Το ανέκδοτο με τον ΠΑΟΚ πρέπει να τελειώσει

Απόψεις

Ο ΟΦΗ προτού μάθει να κερδίζει και τους διαιτητές πρέπει να μάθει να κερδίζει τον ΠΑΟΚ. Άρθρο του Μανόλη Γρηγοράκη

Ο ΠΑΟΚ έχει την τιμή να είναι η μοναδική ομάδα της Σούπερλιγκ που δεν έχει χάσει από τον ΟΦΗ του Μπούση. Κι έτσι που πάει δεν θα χάσει ποτέ. Κι όχι μόνο δεν θα χάσει, αλλά θα κερδίζει με τριάρες και τεσσάρες, είτε στην Τούμπα είτε στο Γεντί Κουλέ. Ούτε το γκολ της τιμής δεν βάζει ο ΟΦΗ - ποιας τιμής άλλωστε, δεν υπάρχει τίποτα τιμητικό σε όλο αυτό.

Το χτεσινό ματς δεν κρίθηκε στην αποβολή του Βάτερμαν (δίκαιη ή άδικη είναι άλλη κουβέντα), είχε αρχίσει να κρίνεται νωρίτερα, πριν καλά καλά σφυρίξει για πρώτη φορά ο διαιτητής. Ο Σίμος, στη δεδομένη απουσία του Μεγιάδο, επέλεξε να προσθέσει την απουσία του δεύτερου πιο σημαντικού παίκτη του στο (μεσο)αμυντικό κομμάτι, του Διαμαντή. Μάθαμε μετά ότι είχε ένα βάρος στη γάμπα, δεν θα μάθουμε ποτέ αν ήταν τόσο μεγάλο ώστε να μετατρέψει τη συμμετοχή του σε ρίσκο. No Μεγιάδο-Διαμαντής ίσον party για τον αντίπαλο, ειδικά τον συγκεκριμένο, που ερχόταν με φόρα από ένα ματς κυριαρχίας και παρολίγο νίκης απέναντι στον Ολυμπιακό, αλλά όχι μόνο με αυτό. Ερχόταν και με την άνεση που του δίνει η «πελατειακή» σχέση την οποία έχει αναπτύξει με τον ΟΦΗ, όχι -για να είμαστε δίκαιοι- μόνο με τον ΟΦΗ του Μπούση, με κάθε ΟΦΗ μετά τον ΟΦΗ του Γκέραρντ.

Α ναι, και του (προπονητή) Σαμαρά που μια φορά είχε ρίξει στον ΠΑΟΚ μια ξεγυρισμένη τεσσάρα στο Γεντί Κουλέ. Του ίδιου Σαμαρά που ως επιτελικό στέλεχος πλέον του κλαμπ βλέπει τον ΠΑΟΚ να συμπεριφέρεται στον ΟΦΗ σαν σε σάκο του μποξ, αναπολώντας -υποθέτω- την εποχή που τα ματς του ΟΦΗ με τον ΠΑΟΚ στο Γεντί Κουλέ ήταν κερδισμένα από το αεροδρόμιο, το οποίο τότε δεν λεγόταν καν «Νίκος Καζαντζάκης» - για τόσο παλιά μιλάμε.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει ο ΟΦΗ για να αποδείξει ότι ακολουθεί την περπατησιά του εμβληματικού Ολλανδού είναι να κερδίζει τον ΠΑΟΚ. Ή έστω να παίζει για να τον κερδίσει. Έλεγε μετά το ματς ο Σίμος ότι ο ΟΦΗ ήταν ανταγωνιστικός μέχρι την αποβολή. Δεν ήταν. Οι παίκτες του ΠΑΟΚ έμπαιναν στην περιοχή πιο εύκολα κι απ' ό,τι οι οπαδοί του Τραμπ στο Καπιτώλιο. Ο δε Κρμέντσικ, με 3-4 τελικές για γκολ στο εικοσάλεπτο της αριθμητικής ισορροπίας φάνταζε Ιμπραΐμοβιτς απέναντι στον Σελίμοβιτς. Το γκολ θα έμπαινε ακόμα κι αν το VAR έπαιζε για πρώτη φορά ΟΦΗ και κρατούσε τον Βάτερμαν στο παιχνίδι - είναι βέβαιο ότι αν η φάση γινόταν στην απέναντι πλευρά η κίτρινη θα παρέμενε κίτρινη και οι 11 θα παρέμεναν 11.

Ας μην ξεφεύγουμε όμως από το θέμα μας: ο ΟΦΗ προτού μάθει να κερδίζει και τους διαιτητές πρέπει να μάθει να κερδίζει τον ΠΑΟΚ. Κι όταν χάνει να το κάνει με την Κρήτη όχι μόνο στη φανέλα, αλλά και στην καρδιά. Η λευκή πετσέτα δεν είναι ποτέ επιλογή μιας ομάδας που σέβεται την καταγωγή της. Το ανέκδοτο με τον ΠΑΟΚ πρέπει να τελειώσει, δε γελάει κανείς πια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΟΦΗ-ΠΑΟΚ 0-3: «Λευκή πετσέτα» ο απογοητευτικός ΟΦΗ!

Τα γκολ της βαριάς ήττας του ΟΦΗ

Κόκκινη μέσω VAR στον Βάτερμαν - με 10 από το 26' ο ΟΦΗ!

Βάτερμαν: «Δεν ήταν κόκκινη»!

Σίμος: «Το παιχνίδι κρίθηκε στην αποβολή»

Γιατί δεν χρησιμοποίησε τον Διαμαντή ο Σίμος

Σχόλιο: Ευτυχώς που ο ΟΦΗ δεν είναι για πλέι οφ!

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.