Θυμάται κανείς τον στόπερ;

Απόψεις

Το σίριαλ του καλοκαιριού που ανέδειξε τη νοοτροπία του Έλληνα φιλάθλου.

Τύφλα να 'χει ο αείμνηστος Νίκος Φώσκολος. Ο ΟΦΗ αναζητούσε στόπερ, ο Σαλίμι (πού 'ναι αυτή η ψυχή;) ήταν για αρκετές μέρες στην επικαιρότητα, ο κόσμος γκρίνιαζε, πολλοί εξ αυτών έκαναν ισοπεδωτική κριτική και να που φτάσαμε προς τα τέλη Σεπτέμβρη και ποιος τον χ@ζει (με το συμπάθειο) τον στόπερ.

Υπήρξαν λάθη του ΟΦΗ στο πρόσφατο μεταγραφικό παζάρι; Προφανώς και υπήρχαν όπως προφανώς υπάρχουν και άλλοθι για κάποιες περιπτώσεις. Μπορεί να πει κανείς ότι δεν ενισχύθηκε; Αυτό όχι, ουδείς μπορεί να το πει. Βάλτε κάτω την ενδεκάδα που χρησιμοποιεί ο Σίμος στα ματς έως τώρα. Απλά μαθηματικά είναι. Μαρινάκης, Τσιλιανίδης, Σεμέντο, Μάνος. Τέσσερις στους έντεκα είναι οι νέες μεταγραφές κι αν θέλετε να το πάμε παραπέρα, βάλτε Ναμπί Γιαννούλη που προέρχονται από τη χειμερινή σεζόν και πάμε στους επτά.

Το θέμα μας, όμως, δεν είναι αν ο ΟΦΗ ενισχύθηκε και πόσο ενισχύθηκε και τι πήρε και τι δεν πήρε. Το θέμα είναι ότι το δυναμικό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα και οι εμφατικές νίκες που έχουν φέρει 7 βαθμούς σε τρεις αγωνιστικές είχαν πολλά παραπάνω κέρδη από αυτά που φαίνονται. 

Πριν έρθει η ισοπαλία με τον Άρη στην πρεμιέρα, πόσο μάλλον το διπλό επί του Παναθηναϊκού, ο κόσμος αντιμετώπιζε τον ΟΦΗ με αγάπη, στήριξη, αλλά και ολίγη από καχυποψία. Δεν ήταν μόνο το αν πήρε κι άλλον στόπερ, αλλά ότι δεν είχε δείξει ενθαρρυντικά δείγματα στα φιλικά. Βέβαια, για τον μέσο Έλληνα φίλαθλο τα ενθαρρυντικά μηνύματα μεταφράζονται σε «τριάρες» και «τεσσάρες» ώστε να 'χαμε να λέγαμε την επόμενη μέρα στη δουλειά και στο καφενείο.

Ο ΟΦΗ, λοιπόν, συστήθηκε στον κόσμο του με την έναρξη του πρωταθλήματος και με την αγωνιστική του εικόνα έδιωξε τις όποιες γκρίνιες και τους όποιους προβληματισμούς. Η πλειοψηφία (ακόμα και οι πιο δύσπιστοι) πείστηκαν ότι το τιμ του Γιάννη Σαμαρά και δη ο Γιώργος Σίμος δουλεύουν ακατάπαυστα για το καλό του ΟΦΗ. 

Ο ΟΦΗ κέρδισε χρόνο για να γίνει ακόμα καλύτερος, κέρδισε τον κόσμο του και συγκεκριμένα εκείνους που πάντα θα γκρινιάζουν και θα θέλουν κάτι παραπάνω, κέρδισε ησυχία και ηρεμία. Πρωτίστως, κέρδισε την εμπιστοσύνη των φιλάθλων που διαπίστωσαν ιδίοις όμμασι ότι εφέτος χτίζεται κάτι ωραίο.

Και για να επανέλθουμε στον τίτλο του κειμένου, αλήθεια, ποιος θυμάται τον στόπερ;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Νέα πρόσωπα, ίδια εικόνα

Bόλος, 10 χρόνια μετά

Τι ισχύει με Βίλεμ και Στρέζο

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.