Το «καμπανάκι», τα δεδομένα και τα ερωτηματικά

ΟΦΗ

Είναι άδικο να κρίνουμε ένα φιλικό που δεν είδαμε, αλλά τα αυτονόητα πρέπει να επισημαίνονται

Ο ΟΦΗ έχει δεδομένα κενά που πρέπει να καλύψει και ως φαίνεται πρέπει να «τρέξει». Αυτό είναι το δεδομένο. Επίσης δεδομένο είναι ότι το φιλικό του Σαββάτου με τον Εργοτέλη δεν ορίζεται ως πρόβα τζενεράλε. Τουλάχιστον δεν το αντιμετώπισε έτσι ο Σίμος αναφορικά με τις επιλογές του στην ενδεκάδα και δη στην άμυνα.

Ο Σελίμοβιτς απουσίαζε ωστόσο δεν είδαμε μόνο μία αλλαγή πίσω, αλλά σχεδόν όλη την τετράδα. Μαρινάκης αντί Ουές, Βαφέας-Γιαννούλης το αμυντικό δίδυμο και Κοροβέσης στα αριστερά. Ουσιαστικά είδαμε μία τετράδα που δεν είχε παίξει στα προηγούμενα φιλικά. Και επί της ουσίας είδαμε μία τετράδα που δύσκολα θα ξαναδούμε.

Στο ματς της πρεμιέρας με τον Παναιτωλικό ο προπονητής του ΟΦΗ δεν πρόκειται να έχει εκπλήξεις. Με τον Σελίμοβιτς να επιστρέφει, άρα να επιστρέφει και ο Βούρος δίπλα του, θα δούμε τα αναμενόμενα στην τετράδα. Ίσως να δούμε Μαρινάκη αντί Ουές στα δεξιά, αλλά αυτό θα φανεί τις επόμενες μέρες.

Επίσης θα δούμε και Νέιρα που τόσο έλειψε και γενικότερα έδειξε για ακόμα μία φορά ότι η απουσία του είναι σημαντική πόσο μάλλον αν αυτή συνδυάζεται με του Μεγιάδο. Οπότε πάμε στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος για Σακόρ και Νέιρα και μπροστά τους τον Ναμπί.

Η τριάδα μπροστά στο 4-2-1-3 δεν φαίνεται να αλλάζει. Δεξιά Σαρδινέο, αριστερά Βαζ και μπροστά ο Φιγκεϊρέντο.

Με τον Εργοτέλη, λοιπόν, δεν είδαμε τον... κανονικό ΟΦΗ για να οριστεί το συγκεκριμένο φιλικό ως πρόβα τζενεράλε. Βασικά, δεν είδαμε τίποτα, αφού λόγω των μέτρων στο Ηράκλειο το ματς έγινε κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες και η όποια εικόνα σχηματίζεται μόνο βάσει των στιγμιοτύπων. Οπότε θα είναι άδικο να κρίνουμε κάτι που δεν έχουμε δει. Άδικο θα είναι να κρίνεται μία ομάδα από τα φιλικά (προσωπικά είμαι απ'αυτούς που την έχουν «πατήσει» ουκ ολίγες φορές), ειδικά όταν το περσινό παράδειγμα είναι φρέσκο (ήττες στα φιλικά της Ολλανδίας, η συνέχεια γνωστή).

Αυτό, όμως, που έχουμε δει είναι τα κενά που πρέπει να καλύψει ο ΟΦΗ και το πόσο έχει καθυστερήσει στο θέμα Μεγιάδο. Τελειωμένο το θέμα, το έχουμε γράψει, αλλά το ότι δεν ανακοινώνεται για να ενταχθεί με την ομάδα στην προετοιμασία μόνο υπέρ του ΟΦΗ δεν είναι. Ακόμα κι αν έχει την ευθύνη η Τσακαρίτα. Και γεννώνται ερωτήματα.

Κατά τα λοιπά, ο Σολίς έρχεται -και θα δούμε αν θα είναι στη λίστα της Ευρώπης για τον Απόλλωνα Λεμεσού- και απομένουν ο επιθετικός, ένα αριστερό μπακ, ο τρίτος γκολκίπερ για να συμπληρωθεί η τριάδα και ακόμη ένας εξτρέμ. Και έπειτα οι υπόλοιπες αποχωρήσεις.

Ουσιαστικά, δηλαδή, ο ΟΦΗ μπαίνει στα επίσημα χωρίς να έχει διαμορφώσει ολοκληρωμένα το ρόστερ, αλλά και το λεγόμενο βασικό σχήμα. Βέβαια, για να μην είμαστε άδικοι, αυτά τα γράφαμε. Ότι θα φτάσουμε Σεπτέμβριο και ακόμα θα υπάρχουν εκκρεμότητες. Βλέπετε ελέω κορωνοϊού είναι πολύ περίεργη η περίοδος, έχουν διαφοροποιηθεί τα πράγματα και με την χρονική επιμήκυνση της μεταγραφικής περιόδου χρειάζεται υπομονή. Χρειάζεται, όμως, να «χτυπάνε» και τα «καμπανάκια», όπως αυτό της σαββατιάτικης ήττας, για να υπενθυμίζουν σε όλους ότι έρχεται μία απαιτητική χρονιά. Η γκρίνια και η καταστροφολογία δεν χρειάζεται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΟΦΗ-Εργοτέλης 0-2: Τα στιγμιότυπα του φιλικού

Σίμος: «Στην πρεμιέρα θα είμαστε όπως πρέπει»

ΟΦΗ-Εργοτέλης: Τα «κλικ» του φιλικού

Ένας... Σολίσ(τ) για τον ΟΦΗ

Το project του ΟΦΗ, η ευρωπαϊκή πορεία κι ένας προβληματισμός


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.