Το «άγγιγμα ψυχής» του Νταμπράουσκας

Απόψεις

Η ομιλία του Λιθουανού προπονητή, σαν ένας στεναγμός ανακούφισης για μία χρονιά που δεν πρέπει να επαναληφθεί.

Η αυλαία του ΟΦΗ στην εφετινή χρονιά δεν έπεσε μετά το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή στο σαββατιάτικο παιχνίδι του Αγρινίου. Έπεσε λίγο μετά, στα αποδυτήρια, στην ομιλία του Βάλντας Νταμπράουσκας στους ποδοσφαιριστές.

Λέξεις που περιέγραψαν μία γεμάτη σεζόν, γεμάτη από γεγονότα και συναισθήματα, ένα ρόλερ κόστερ λύπης, απογοήτευσης, ανακούφισης και χαράς. Ένα ασανσέρ, που ξεκίνησε από το υπόγειο, για να φτάσει στο ψηλότερα πατώματα. Σταματημένο πλέον εκεί, περιμένοντας ποιος θα πατήσει το κουμπί για το ρετιρέ. Αυτός είναι εξάλλου ο στόχος πλέον. Ο ΟΦΗ να μπει στην εξάδα του πρωταθλήματος, να κοιτάζει πλέον προς τα πάνω και να αφήσει πίσω τα ξενέρωτα -και στάσιμα ως προς το μεγάλωμα του συλλόγου- πλέι άουτ.

Και τι δεν είχε η χρονιά που ολοκληρώθηκε. Ένας αλλοπρόσαλος σχεδιασμός, λάθη, παραλείψεις, καθυστερήσεις, αποχωρήσεις, αλλά και come back, μία πρωταθληματική πορεία προς τη σωτηρία και την πρώτη θέση στα πλέι άουτ. Τέτοια ήταν, πρωταθληματική. Ο ΟΦΗ της τελευταίας θέσης και των προγνωστικών για υποβιβασμό, έκανε τη δική του επανεκκίνηση, επανήλθε στις... εργοστασιακές ρυθμίσεις και ολοκλήρωσε αήττητος στα πλέι άουτ καταλαμβάνοντας την άτυπη μεν, γοήτρου δε πρώτη θέση.

"Μόνο εμείς που είμαστε εδώ μέσα ξέρουμε τι ζήσαμε", ανέφερε στην ομιλία του ο Λιθουανός προπονητής. Εννέα λέξεις ως επιμύθιο ολόκληρης της σεζόν για τον ΟΦΗ που ταλαιπωρήθηκε και ταλαιπώρησε, απογοήτευσε και απογοητεύτηκε. Αλλά στο τέλος της ημέρας απέδειξε ότι άξιζε παραπάνω αν η εκκίνηση ήταν διαφορετική.

Στο τέλος της ημέρας και μία προσδοκία που γίνεται απαίτηση: να μην επαναληφθούν τα λάθη, να εξαλειφθούν οι όποιες παθογένειες και η ορμή του τέλους να γίνει η ώθηση στην αφετηρία της επόμενης σεζόν. Δεν είναι δα και τόσο δύσκολο και αποδείχθηκε στην κανονικότητα των τελευταίων μηνών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ρόστερ ΟΦΗ: Οι αριθμοί της χρονιάς

Τώρα περιμένουμε τα έργα

Πολλά παραπάνω από μία απλή πρωτιά στα πλέι άουτ

Το βίντεο με την ηγετική ομιλία του Νταμπράουσκας στα αποδυτήρια


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.