Θάνατος Mαραντόνα: Ο μαύρος Νοέμβρης και το μεγάλο «αντίο»

SMS

H εισαγωγή στο νοσοκομείο, η επιτυχημένη αλλά και δύσκολη εγχείρηση, το εξιτήριο και ο θάνατος του ''θεού του ποδοσφαίρου'', Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα

Παγκόσμιο σοκ έχει προκαλέσει η είδηση του θανάτου του Ντιέγκο Μαραντόνασε ηλικία μόλις 60 ετών.

Ο θεός της Μπάλας άφησε την τελευταία του πνοή την Τετάρτη προδομένος από την καρδιά του. Mια καρδιά που άντεξε τόσες και τόσες φορές όμως τελικά, τον πρόδωσε σήμερα στο σπίτι του στο Τίγκρε.

Το θρυλικό δεκάρι της Αργεντινής αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα το τελευταίο διάστημα, ένας μήνας ''μαύρος'' για την υγεία του.

Η ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Η 3η Νοεμβρίου, ήταν η αρχή για τον τραγικό Νοέμβριο του Ντιέγκο Μαραντόνα. Εκείνη τη μοιραία Δευτέρα, ο Ντιεγκίτο διακομίσθηκε στην κλινική της Λα Πλάτα, με τον γιατρό του Λεοπόλδο Λούκε να ηρεμεί τους δημοσιογράφους και τον κόσμο για την κατάσταση του. «Ο οργανισμός του Ντιέγκο τα πήγε πολύ καλά στην εγχείρηση. Τώρα πρέπει να τον παρακολουθήσουμε, αλλά είναι όλα ελεγχόμενα. Είναι μια επέμβαση ρουτίνας, δεν είναι περίπλοκη, αλλά δεν παύει να είναι μια εγχείρηση στο κεφάλι».

Στις 3 Νοεμβρίου ο κορυφαίος κατά πολλούς ποδοσφαιριστής όλων των εποχών υποβλήθηκε σε λεπτή χειρουργική επέμβαση στον εγκέφαλο (αφαίρεση αιματώματος) κι έκτοτε νοσηλευόταν σε κλινική του Μπουένος Αϊρες. Μάλιστα, συγκλονιστικές στιγμές εκτυλίχθηκαν έξω από το νοσοκομείο, με τους οπαδούς του να αποθεώνουν τον γιατρό που τον χειρούργησε.

201125183456_GettyImages-1192738993.jpg#asset:258624


Η ΔΙΑΓΝΩΣΗ

Η διάγνωση ήταν ένα είδος θρόμβου στο κεφάλι, που παράγεται από μια τραυματική ρήξη φλεβικών αγγείων. Στις 11 Νοεμβρίου, και μετά από οκτώ ημέρες νοσηλείας, ο Ντιέγκο πήρε εξιτήριο και πήγε στο σπίτι στη Nordelta για να συνεχίσει την ανάρρωσή του. Από εκείνη τη στιγμή δεν υπήρχαν περισσότερα νέα για την κατάσταση της υγείας του μέχρι τη μοιραία μέρα. Οι πρώτες πληροφορίες τόνισαν πως υπέστη καρδιακή ανακοπή και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες γιατροί και νοσοκομείο δεν μπόρεσαν να τον επαναφέρουν.

ΤΟ ΕΞΙΤΗΡΙΟ

Στις 12 Νοεμβρίου ο «Ντιεγκίτο» πήρε εξιτήριο για να μεταβεί στο σπίτι του προκειμένου να συνεχίσει την ανάρρωσή του, αν και χθες ο φίλος και δικηγόρος του Ματίας Μόρλα είχε πει στους δημοσιογράφους ότι ο 60χρονος θρύλος του παγκοσμίου ποδοσφαίρου θα μεταβεί σε κέντρο απεξάρτησης για να «πολεμήσει» το πρόβλημα που έχει με το αλκοόλ και τις απαγορευμένες ουσίες.

Μάλιστα, κυκλοφόρησε και η πρώτη φωτογραφία του, αμέσως μετά το σοβαρό χειρουργείο που έκανε στον εγκέφαλο. Όμως θα έπρεπε να παραμείνει υπό παρακολούθηση, αφού επρόκειτο για επέμβαση στον εγκέφαλο.

Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΔΕΝ ΑΝΤΕΞΕ

Στο διάστημα της παρακολούθησης, ο Μαραντόνα είχε κλονιστεί ψυχολογικά, χαρακτηριστικές και αναφορές της κόρης «Είναι πολύ αδύναμος, τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά» είχε πει. Έπρεπε να υποβληθεί και σε αποτοξίνωση από το αλκοόλ, το μεγάλο του πάθος. Όλα αυτά από ότι φαίνεται, έστειλαν ακόμα ένα καμπάνι στην καρδιά του που τόσα έχει τραβήξει, αυτή την φορά δεν άντεξε και αυτή την στιγμή όλος ο κόσμος θρηνεί για την απώλεια ενός ΣΠΟΥΔΑΙΟΥ. Adios Diego!

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.