Το βλέμμα του Νταμπράουσκας και ο δύσκολος δρόμος του ΟΦΗ

Απόψεις

Στόχος δεν είναι μόνο μία μεγάλη νίκη, αλλά να μικρύνει η ψαλίδα και όταν γίνει αυτό τότε θα μιλάμε για κανονικότητα.

Το βλέμμα του Νταμπράουσκας στην oθόνη, τα αυτιά στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων. Η ανοιχτή τηλεόραση στην αίθουσα Τύπου, με τα στιγμιότυπα από την αναμέτρηση του ΟΦΗ με την ΑΕΚ, είναι η... μαχαιριά στην καρδιά του Λιθουανού προπονητή. Το παιχνίδι έχει ολοκληρωθεί λίγη ώρα νωρίτερα και ο τεχνικός του ΟΦΗ έχει την πρώτη ευκαιρία να δει τα highlights. Και βλέπει αυτά ακριβώς για τα οποία αναφέρθηκε στις δηλώσεις του.

Αυτές τις λεπτομέρειες. Τις λεπτομέρειες που κρίνουν παιχνίδια σαν κι αυτά. Το βλέμμα του σκοτεινιάζει στις φάσεις των γκολ της ΑΕΚ. Κυρίως στα δύο πρώτα. Λάθη της άμυνας, αδράνεια, κακή αντίδραση. Στο πρώτο η «κομπίνα» της ΑΕΚ στο φάουλ πιάνει στον ύπνο την άμυνα του ΟΦΗ και η κόντρα στον Πασαλίδη φέρνει το 0-1. Στο δεύτερο, ο Πασαλίδης δε διώχνει καλά, η μπάλα μένει στην περιοχή, η ΑΕΚ κερδίζει δεύτερες και τρίτες μπάλες και έρχεται το 0-2.

Προφανώς αυτά που είδε σε λίγα λεπτά ο Νταμπράουσκας, την ώρα της συνέντευξης Τύπου, θα τα παρακολουθήσει αναλυτικά με τους συνεργάτες του και θα τα αναλύσει από Τρίτη με τους παίκτες του. Αυτές οι λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά όχι μόνο σε τέτοια παιχνίδια, αλλά στο σύνολο του πρωταθλήματος αν θες να λέγεσαι ομάδα για πλέι οφ.

Κι εδώ ακριβώς είναι το θέμα: δεν είναι (μόνο) οι ήττες στο «Γεντί Κουλέ», είναι η απόσταση που πρέπει να διανύσει ο Νταμπράουσκας για να φτιάξει μία ομάδα που θα είναι ανταγωνιστική απέναντι στους λεγόμενους «μεγάλους».

Η ΑΕΚ είναι πρωταθληματική, κατά γενική ομολογία παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα, δεν υπάρχει η απαίτηση της νίκης. Υπάρχει, όμως, η απαίτηση της αντίδρασης, του know how για αυτά τα παιχνίδια. Υπάρχει η απαίτηση να ξαναγίνει ο ΟΦΗ η ομάδα που θα κοιτάζει στα μάτια όλους τους αντιπάλους.

Αυτό δε φτιάχνεται από τη μία μέρα στην άλλη. Ο ΟΦΗ που παρέλαβε με τον ΟΦΗ που βλέπουμε επί των ημερών του Λιθουανού δεν έχει καμία σχέση. Ομως, δεν έχει και καμία σχέση με ομάδα των πλέι οφ, αν θέλουμε να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Έχει δουλειά ακόμα, το ξέρει περισσότερο απ' όλους ο ίδιος ο 46χρονος τεχνικός, ο οποίος το καλοκαίρι θα αρχίσει ουσιαστικά την ανοικοδόνηση του ΟΦΗ.

Η ουσία δεν είναι ο ΟΦΗ να κερδίσει ΑΕΚ, Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, Αρη. Η ουσία είναι να φτάσει στο επίπεδο που θα μικρύνει την ψαλίδα, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει ανοίξει επικίνδυνα. Οταν μειωθεί η απόσταση τότε θα μιλάμε για κανονικότητα και θα έρθουν από μόνα τους τα αποτελέσματα. Τότε δεν θα μιλάμε για μεγάλες νίκες, αλλά για αυτονόητες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΟΦΗ-ΑΕΚ 0-3: Τα highlights του αγώνα

Νταμπράουσκας: «Δεν θα είμαστε αδιάφοροι στα πλέι άουτ, έχουμε δουλειές να τελειώσουμε»

O «γυμνός» ΟΦΗ και το πικρό συμπέρασμα

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.