Το «διάβασμα» του Νιόπλια, η προσοχή και ο στόχος

09:30 | 31/10/2021

ΟΦΗ εναντίον Παναθηναϊκού (17:15, live @ Capitano.gr) σε ένα ματς τακτικής και συγκέντρωσης - Οι πιθανές ενδεκάδες.

Το καλύτερο δυνατό θα επιδιώξει να πάρει ο ΟΦΗ στο σημερινό παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στο «Απόστολος Νικολαϊδης» για την 8η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League.

  • Θυμίζουμε πως το ματς αρχίζει στις 17:15 με τηλεοπτική κάλυψη από το Cosmote Sport 2, ενώ θα υπάρχει ζωντανή ενημέρωση και από το Capitano.gr.

Ο ΟΦΗ πηγαίνει πληγωμένος ψυχολογικά μετά την γκέλα με τη Λαμία στο Ηράκλειο την περασμένη αγωνιστική, ενώ μεσοβδόμαδα έβγαλε την υποχρέωση με τον Αχέροντα και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του κυπέλλου, προκαλώντας πάλι διάφορα σχόλια με τη συνολική του εικόνα.

Απόψε ο ΟΦΗ πηγαίνει στην έδρα του Παναθηναϊκού, ο οποίος είναι αήττητος εφέτος στη Λεωφόρο (μετρώντας μόνο νίκες). Ο Όμιλος, από την πλευρά του, είναι αήττητος στα εκτός έδρας παιχνίδια.

Οι πιθανές ενδεκάδες

Ο Νίκος Νιόπλιας έχει καταλήξει στην ενδεκάδα του αγώνα και αυτή θα έχει αλλαγές σε σχέση με τον αγώνα της Πρέβεζας με τον Αχέροντα. Ο Μπαλογιάννης θα βρεθεί στο αρχικό σχήμα, στα αριστερά της άμυνας, με τον Μαρινάκη δεξιά και τους Βούρο-Γιαννούλη (ή Διαμαντή) στόπερ (ο Πασαλίδης είναι τιμωρημένος). Μεγιάδο, Γαγιέγος, Νέιρα, Λάμπρου, Τοράλ και Ντουρμισάι συνθέτουν την υπόλοιπη ενδεκάδα, ενώ ο Επασί θα βρεθεί ξανά κάτω από τα δοκάρια.

Δεν αποκλείεται, πάντως, ο Νιόπλιας να εμπιστευτεί σε ακόμα ένα παιχνίδι τον Λουκ Καστάνιος παρά το γεγονός πως δεν έχει βοηθήσει έως τώρα και έχει μέτρια έως κακή εικόνα στα ματς που έπαιξε ως φορ.

Στην αντίπερα όχθη, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς προτίθεται να κάνει αλλαγές στο βασικό σχήμα σε σχέση με το μεσοβδόμαδο ματς κόντρα στον Ατρόμητο για το κύπελλο Ελλάδος. Οι Βέλεθ και Κώτσιρας αναμένεται να παραμείνουν στο βασικό σχήμα, στο οποίο αναμένεται να επιστρέψει ο Βιτάλ.

Πού θέλει να «χτυπήσει» ο Νιόπλιας

Ο προπονητής του ΟΦΗ, ο οποίος έχει καλή προϊστορία όταν αντιμετωπίζει τον Παναθηναϊκό, έχει διαβάσει τον αντίπαλο, είδε και το ματς κυπέλλου -το τελευταίο χρονικά παιχνίδι- των «πράσινων» και έχει σχηματίσει ολοκληρωμένη εικόνα.

Ξέρει ότι ο Παναθηναϊκός είναι δυνατός στην έδρα του και ιδιαίτερα επιθετικός και παραγωγικός, παρουσιάζοντας εντελώς διαφορετική εικόνα σε σχέση με τα εκτός. Τα ατού του Παναθηναϊκού είναι η μεσαία γραμμή και ο Καρλίτος και εκεί θα επικεντρωθεί ο ΟΦΗ, θέλοντας ουσιαστικά να «βραχυκυκλώσει» το δημιουργικό κομμάτι των αντιπάλων. Επί της ουσίας το αποψινό ματς θα είναι ένα... σκάκι στη μεσαία γραμμή η οποία θα κρίνει πολλά.

Ο Νιόπλιας γνωρίζει επίσης ότι οι «πράσινοι» παρουσιάζουν προβλήματα στο κέντρο της άμυνας και θεωρεί δεδομένο πως αν η ομάδα του είναι συγκεντρωμένοι μπορεί να βγάλει φάσεις στην αντίπαλη εστία και να διεκδικήσει το γκολ.

Η αλήθεια είναι ότι ο Παναθηναϊκός δεν είναι ομάδα που τρομάζει και στον ΟΦΗ έχουν πίστη για θετικό αποτέλεσμα, αρκεί να αποφευχθούν τα... παραδείγματα του Απόλλωνα, του Βόλου και του Ιωνικού που έφυγαν από τη Λεωφόρο με βαριές ήττες. Αυτά τα ματς είναι μπούσουλας για τον Νίκο Νιόπλια που δεν έχει σταματήσει να τονίζει τη σημασία στους παίκτες του της συγκέντρωσης και της αποφυγής λαθών γιατί ο Παναθηναϊκός έχει δείξει πως δεν συγχωρεί.

Θυμίζουμε ότι η ομάδα του Γιοβάνοβιτς έχει 10 βαθμούς (3 νίκες, 3 ήττες, 1 ισοπαλία), ενώ ο ΟΦΗ έχει 8 (1 νίκη, 1 ήττα, 5 ισοπαλίες).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αυτή είναι η αποστολή του ΟΦΗ για τη Λεωφόρο

O Nιόπλιας έχει πάρει τον «αέρα» του Παναθηναϊκου!

Παναθηναϊκός-ΟΦΗ: Οι αριθμοί και το παράδοξο

Super League: Η βαθμολογία και το πρόγραμμα της Κυριακής


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.