Το χρονικό της διαδρομής από την… κόλαση στον Παράδεισο

ΟΦΗ

Ο ΟΦΗ είναι πλέον και μαθηματικά, ομάδα Super League. Για να καταφέρει να επιτύχει όμως το στόχο της, χρειάστηκε να περάσει από πολλές και δύσκολες ατραπούς, τόσο αγωνιστικές, όσο κυρίως διοικητικές…

Ο μόνιμος «βραχνάς» της εφετινής αγωνιστικής χρονιάς ήταν τι άλλο, το διοικητικό. Οι επικίνδυνες καταστάσεις που πέρασε η ομάδα πάνω σε αυτό, είχε ως αποτέλεσμα να φτάσει στο χείλος της «καταστροφής» με μαζικές αποχωρήσεις παικτών, οι οποίες έθεσαν θέμα ακόμα και αποχώρησής της από το πρωτάθλημα. Κάτι τέτοιο όχι μόνο δεν έγινε, αλλά τουναντίον ο ΟΦΗ πήρε την άνοδο και πλέον είναι κοντά και στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ας θυμηθούμε αυτή την όχι και τόσο ευχάριστη διαδρομή, προκειμένου να συνειδητοποιήσουμε για μια ακόμα φορά όλοι, πόσο σημαντική είναι η επιτυχία της ανόδου. Παράλληλα να υπάρξει ο ανάλογος προβληματισμός για το μέλλον, προκειμένου να αποφευχθούν τα λάθη που έγιναν και να μπορέσει ο ΟΦΗ να βρεθεί και πάλι σε απάνεμα λιμάνια. Εξάλλου αυτό βγαίνει από τα πλέον επίσημα χείλη, του αντιπροέδρου της ΠΑΕ Κώστα Καζανάκη, στις δηλώσεις του μετά την επιστροφή της ομάδας από τη Θεσσαλονίκη, όπου «σφράγισε» και τυπικά το εισιτήριο της ανόδου. 

Η λήξη της περασμένης αγωνιστικής χρονιάς βρήκε τον ΟΦΗ να τερματίζει 4ος με 72 βαθμούς, έντεκα λιγότερους από τον πρωταθλητή Απόλλωνα Σμύρνης και οκτώ από τη δεύτερη Λαμία η οποία πήρε επίσης την άνοδο. Η αποτυχία αυτή είχε προεκτάσεις στα διοικητικά, με την τότε ηγεσία της ΠΑΕ να έχει να αντιμετωπίσει ένα τεράστιο οικονομικό άνοιγμα, το οποίο την εμπόδιζε να κάνει οποιαδήποτε κίνηση ενόψει της νέας αγωνιστικής χρονιάς και την εκ νέου προσπάθεια για άνοδο στη Super League.

Στασιμότητα στις μετεγγραφές, στην ανανέωση συνεργασίας με τον Νίκο Παπαδόπουλο και γενικά με το οτιδήποτε είχε να κάνει με το μέλλον. Προς τα τέλη Ιουνίου, συγκεκριμένα στις 19/6 ανακοινώνεται η ανανέωση της συνεργασίας με τον Κιλκισιώτη προπονητή και κάπου εκεί δείχνει πως η… μηχανή παίρνει μπρος. Και πάλι όμως τα διοικητικά αποτελούν τροχοπέδη, με αποτέλεσμα η παραμονή Παπαδόπουλου να είναι στον αέρα, μέχρι την 24η Ιουλίου, οπότε εμφανίζεται ο Φώτης Τσάλος και αναλαμβάνει την προεδρία της ΠΑΕ.

Γίνονται μετεγγραφές, προετοιμασία και η ομάδα ξεκινά το πρωτάθλημα σχετικά καλά. Οι όποιες βαθμολογικές απώλειες είχε στην αρχή δεν επηρέασαν τη συνοχή της, η οποία έβγαζε θετική αντίδραση. Όλα αυτά μέχρι να φτάσουμε στις τελευταίες ημέρες του χρόνου. Ο Φώτης Τσάλος παύει να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του, οι παίκτες είναι απλήρωτοι και οι πρώτες προσφυγές δεδομένες.

Μετά τον αγώνα κυπέλλου στη Ν. Σμύρνη με τον Πανιώνιο στις 21/12, ο Παπαδόπουλος προαναγγέλλει την αποχώρηση του σε περίπτωση που δεν υπάρξει επίλυση των προβλημάτων. Αυτά δεν λύνονται, οι πάντες στον ΟΦΗ κάνουν «μαύρα Χριστούγεννα» και όταν τελειώνει η άδεια των εορτών, οι παίκτες που επιστρέφουν είναι μετρημένοι, καθώς αρκετοί είναι αυτοί οι οποίοι μέσω προσφυγών έχουν θέσει εαυτό εκτός ομάδας.

Ο πρώτος αγώνας του ΟΦΗ για το 2018 είναι με τον Κισσαμικό στο «Θ. Βαρδινογιάννης» στις 6/1. Αυτό που απασχολούσε όλους ήταν αν θα καταφέρει να συμπληρώσει αποστολή για να μπορέσει να αγωνιστεί. Επιστρατεύονται νέοι, τραυματίες, γενικά όλοι οι εναπομείναντες παίκτες. Ο ΟΦΗ όχι μόνο αγωνίζεται, αλλά νικά 3-0, ανάβοντας ένα φως στο βάθος του τούνελ…

Την επομένη 7/1, ο Φώτης Τσάλος δημοσιοποιεί την αποχώρησή του από την ομάδα, η οποία μπαίνει και πάλι σε έναν διοικητικό κυκεώνα. Η λύση βρίσκεται μέσω του Πρωτοδικείου, όταν και ορίζεται η διοικούσα επιτροπή, αποτελούμενη από τους κ.κ. Ζερβάκη, Αποστολάκη, Φασομυτάκη, Αλετρά, Μαρκουλάκη, Κοντοπυράκη και Γουρνιεζάκη.

Οι παραπάνω παράγοντες φέρνουν διοικητική ηρεμία, καθώς με προσπάθειές τους κλείνουν σημαντικά ανοικτά μέτωπα, ενώ κάνουν μετεγγραφές προκειμένου να μπορέσει και πάλι η ομάδα να σταθεί αγωνιστικά στα πόδια της. Οι δράσεις της διατηρούν τον ΟΦΗ στις «ράγες» και στις 23/2 μέσω συνέντευξης τύπου, δημοσιοποιούν όλα αυτά που έγιναν, αλλά και που πρέπει να συνεχίσουν να γίνονται προκειμένου να παραμείνει η ομάδα «ζωντανή» στο στόχο της ανόδου.

Φτάνουμε στις 22 Μαρτίου, οπότε πλέον η ΠΑΕ ΟΦΗ σχηματίζει «μόνιμη» διοίκησηη οποία στις 2 Απριλίου συγκροτείται σε σώμα με πρόεδρο τον Γιώργο Αλετρά. Το ζητούμενο πλέον, με την ομάδα να «τρέχει» αγωνιστικά ένα εντυπωσιακό αήττητο σερί, είναι να καταφέρει να περάσει τη διαδικασία της επιτήρησης, προκειμένου να πάρει αδειοδότηση. Αυτό επιτυγχάνεται στις 4 Απριλίου, οπότε ανακοινώνεται επίσημα πως ο ΟΦΗ πέρασε τη διαδικασία με επιτυχία. 

Οι κινήσεις της διοίκησης συνεχίζονται, οι αγωνιστικές επιτυχίες το ίδιο και πλέον από την Κυριακή (29/4) το απόγευμα και μετά ο Όμιλος μετά τη νίκη του στην Καλαμαριά είναι και πάλι ομάδα Super League και πλέον στόχος είναι και η κατάκτηση του πρωταθλήματος…

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.