Το άνοιγμα των γηπέδων και το κρίσιμο σημείο της απόδοσης ευθυνών

SMS

Στην τελική ευθεία έχει μπει το θέμα της επιστροφής του κόσμου στα γήπεδα και άπαντες (Λίγκα, ομάδες, Πολιτεία, υγειονομικές αρχές) ετοιμάζονται για τις ανακοινώσεις.

Πέραν του ποσοστού των φιλάθλων, που αναμένεται να είναι 15%, σημαντικό στοιχείο είναι και οι κυρώσεις αν παρατηρηθεί ελλιπής εφαρμογή του υγειονομικού πρωτοκόλλου. Με λίγα λόγια, στη Λίγκα έχουν ετοιμάσει και αυτό το εξίσου σημαντικό κομμάτι ώστε να γνωρίζουν άπαντες τις κυρώσεις και την απόδοση ευθυνών αν δεν τηρηθούν τα μέτρα που θα ανακοινωθούν για το άνοιγμα των γηπέδων.

Χαρακτηριστικό είναι το απόσπασμα της ανακοίνωσης της Super League που αναφέρει ότι: «Η Super League παρουσίασε όλα τα δεδομένα που προέκυψαν από την εμπεριστατωμένη μελέτη που πραγματοποίησε για τη σταδιακή επιστροφή των φιλάθλων στις εξέδρες, αναλυτικές και λεπτομερείς προβλέψεις αυστηρής τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων σε όλα τα στάδια της διαδικασίας, από την ανέπαφη αγορά του εισιτηρίου μέσω διαδικτύου, μέχρι την ασφαλή προσέλευση, είσοδο, παραμονή και αποχώρηση από τα γήπεδα μετά από τη λήξη του αγώνα, αλλά και το πλαίσιο της απόδοσης ευθυνών στις περιπτώσεις κατά τις οποίες θα παρατηρηθεί ελλιπής εφαρμογή όλων όσα προβλέπονται στα πρωτόκολλα».

Όπως καταλαβαίνετε, το να τηρούνται τα μέτρα, αλλά και οι «καμπάνες» σε περίπτωση που δεν τηρούνται είναι θέματα που απασχολούν και είναι ιδιαιτέρως σοβαρά σε μία περίοδο πανδημίας όπου άπαντες πρέπει να είναι προσεκτικοί.

Όπερ σημαίνει ότι οι ομάδες πρέπει να ετοιμαστούν για την επιστροφή των φιλάθλων και ταυτόχρονα πρέπει να μάθουν στον κόσμο να είναι προσεκτικοί, να τηρούν το πρωτόκολλο και να μην υπάρχουν «παρατράγουδα» που θα δικαιώσουν όσους «φωνάζουν» και εναντιώνονται στο άνοιγμα των γηπέδων λόγω των... μπαχαλάκηδων. Όλες οι ομάδες, προεξέχοντος του ΟΦΗ που είχε το αρχικό πλάνο, δεν θέλουν να πεταχτεί στον κάλαθο των σκουπιδιών η μεγάλη προσπάθεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πόσο κόσμο θα έχει το «Γεντί Κουλέ» όταν ανοίξει

Έτοιμο το «Γεντί Κουλέ» για την επιστροφή του κόσμου


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.