 2, ενώ μια συμμετοχή έχει ο Τοπούζης. 

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.