Τι σημαίνει «παίζω επιθετικά στην έδρα μου»;

SMS

Η συζήτηση για την τακτική του ΟΦΗ στο «Γεντί Κουλέ» και τα παραδείγματα δύο συγκεκριμένων αγώνων.

Πώς χαρακτηρίζουμε μία ενδεκάδα «επιθετική»; Πρόσφατα παραδείγματα τα παιχνίδια με Λεβαδειακό και ΠΑΣ σε Λιβαδειά και «Ζωσιμάδες» αντίστοιχα. Αφορμή η πρόσφατη συζήτηση με τον Βάλντας Νταμπράουσκας, στην ανοιχτή προπόνηση στο ΒΑΚ.

Κόντρα στον ΠΑΣ ο ΟΦΗ παρατάχθηκε με τους: Μανδά, Λάρσον, Βούρο, Πασαλίδη, Διαμαντή, Τοράρινσον, Περέα, Μπάκιτς, Νέιρα, Τσιλιανίδη, Ντίκο.

Κόντρα στον Λεβαδειακό ο ΟΦΗ παρατάχθηκε με τους: Μανδά, Διαμαντή, Πασαλίδη, Τοράρινσον, Λάρσον, Μπιφουμά, Ντιουσέ, Τοράλ, Μπάκιτς, Μοσκέρα, Ντίκο

Ποια από τις δύο επιλογές του Λιθουανού προπονητή θα χαρακτηρίζατε περισσότερο επιθετική; Η, εύλογη, απάντηση είναι η δεύτερη ενδεκάδα. Μπιφουμά, Τοράλ, Μπάκιτς, Μοσκέρα, Ντίκο στη μεσοεπιθετική γραμμή. Τελικό αποτέλεσμα; Hττα με 2-0.

«Από τις δύο ενδεκάδες σίγουρα πιο επιθετική ήταν αυτή απέναντι στον Λεβαδειακό εκτός έδρας, αλλά είδατε τι έγινε», ήταν η απάντηση του Νταμπράουσκας σε σχετική ερώτηση, μπαίνοντας στη σύγκριση των δύο διαφορετικών ομάδων που είδαμε στα συγκεκριμένα παιχνίδια και τι ακριβώς πήρε ο ΟΦΗ σε αυτά.

Η κουβέντα, όπως είναι αντιληπτό, έγινε στο πλαίσιο του προσεχούς παιχνιδιού με τη Λαμία στο «Γεντί Κουλέ». Όχι τόσο για τον αντίπαλο, αλλά για το γεγονός ότι ο ΟΦΗ αγωνίζεται στην έδρα του που όλοι ξέρουμε τι σημαίνει εφέτος αυτό και πόσο έχει αναπτυχθεί η συζήτηση για το αν η ομάδα πρέπει να παίζει διαφορετικά και πιο επιθετικά στο Ηράκλειο.

Το συμπέρασμα, λοιπόν, είναι απλοϊκό. Δεν παίζει ρόλο μόνο οι παίκτες που θα απαρτίσουν την ενδεκάδα για να εκτελέσουν τα πλάνα σου, αλλά και πως θα αποδώσουν στο χορτάρι για να λειτουργήσει όλο αυτό. Το θέμα δεν είναι (μόνο) αν ο ΟΦΗ πρέπει να κατεβαίνει με φουλ επίθεση στην έδρα του, αλλά και πως αυτό θα λειτουργήσει.

Φαίνεται πιο ορθολογική η ενδεκάδα του περασμένου Σαββάτου απέναντι στον ΠΑΣ και πιθανότατα κάτι τέτοιο αναμένεται να δούμε στην αυριανή αναμέτρηση. Μόνο που ο Νταμπράουσκας δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Κοσμά Τσιλιανίδη και αν πάει σε αυτή τη λογική ίσως δούμε τον Ντιουσέ να επιστρέφει στο βασικό σχήμα, μαζί με τον Περέα.

Διαβάστε επίσης:

Nταμπράουσκας: «Οι φίλαθλοι θέλουν το '87, όμως αυτό χρειάζεται χρόνο»

Μέσα με Λαμία ο Μεγιάδο

Ο Φελίπε ήταν ξεκάθαρος ενόψει Λαμίας

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.