Τι ΟΦΗ θα δούμε του χρόνου;

Απόψεις

Απορίες, προβληματισμοί, ακόμα και ανησυχία. Όλα μπορούν να λυθούν μόνο με τη συνέντευξη Τύπου. Γράφει ο Σταύρος Καραΐνδρος

Ένας μήνας και κάτι έχει περάσει από την παρουσίαση του Μηνά Λυσάνδρου από την ΠΑΕ ΟΦΗ, η οποία εξελίχθηκε σε μία συνέντευξη Τύπου απολογιστικού χαρακτήρα και μία ευκαιρία... αποσυμπίεσης μετά από μία δύσκολη χρονιά που λίγο έλειψε να γίνει καταστροφική.

Τα οφέλη εκείνης της συνέντευξης Τύπου πολλά -μεγαλύτερο η εμφατική παρουσία του Μιχάλη Μπούση και οι αποκαλυπτικές του δηλώσεις- αλλά και οι ειδήσεις που βγήκαν αρκετές. Μέσα από αυτή, όμως, βγήκε και μία υπόσχεση για μία δεύτερη συνέντευξη Τύπου, με τους επικεφαλής του ποδοσφαιρικού τμήματος, που θα αφορά καθαρά το αγωνιστικό κομμάτι. Ένα μήνα και κάτι μετά, αυτή η συνέντευξη Τύπου, που εκκρεμεί, φαντάζει πιο επιτακτική από ποτέ. Όχι για να αναλωθούμε πάλι σε μία... αναπαραγωγή της εσωστρέφειας για το τι έφταιξε πέρυσι, αλλά για να αναλυθεί το πλάνο για τον ΟΦΗ της επόμενης χρονιάς.

Η ανάγκη να επικοινωνήσουν το πλάνο τους οι άνθρωποι που τρέχουν το πρότζεκτ είναι μεγάλη κυρίως για να μπει ένα τέλος, προτού γιγαντωθεί, η όποια γκρίνια για τις έως τώρα μεταγραφικές κινήσεις. Εκτός αν αυτή η συνέντευξη Τύπου γίνει τελικά όταν ανακοινωθεί το πλήρες τιμ του Νιόπλια και παρουσιαστεί στους δημοσιογράφους. Βάλτε έναν αστερίσκο γι' αυτό.

Γιατί, λοιπόν, να γίνει η συνέντευξη Τύπου; Τι όφελος θα έχει; Πρώτον, το "θα κάνουμε 7-9 μεταγραφές" δια στόματος Μπούση χρειάζεται πιο συγκεκριμένη ανάλυση. Πού και πώς θα κινηθεί ο ΟΦΗ και ποιο θα είναι το κριτήριο όσον αφορά στους ποδοσφαιριστές που θα επιλεγούν. Επίσης, τι ακριβώς γίνεται με τις αποδεσμεύσεις και πόσο θα ισχύσει τελικά αυτό που όρισε ως στόχο ο Νίκος Νιόπλιας στην άτυπη παρουσίασή του μετά το ματς με τον Παναιτωλικό στη τελευταία αγωνιστική των πλέι άουτ. Παραμένει ο στόχος ενός ρόστερ με 27-28 ποδοσφαιριστές;

Όλα αυτά και πολλά άλλα πρέπει να επικοινωνηθούν όχι για να «μπει» ο κόσμος στα εσωτερικά μίας ΠΑΕ ούτε εν είδει ποδοσφαιρικού κουτσομπολιού. Αλλά για να ενημερωθεί ο φίλαθλος για το πλάνο της νέας σεζόν και πώς ακριβώς λειτουργεί η ΠΑΕ στο τρέχον μεταγραφικό παζάρι.

Ας μην κρυβόμαστε, όταν ο κόσμος βλέπει "τα άλλα τρένα να περνούν" που λέει και το τραγούδι (βλέπε, για παράδειγμα, μεταγραφές Ατρομήτου) οι απορίες που προκύπτουν είναι εύλογες. Όχι τόσο για το αν ο ΟΦΗ ενδιαφέρθηκε για τον Κουλούρη ή τον Καρτάλη, αλλά για το αν το μπάτζετ που έχει ορίσει μπορεί να «χτυπήσει» το κασέ παικτών σαν τον Κουλούρη.

Κακά τα ψέματα, οι προσδοκίες που έχουν δημιουργηθεί από τον κόσμο για τη νέα χρονιά είναι πολλές. Σε αυτό δεν φταίει η ΠΑΕ, αλλά αυτή η περιρρέουσα ατμόσφαιρα ότι από τη στιγμή που πέρυσι η κρητική ομάδα πλησίασε στο ναδίρ ήρθε η ώρα να πάει στο ζενίθ. Και όσο υπάρχει αυτή η (φαινομενική) στασιμότητα στα μεταγραφικά, αλλά και στις αποδεσμεύσεις τόσο ο κόσμος, ή τουλάχιστον μία μερίδα κόσμου, ανησυχεί.

Ο ΟΦΗ άφησε πίσω του μία κακή χρονιά που είχε λίγο απ' όλα. Λάθη, αστοχίες, αποτυχίες και άλλοθι. Μπαίνει σε μία τροχιά... μαθήματος μετά το περσινό πάθημα και ετοιμάζεται να αλλάξει σελίδα για να φτάσει στο επίπεδο σταθερότητας που επιτάσσει το μέγεθος του συλλόγου. Μία συνέντευξη Τύπου, για την οποία στην τελική η διοίκηση δεσμεύτηκε, δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως μία... ανακριτική κατάσταση. Δεν είναι σκοπός αυτός. Η σημασία παραμένει στην παρουσίαση του πλάνου και την εξωστρέφεια προς τον κόσμο.

Μετά από σχεδόν 3 χρόνια παρουσίας της τωρινής διοίκησης, ο κόσμος δεν φαίνεται να έχει «πιάσει το νόημα» όπως λέμε στην καθομιλουμένη. Και μόνο που γράφονται αυτές οι γραμμές, κάτι γίνεται ακόμα λάθος. Προσέξτε: Δεν κρίνονται οι έως τώρα μεταγραφικές κινήσεις του ΟΦΗ -το καλοκαίρι είναι μακρύ, το ταμείο θα γίνει στο φινάλε κι αφού πρώτα ολοκληρωθεί το ρόστερ- αυτό που κρίνεται είναι η επιλογή του Ομίλου να «ανοίγει» (αχρείαστες ίσως) εκκρεμότητες. Η συνέντευξη Τύπου είναι μία από αυτές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το καλοκαίρι της ζωής μας

Η ενημέρωση του ΟΦΗ για τη μεταγραφή του Μακατουνάκη

Ο ΟΦΗ χρειάζεται κι άλλες τέτοιες βραδιές!

Οι καθυστερήσεις και ο συνεργάτης του Νιόπλια

Ο ΟΦΗ εξετάζει τον Μουτίρ Σατζιά

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.