This is... ΟΦΗ

15:15 | 08/05/2019

Με μια ρεαλιστική ματιά, η έως τώρα πορεία του ΟΦΗ κρίνεται επιτυχημένη. Kαι υπάρχουν συγκεκριμένοι λόγοι.

Κάτω από διαφορετικές συνθήκες η κατάκτηση της 13ης θέσης σίγουρα δε θ’ αποτελούσε επιτυχία για τον Όμιλο και ουδείς φυσικά θα έμενε ευχαριστημένος. Αυτό είναι ξεκάθαρο.

Έτσι όπως κύλησε, όμως, η σεζόν, το γεγονός πως οι «ασπρόμαυροι» άφησαν πίσω τους 3 ομάδες και θα διεκδικήσουν, έστω και μέσω των μπαράζ, την παραμονή στη Super League, μπορεί να θεωρηθεί ως επίτευξη του αντικειμενικού τους στόχου.

Αν κάποιος εξετάσει όλες τις παραμέτρους μάλλον θα καταλήξει στο συγκεκριμένο συμπέρασμα. Ίσως ν’ ακούγεται… κομματάκι σκληρό, αλλά αποτελεί μια πραγματικότητα.

Έφτασε στο χείλος της καταστροφής

Δεν είναι ψέμα, άλλωστε, ότι μέχρι τον περασμένο Οκτώβριο και πριν την έλευση του Μιχάλη Μπούση και της ομάδας του, υπήρχε σοβαρός κίνδυνος για τη βιωσιμότητα του συλλόγου και το αν θα μπορούσε ν’ ανταπεξέλθει οικονομικά και να «βγάλει» τη χρονιά.

Από τότε, βέβαια, μέχρι και σήμερα έχουν γίνει σημαντικά βήματα προς τα εμπρός, κάτι που προκαλεί μια ικανοποίηση. Δεν είναι υπερβολή, εξάλλου, ότι μέχρι και πριν λίγο καιρό αρκετοί ήταν εκείνοι που θεωρούσαν… τελειωμένο τον ΟΦΗ και σίγουρο για υποβιβασμό.

Και υπάρχουν, βεβαίως, στοιχεία, στα οποία το σύνολο του Βέρα στηρίχτηκε και έφτασε στην ανατροπή της εις βάρος του κατάσταση. Μέσα, επομένως, από την αδιάκοπη δουλειά ο ΟΦΗ άλλαξε νοοτροπία και αυτό φαίνεται περίτρανα τους τελευταίους μήνες.

Το πλάνο του Ομίλου δούλεψε… Η διοίκηση, αλλά και το τεχνικό τιμ ακολούθησαν… αυστηρά το σχέδιο τους και οι «ασπρόμαυροι» ξεκόλλησαν από τις τελευταίες θέσεις και απέκτησαν άλλη μία ευκαιρία για τη σωτηρία.  

Ασπίδα στους ποδοσφαιριστές

Κομβικό ρόλο στη βελτίωση που σημειώθηκε, είχε η απόλυτη στήριξη στους ποδοσφαιριστές μετά από άσχημα αποτελέσματα και σε περιόδους, που τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά.

Από’ κει και πέρα, ορισμένες ποιοτικές προσθήκες του Ιανουαρίου ανέβασαν την ποιότητα αισθητά και έδωσαν μεγαλύτερο… βάθος στο ρόστερ. Τη δική της σημασία έχει, επίσης, και η φιλοσοφία των χαμηλών τόνων που τηρείται. Αποφεύγονται, δηλαδή, τα μεγάλα λόγια και υπάρχει ξεκάθαρη προτίμηση στη δουλειά μέσα στο γήπεδο.

Στο ΟΦΗ, φυσικά, αναγνωρίζουν και την παρουσία του κόσμου, που έχει πειστεί στην πλειοψηφία του για την προσπάθεια που έχει ξεκινήσει στο σύλλογο για να καθιερώσει μια νέα τάξη πραγμάτων και να φέρει νέα… ήθη και έθιμα στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Και αν εξασφαλίσει φέτος την παραμονή, τα καλύτερα δε θα αργήσουν να έρθουν…

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πέντε ματς... όλος ο ΟΦΗ

Τα λόγια του Μπούση τους «απογείωσαν»

Μπάχαλο με την κλήρωση των μπαράζ

Μια κουζουλή χρονιά!

Σε τεντωμένο σχοινί τα μπαράζ

 

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.