Θα του βγει το ρίσκο του Νταμπράουσκας;

19:35 | 17/03/2023

Ο τεχνικός του ΟΦΗ ακολούθησε μία διαφορετική τακτική μετά τη Λιβαδειά και μένει να δούμε αν θα του βγει - Του Δ. Καρυωτάκη.


Γράφει ο Δημήτρης Καρυωτάκης


Και ξαφνικά εκεί που έδειχναν όλα ρόδινα στα αποδυτήρια του ΟΦΗ, πριν το τελευταίο ματς στη Λειβαδιά, ήλθε το κακό αποτέλεσμα και κυρίως η κάκιστη εμφάνιση να βγάλει στον αφρό απογοήτευση αλλά και σκληρή γλώσσα από τον Βάλντας Νταμπράουσκας.

Γνωρίζοντας πως λειτουργεί στοιχειωδώς μια ποδοσφαιρική ομάδα όταν έρχεται μια κακή εμφάνιση, ο προπονητής αναλαμβάνει την ευθύνη, προστατεύει τους παίκτες δημιουργώντας μιαν ασπίδα γύρω απ’ αυτούς και αναζητεί μέσα από ηρεμία και καταλαγή τα αίτια και κυρίως τις απαντήσεις για την επιστροφή στην κανονικότητα.

Εδώ ο Λιθουανός έβγαλε τους ποδοσφαιριστές... στο ντάκο όπως λέγαμε στο στρατό, μίλησε για άντρες και αντριλίκια και γενικότερα έβγαλε ένα πρόσωπο που δεν μας είχε συνηθίσει.

Είναι ένας δικός του τρόπος να βγάλει στους παίκτες το φιλότιμο, να τους τσιτώσει και να μαστιγώσει την αδιαφορία τους; Είναι που ξέρει - προφανώς - περισσότερα απ’ όσα ξέρουμε εμείς οι απ' έξω; Είναι μια ανασφάλεια που βγάζει στην πρώτη μίνι κρίση; Είναι μια προειδοποίηση για εκείνους που δείχνουν αντιεπαγγελματισμό και τους προειδοποιεί για την πόρτα της εξόδου;

Ισως είναι λίγο απ’ όλα και πάνω από αυτά ας μου επιτραπεί η έκφραση ένας ποδοσφαιρικός λαϊκισμός- τι θέλει να ακούσει ο κόσμος... του το λέω - που είναι άγνωστο που θα βγάλει. Ας ελπίσουμε πως τα play out θα λειτουργήσουν κατευναστικά.

Η ομάδα πάντως βρίσκεται στην πίεση και αν πάρει τη νίκη σε συνδυασμό με μια καλή εμφάνιση τότε θα του 'χει βγει η ζαριά του Νταμπράουσκας. Αν δεν του βγει κι αν επαναληφθεί η εικόνα, πως ακριβώς το διαχειρίζεσαι όταν έχεις ρίξει ήδη τους παίκτες σου σαν πρόβατα στα... σκυλιά; Το απόγευμα του Σαββάτου θα ξέρουμε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Νταμπράουσκας: «Είμαι νευριασμένος, δεν αντιδρούν έτσι οι άνδρες!»

Νταμπράουσκας: Οι ατάκες-φωτιά και το τέλος του «μήνα του μέλιτος»


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.