Τώρα περιμένουμε τα έργα

14:20 | 14/05/2023

Eπειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια ας το κάνουμε όπως το λέει το ρητό: αμ’ έπος, αμ’ έργον! - Toυ Δ. Καρυωτάκη.


Γράφει ο Δημήτρης Καρυωτάκης


Η χρονιά για τον ΟΦΗ έκλεισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Σοβαρός, αξιόπιστος, στιβαρός και πειστικός ακόμα κι όταν το μυαλό ταξιδεύει στις διακοπές και την ξεκούραση. Ο στόχος που είχε μπει προ των play out επετεύχθη και τώρα όλοι κοιτάζουμε στην μεταγραφική περίοδο.

Ο πρόεδρος Μπούσης μίλησε τη βδομάδα που πέρασε κι έκανε λόγο για τίτλο ή τίτλους στα επόμενα χρόνια με την ομάδα. Ποιος δεν θα το θελε; Ποιος φίλος της ομάδας δεν θα ήθελε η ομάδα του να σηκώσει κάτι πολλά πολλά χρόνια μετά το μακρινό 1987;

Εγώ αυτό που κρατάω από τις δηλώσεις Μπούση (ειρήσθω εν παρόδω τις έχει ξανακάνει στην αρχή της άφιξης του) είναι πως ο ενθουσιασμός για τον πρόεδρο επέστρεψε! Πως η φλόγα που λίγο έλειψε να σβήσει στις δύσκολες εβδομάδες του φθινοπώρου φωλιάζει ξανά στην καρδιά του μετά από καιρό.

Κι αυτό είναι το μεγάλο κέρδος για το φετινό ΟΦΗ εκτός από τον προπονητή του, τη σοβαρή δουλειά που επέδειξε και το όμορφο ποδόσφαιρο που έπαιξε στα εκτός έδρας παιχνίδια.

Τώρα υπάρχει ένας κορμός, δεν υπάρχει κορωνοϊός και φαίνεται πως επιστρέφει και ο ενθουσιασμός! Αρκούν αυτά από μόνα τους; Φοβάμαι πως όχι! Για να γίνει η ομάδα ανταγωνιστική θα πρέπει να αποκτηθούν εκείνοι οι παίκτες και κυρίως εκείνες οι προσωπικότητες που θα κάνουν τη διαφορά στην ομάδα. Ο πρόεδρος θα πρέπει να βάλει το χέρι στη τσέπη και να αναθεωρήσει το μπάτζετ της ομάδας αν θέλει να αλλάξει επίπεδο. Καλά τα ταλέντα, καλύτεροι εκείνοι που έρχονται «ψιλοσκοτωμένοι» για να ξαναχτίσουν την καριέρα τους, αλλά η ομάδα θέλει παίκτες που να ξεκινά και να αποτελεί σημείο αναφοράς η παρουσία τους στην ενδεκάδα. Αν το κάνει θα μπορεί να χτιστεί ένα αξιόμαχο σύνολο που δεν θα παίζει… κι όπου βγει.

Αν πάρει παίκτες από ψηλότερο ταβάνι θα μπορούμε να ονειρευόμαστε και το κάτι παραπάνω. Μην ξεχνάμε πως την επόμενη χρονιά βγαίνουν τέσσερις στην Ευρώπη άρα είναι δύσκολο έως ακατόρθωτο να αναζητήσεις ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο μέσω του πρωταθλήματος. Άρα μένει το κύπελλο που είναι και θέμα τύχης και κλήρωσης. Ωστόσο ας μπουν τα λιθαράκια. Καταρχήν οι βάσεις για όμορφο και ανταγωνιστικό ποδόσφαιρο στο σπίτι μας, και από κει θα πάμε παραπέρα.

Οι μεταγραφές θα δείξουν το δρόμο κι επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια ας το κάνουμε όπως το λέει το ρητό: αμ’ έπος, αμ’ έργον! Δεν ξέρω αν το λένε στο Σικάγο αλλά το έλεγαν οι σοφοί Αρχαίοι Έλληνες. Μαζί με το λόγο και το έργο και Απρίλης Μάης κοντά το ποδοσφαιρικό θέρος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Παναιτωλικός-ΟΦΗ 0-2

VIDEO: Τα γκολ της νίκης στο Αγρίνιο

Νταμπράουσκας: «Υπερήφανος για τους παίκτες, του χρόνου θέλουμε πλέι οφ»

Η τελική βαθμολογία των πλέι άουτ

Το βίντεο με την ηγετική ομιλία του Νταμπράουσκας στα αποδυτήρια!

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.