Το δύσκολο δεν είναι οι μεταγραφές

ΟΦΗ

Ο ΟΦΗ βρίσκεται σε φάση σχεδιασμού για τη νέα σεζόν και ξεκαθαρίσματος του ρόστερ στα πρότυπα του Νιόπλια

Στις 15 του μήνα, μετά το ματς με τον Παναιτωλικό στην τελευταία αγωνιστική των πλέι άουτ, ο Νίκος Νιόπλιας μίλησε για τον ΟΦΗ όπως τον ονειρεύεται και τα «θέλω» του για τη νέα χρονιά. Με βάση αυτά που είπε γίνεται αντιληπτό ότι τη δεδομένη χρονική στιγμή το δύσκολο δεν είναι να γίνουν μεταγραφές, αλλά να αποχωρήσουν παίκτες για να μειωθεί το ρόστερ.

Θυμίζουμε ότι ο 56χρονος προπονητής είχε εκφράσει τα πλάνα του και τις προτεραιότητές του. Εκείνο το βράδυ του Σαββάτου στην άτυπη παρουσίασή του στους εκπροσώπους του Τύπου μετά την ανανέωση της συνεργασίας, είχε υπογραμμίσει μεταξύ άλλων: «Πρώτα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε το ρόστερ γιατί έχουμε μεγάλο ρόστερ. Χρειάζεται χρόνος για να ξεκαθαρίσουμε το ρόστερ και έπειτα να κάνουμε μεταγραφές. Το ρόστερ είναι μεγάλο. Ούτε προπόνηση δεν θα μπορούμε να κάνουμε. Φυσικά και πρέπει να μειωθεί το ρόστερ».

Από τα λεγόμενα του έμπειρου τεχνικού καταλαβαίνει κανείς ότι η μεταγραφή Πασαλίδη δεν σημαίνει ότι θα ακολουθήσουν... μπαράζ ανακοινώσεων. Τα πράγματα είναι απλά και ξεκάθαρα και τα αποκάλυψε, άθελά του, ο Μιχάλης Μπούσης στη συνέντευξη Τύπου. Μέχρι 9 μεταγραφές - 7-9 είχε πει συγκεκριμένα - και ένα ρόστερ με περίπου 26 ποδοσφαιριστές. Για να επιτευχθεί ένα τέτοιο νούμερο, πάνω-κάτω, μπορεί να φτάσουμε και σε... μία ντουζίνα αποχωρήσεις. Ήδη Σολίς και Βαζ ακολούθησαν το δρόμο της εξόδου, εκκρεμούν οι υπόλοιπες περιπτώσεις παικτών που λήγουν τα συμβόλαια και έπειτα πάμε στα... πιο δύσκολα.

Η όλη διαδικασία των αποχωρήσεων -του ξεκαθαρίσματος του ρόστερ όπως είπε και ο Νιόπλιας- είναι χρονοβόρα. Και αυτή είναι που προέχει για να ακολουθήσουν οι υπόλοιπες μεταγραφικές κινήσεις ώστε να οριστικοποιηθεί το ρόστερ του Ομίλου για τη νέα περίοδο.

Εδώ, βέβαια, μπαίνει ένας αστερίσκος: εφέτος το καλοκαίρι θα είναι σε... κανονικά επίπεδα. Δεν έχουμε το βραχνά της πανδημίας του κορωνοϊού, τα πράγματα θα είναι πιο φυσιολογικά, άρα υπάρχει χρόνος. Όπως καταλαβαίνετε, το μεταγραφικό καλοκαίρι του ΟΦΗ αναμένεται να είναι μακρύ, αλλά και «καυτό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ετσι θέλει τον ΟΦΗ: Μικρότερο ρόστερ, σταθερότητα και δυνατή έδρα

Όλοι πάλι θέλουν ΟΦΗ

Podcast#3: Το ρόστερ του ΟΦΗ και εκείνοι που παραμένουν

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.