Το επόμενο στοίχημα του Νιόπλια

Απόψεις

Ο ΟΦΗ μπαίνει στη διαδικασία των πλέι άουτ και ο Νίκος Νιόπλιας καλείται να βρει το χαμένο κίνητρο της ομάδας του.

Πόσο εύκολο είναι να κρατήσεις μία ομάδα συγκεντρωμένη και να της δώσεις κίνητρο σε μία σειρά αγώνων που δεν πρόκειται να σου δώσουν τίποτα παραπάνω; Το ερώτημα θα απαντηθεί σε λίγες μέρες, στην πρεμιέρα του ΟΦΗ στη φάση των πλέι άουτ του πρωταθλήματος της Super League.

Με διαφορά 24 πόντων από την τελευταία θέση και 19 από την προτελευταία, ο ΟΦΗ θα μπει στη διαδικασία του έξτρα πρωταθλήματος των 7 αγωνιστικών δίχως να έχει βαθμολογικό ενδιαφέρον και μοναδικό κίνητρο να τερματίσει πρώτος διατηρώντας το θετικό πρόσημο στο τελικό ταμείο. Βέβαια, μετά το περσινό πάθημα και την αγωνία για την αποφυγή του υποβιβασμού, καλλιά να παίζεις αδιάφορος και δίχως άγχος.

Το μεγαλύτερο στοίχημα του ΟΦΗ εφέτος ήταν να μπει στα πλέι οφ, στόχος που ο ίδιος είχε οριοθετήσει. Κατά βάθος, το μεγαλύτερο στοίχημα του ΟΦΗ και συγκεκριμένα του Νίκου Νιόπλια ήταν να αποτινάξει την περσινή σεζόν και να κάνει μία νέα αρχή, επιστρέφοντας στην κανονικότητα. Οπου κανονικότητα βάλτε το ωραίο ποδόσφαιρο, την αυτοπεποίθηση, τη νοοτροπία νικητή και την ανοδική πορεία. Να ξανακερδίσει τον κόσμο του.

Το μεγάλο στοίχημα, πλέον, του Νιόπλια είναι να δώσει κίνητρο στους ποδοσφαιριστές να ολοκληρώσουν τη σεζόν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ο ΟΦΗ ήταν μία ομάδα για πλέι οφ, από δικά του λάθη (αλλά και άλλων) δεν κατάφερε να μπει στην εξάδα και επειδή πάντα η τελευταία γεύση είναι αυτή που μένει, το ιδανικό, έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα, είναι να ολοκληρώσει την εφετινή του παρουσία συγκεντρώνοντας όσους περισσότερους βαθμούς μπορεί.

Ετσι κι αλλιώς οι 37 ήταν αρκετοί για να τον βάλουν στην εξάδα, αλλά το υψηλό επίπεδο του ανταγωνισμού ανέβασε τον πήχη και έκανε πιο δύσκολη τη δουλειά του Ομίλου. Ο ΟΦΗ δεν έχει να αποδείξει τίποτα και σε κανέναν, αλλά οφείλει να παρουσιαστεί σοβαρός και ανταγωνιστικός στα πλέι άουτ. Δεδομένα είναι μία παράταιρη διαδικασία για τις δυνατότητες του ΟΦΗ, αλλά από τη στιγμή που καλείται να συμμετάσχει σε αυτή πρέπει να συνεχίσει στο ίδιο μοτίβο και να τερματίσει πάνω από τις υπόλοιπες ομάδες.

Η όλη διαδικασία είναι ειδικών συνθηκών και αυτό το γνωρίζει καλά ο Νιόπλιας, ο οποίος ουσιαστικά θα ρίξει το βάρος στο ψυχολογικό κομμάτι ώστε να ενεργοποιήσει τη διάθεση των παικτών του σε φουλ επίπεδα, προσελκύοντας συνάμα τον κόσμο στα 4 εντός έδρας ματς που θα δώσει.

Ο Νιόπλιας την πέτυχε τη δουλειά του φέτος μια χαρά. Έκανε τον ΟΦΗ ανταγωνιστικό, του έδωσε τη χαμένη αγωνιστική του ταυτότητα και έστρωσε το δρόμο για την επόμενη χρονιά με υψηλότερους στόχους βάσει των προσδοκιών που ο ίδιος δημιούργησε. Ε, ακόμα μία αποστολή έμεινε, να τελειώσει κι αυτή, να πάνε στην ευχή τα πλέι άουτ και να αρχίσει το "χτίσιμο" -πάνω στα εφετινά υλικά- για την ομάδα που θα ανέβει επίπεδο και δεν θα αφήνει τον ΠΑΣ και τον κάθε ΠΑΣ να τερματίζει από πάνω της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πίσω από τις λέξεις του Μιχάλη Μπούση

Το σύνθημα του Νέιρα ενόψει πλέι άουτ


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.