Τι δεν θέλει να δει ο Νιόπλιας στο «Βικελίδης»

ΟΦΗ

Το περσινό ματς στο ίδιο γήπεδο με τον Νιόπλια στον πάγκο έχει πολλά... παραδείγματα προς αποφυγή

Ο Νίκος Νιόπλιας έκανε την προηγούμενη σεζόν το ντεμπούτο του στον πάγκο του ΟΦΗ στο «Κλεάνθης Βικελίδης» απέναντι στον Άρη. Τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας, ένας καταρρακωμένος, από τις συνεχόμενες ήττες, ΟΦΗ, μία ομάδα δίχως ψυχολογία που ήθελε να φύγει με ό,τι καλύτερο μπορούσε από το ματς προτού ριχτεί στη μάχη των πλέι άουτ.

Τελικό αποτέλεσμα: ήττα με 1-0. Αυτό βέβαια ήταν το λιγότερο, αφού η σημασία της συγκεκριμένης αναμέτρησης επικεντρωνόταν στον «ΟΦΗ του Νιόπλια». Ήταν το πρώτο δείγμα γραφής αν και άδικο ως προς την όποια κριτική.

Ο ΟΦΗ σε εκείνο το παιχνίδι μπήκε... μετά το εικοσάλεπτο. Μέχρι εκείνο το σημείο είχε χάσει τα αυγά και τα πασχάλια, ήταν έρμαιο του Άρη, δεν μπορούσε να αντιδράσει, δεν μπορούσε να αλλάξει μία σωστή πάσα και χρειάστηκε να φτάσουμε στο 15'-20' για να δούμε σιγά-σιγά μία κανονική ομάδα στο χορτάρι.

Συγκρίνονται αυτές οι ομάδες, ο ΟΦΗ εκείνου του ματς με τον ΟΦΗ του ματς που έρχεται; Προφανώς όχι. Άλλες συνθήκες, άλλη ομάδα, άλλη ψυχολογία. Κι όμως από εκείνο το παιχνίδι ο Νιόπλιας έχει κρατήσει αρκετά που δεν θέλει να δει σε αυτό της Δευτέρας. Και το βασικότερο είναι δεν θέλει να δει μία αρχή αντίστοιχη εκείνου του παιχνιδιού.

Ο Άρης είναι γηπεδούχος, θα έχει το πλεονέκτημα της παρουσίας του κόσμου και θα μπει με τη διάθεση να «πνίξει» τον αντίπαλο. Είναι η ορμή εκείνη που θα έχει στα πρώτα λεπτά και αυτή που πρέπει να αντιμετωπίσει με ψυχραιμία και καθαρό μυαλό ο ΟΦΗ.

Ο Νιόπλιας έχει φάει με το κουτάλι τέτοια παιχνίδια και σαν παίκτης και σαν προπονητής. Γνωρίζει ότι τα πρώτα λεπτά είναι και τα πιο κρίσιμα και αν περάσουν χωρίς ζημιές τότε ο ΟΦΗ μπορεί να φέρει το παιχνίδι στα μέτρα του και να δημιουργήσει τις δικές του προϋποθέσεις στο γήπεδο.

Σε αυτά τα ματς παίζει ρόλο η ατομική απόδοση. Η προσήλωση στο πλάνο, οι σωστές αποφάσεις μέσα στο παιχνίδι, οι σωστές αντιδράσεις και η ηρεμία. Αυτά τα στοιχεία θέλει να δει από τους παίκτες του ο έμπειρος τεχνικός για να μπορεί ο ΟΦΗ να βάλει τις βάσεις ώστε να φύγει με ένα καλό αποτέλεσμα. Και ξέρουμε όλοι πόση σημασία έχει ένα καλό αποτέλεσμα απέναντι σε τούτη την ομάδα, μέσα στο γήπεδό της, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στην τελική ευθεία για τον Άρη - Πού ρίχνει το βάρος ο Νιόπλιας

Η ευθύνη του Λουκ Καστάνιος

Ο ΟΦΗ της πρεμιέρας

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.