Καλατζής: «Δεν υπάρχει Ηράκλειο χωρίς Σπυριδάκη»

Mπασκετ

Ο πρόεδρος της ομάδας μπάσκετ του ''Ηράκλειο'', μιλάει για πρώτη φορά μετά την ανάληψη της προεδρίας της διοίκησης το περασμένο καλοκαίρι - αισιόδοξος και ενωτικός, ο Θανάσης Καλατζής σε συνέντευξη του στο Capitano.gr αναφέρεται στο παρόν και το μέλλον του συλλόγου.

Στις αρχές του περασμένου Ιουλίου (2017), η διοίκηση του ''Ηράκλειο'', πέρα από την παρουσίαση του νέου προπονητή στα ΜΜΕ της πόλης, παρουσίασε και την νέα διοίκηση του μπασκετικού τμήματος, που την ηγεσία της αναλάμβανε ο Θανάσης Καλατζής.

Παρά το πολύ καλό αγωνιστικό ξεκίνημα, το ''Ηράκλειο'' στην πορεία έχασε τον... δρόμο του όχι όμως τον στόχο, ο οποίος ήταν εξ αρχής μια αξιοπρεπής παρουσία στην Β' Εθνική.

Οι συνεχόμενες ήττες μέσα στο 2018 έφεραν μια σχετική ''αναστάτωση'' και μουρμούρα στις τάξεις του συλλόγου. Μάλιστα, η ''ηχηρή'' απουσία του Μανώλη Σπυριδάκη από το ματς της Κυριακής, όπως την κατέγραψε το Capitano.gr, πυροδότησε τα σενάρια περί αποχώρησης του από το διοικητικό σχήμα.

Από τους πλέον γνωστούς επιχειρηματίες στον κλάδο των κατασκευών στην Κρήτη, ο Πολιτικός Μηχανικός Θανάσης Καλατζής τις τελευταίες ώρες φαίνεται να ''βγαίνει μπροστά'' και να αναλαμβάνει ακόμα πιο ενεργό ρόλο στην ομάδα.

Ο ίδιος μιλάει στο Capitano.gr για τις πρόσφατες εξελίξεις και το μέλλον του συλλόγου του Ηρακλείου. ''Το Ηράκλειο είναι μια ιστορική ομάδα, και ανάμεσα στις πλέον οικονομικά υγιείς και συνεπείς στην Ελλάδα. Φέτος έχουμε εκπληρώσει στο ακέραιο όλες τις οικονομικές μας υποχρεώσεις και δεν χρωστάμε σε κανένα'' τόνισε στην αρχική του αναφορά. ''Είναι πολύ σημαντικό για μια ομάδα η οικονομική της φερεγγυότητα, παρά την εξαιρετικά αρνητική γενικότερη συγκυρία'' ενώ στην συνέχεια αναφερόμενος στην αγωνιστική κάμψη της ομάδας: ''Η αλήθεια είναι ότι έχουμε μια αγωνιστική πτώση το τελευταίο διάστημα. Οι ομάδες της Β´ Εθνικής είναι εξαιρετικά δυνατές και σχεδόν ισοδύναμες. Βλέπω τελείως φυσιολογικό να έχουμε μια μικρή περίοδο κάμψης. Όμως είμαι βέβαιος ότι όλοι μαζί θα την ξεπεράσουμε. Όλη η ομάδα μαζί με τους προπονητές και τη Διοίκηση έχει ψυχή και θέληση από ατσάλι. Στόχος μας είναι να κάνουμε πολύ καλές εμφανίσεις και να κερδίσουμε από δω και πέρα, όσο περισσότερα παιχνίδια μπορούμε''. 

Για την πορεία της ομάδας:''Έχουμε εξαιρετικούς αθλητές και πολύ καλά παιδιά στην ομάδα και επίσης καταπληκτικό προπονητή. Το κλίμα μεταξύ μας φέτος είναι άριστο.''

Για τα σενάρια περί αποχώρησης του Μανώλη Σπυριδάκη από την διοίκηση του τμήματος : ''Ο Μανώλης έχει προσφέρει πάρα πολλά όλα αυτά τα χρόνια στην ομάδα. Είναι κοντά μας και δεν υπάρχει Ηράκλειο χωρίς Σπυριδάκη. Το να χρειάζεται και αυτός λίγη ξεκούραση και μερικές ανάσες, είναι φυσικό και του αξίζει. Έχει κάνει υπεράνθρωπες προσπάθειες για μεγάλο χρονικό διάστημα''.

282053.jpg#asset:8439


Απαντώντας στο ερώτημα γιατί δεν είχε κάνει κάποιες δηλώσεις όλο αυτό διάστημα και για τις πρωτοβουλίες των τελευταίων ωρών, ο ίδιος τόνισε: ''Σκόπιμα, δεν είχα πει κάτι όλο αυτό το διάστημα. Αναλαμβάνω σε αυτή τη φάση πιο ενεργό ρόλο και όλοι μαζί σαν διοίκηση θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο.''

Ειδική αναφορά και για τις ακαδημίες του συλλόγου αλλά και για την κατάκτηση του πρωταθλήματος Κρήτης από τους έφηβους του ''Ηράκλειο'': ''Γίνεται πολύ καλή δουλειά στις ακαδημίες του Ηράκλειο, είναι από τις καλύτερες στην Ελλάδα, ενώ και η ομάδα του Εφηβικού έφερε μια μεγάλη επιτυχία κατακτώντας το Πρωτάθλημα Κρήτης. Έχουμε τη χαρά και την τιμή να έχουμε διευθυντή στις ακαδημίες μας τον καταξιωμένο προπονητή και σπάνιο άνθρωπο Μανώλη Δραμητινό. Του αξίζουν συγχαρητήρια μαζί με τους εξαιρετικούς προπονητές Γιώργο Μακράκη, Στέλιο Καρκανάκη και Γιάννο Τζάνη''.

Ενώ τέλος όσον αφορά τη νέα σεζόν και τα σχέδια της διοίκησης του ''Ηράκλειο'' τόνισε: ''Είναι ακόμα πολύ νωρίς. Μετά το τέλος του πρωταθλήματος θα αξιολογήσουμε τη χρονιά που πέρασε, θα διδαχθούμε από τα λάθη μας, θα αναθεωρήσουμε ίσως λίγο τη φιλοσοφία και τους στόχους μας. Θα επιδιώξουμε και του χρόνου να παρουσιάσουμε μια ομάδα καλή και οικονομικά βιώσιμη, που να ενσαρκώνει όμως υποδειγματικά και με συνέπεια τους παραπάνω στόχους. Είναι νωρίς όμως ακόμα'' κατέληξε.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.