Bόλος, 10 χρόνια μετά

16:27 | 18/09/2019

Ο ΟΦΗ ταξιδεύει στον Βόλο έπειτα από μια δεκαετία για να αγωνιστεί με την νεοσύστατη τοπική ομάδα για την 3η αγωνιστική της Superleague

Την ιδανικό του ξεκίνημα στη Superleague, καλείται να υπερασπιστεί ο ΟΦΗ, το Σάββατο (17.15 - Capitano.gr) στο Βόλο απέναντι στους νεοφώτιστους. Η κρητική ομάδα αναμένεται να ταξιδέψει την Παρασκευή με τελικό προορισμό την πρωτεύουσα της Μαγνησίας, για το 3ο εκτός έδρας παιχνίδι της σεζόν.

Μάλιστα, η πρόσφατη απουσία του ΟΦΗ από την μεγάλη κατηγορία αλλά κυρίως η έλλειψη ομάδων από την περιοχή, δεν δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για ταξίδια της κρητικής ομάδας προς τον Βόλο. Συγκεκριμένα, η τελευταία φορά ήταν επί... Νίκου Γκουλή. 

Η... διακοσμητική Νίκη και η ''καταραμένη'' χρονιά

Παρά το γεγονός ότι ο ΟΦΗ συνυπήρξε την περίοδο 2015-2016 με ομάδα του Βόλου στη Superleague, ο Όμιλος δεν ταξίδεψε την τελευταία δεκαετία πότε στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας. 

Ήταν η ''καταραμένη'' χρονιά για τον ΟΦΗ, εξαιτίας του υποβιβασμού του λόγω χρεών στη Γ' Εθνική, σεζόν που συνυπήρχε μαζί με την Νίκη Βόλου. H ομάδα της Νίκης είχε... διακοσμητικό ρόλο σε εκείνο του πρωτάθλημα, όταν λόγω χρεών εγκατέλειψε νωρίς το πρωτάθλημα. Έτσι, οι δύο προγραμματισμένες αναμετρήσεις σε Πανθεσσαλικό και ''Γεντί Κουλέ'' δεν έγιναν ποτέ. 

Μάλιστα, εκείνη τη σεζόν οι δύο ομάδες είχαν κληρωθεί να παίξουν και στο Κύπελλο στην έδρα της Βολιώτικης ομάδας, ούτε αυτό το παιχνίδι πραγματοποιήθηκε.

Τελείωσε με εννέα παίκτες

Ο ΟΦΗ αγωνίστηκε για τελευταία φορά στο Βόλο, την περίοδο 2009-2010, στα πλαίσια της 28ης αγωνιστικής της - τότε - Β΄Εθνικής. Σε εκείνο το παιχνίδι, η ομάδα του Νίκου Γκουλή ηττήθηκε με 0-3 (Σολάκης - Καμπάνταης - Νατσούρας οι σκόρερ) από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό Βόλου, σε μια αναμέτρηση που ο Όμιλος ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 9 ποδοσφαιριστές, έπειτα από τις αποβολές του Κωνσταντινίδη και του Κατσικογιάννη, έχοντας πολλά παράπονα από την διαιτησία του Σφήκα.

Εκείνη τη σεζόν, η κρητική ομάδα τερμάτισε 3η στο πρωτάθλημα, δεν κατάφερε να επιστρέψει στη Superleague, με τον Ολυμπιακό Βόλου και την Κέρκυρα να καταλαμβάνουν τις δύο πρώτες θέσεις στην βαθμολογία. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο ΟΦΗ εκσυγχρονίζεται και αγωνιστικά

Ακόμη ένας λόγος που χαμογέλασε ο Μπούσης

Μια… άλλη ματιά στην επικράτηση του ΟΦΗ

Στην (Κοσμά)ρα του

Το απόλυτο της Ξάνθης και ο πρωτοπόρος ΟΦΗ

Τα παράπονά σας στην ΠΑΕ

Τα εισιτήρια της αγωνιστικής - τι «έκοψε» το Γεντί Κουλέ

Δύσκολα με Βόλο ο Ναμπί

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.