Το project του ΟΦΗ, η ευρωπαϊκή πορεία κι ένας προβληματισμός

15:48 | 03/09/2020

Ο Δημήτρης Καρυωτάκης γράφει για τις αγωνιστικές ανορθογραφίες του ΟΦΗ λίγο πριν τις επίσημες υποχρεώσεις.

Του Δημήτρη Καρυωτάκη

Μπήκαμε πια για τα καλά στην αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη της φετινής σεζόν και στον ΟΦΗ, υπό κανονικές συνθήκες, θα μιλούσαμε για την αρχή ενός ποδοσφαιρικού πανηγυριού με αποκορύφωμα το πρώτο εντός έδρας ευρωπαϊκό παιγνίδι με τον Απόλλωνα Λεμεσού.

Αντ’ αυτού οι αγωνιστικές ανορθογραφίες της ομάδας δεν σου αφήνουν πολλά περιθώρια αισιοδοξίας!

Εννιά μέρες πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος η ομάδα δεν έχει ακόμα αποκτήσει όλους τους παίκτες που επιθυμεί, δεν έχει λύσει το γόρδιο δεσμό με το Μεγιάδο, που όλο κλείνει κι όλο στην απ’ έξω είναι (καθώς η ομάδα του λέγεται πως γεννά νέες απαιτήσεις) και γενικά αφήνει την αίσθηση πως μπορεί η άμυνα της ομάδας να μεταλλάχτηκε με σημαντικές προσθήκες, ωστόσο από τη μέση και μπροστά δεν έχει σχέση καν με την περσινή ομάδα στην προ κορωνοϊού περίοδο.

Θυμηθείτε: με Νέιρα και Μεγιάδο στο κέντρο· κανείς από τους δυο δεν έχει χρησιμοποιηθεί φέτος. Με έναν Ναμπί πέρυσι με αναλαμπές, φέτος παρόν- απών. Με Τσιλιανίδη - Σεμέντο και έναν Μάνο, στην επίθεση, που θυμίζω πως στην έναρξη του περσινού πρωταθλήματος χτυπούσε την πόρτα της Εθνικής και φέτος με κανέναν από τους τρεις κι έναν ηρωικό Φιγκειρέντο που τα περιμένεις όλα από αυτόν.

Μια ομάδα λοιπόν μισή κατά τα λοιπά, χωρίς πια το χρόνο σύμμαχο και να ψάχνει την ταυτότητα της. Κι όμως η τύχη φάνηκε να κλείνει το μάτι στον ΟΦΗ: με δυο ευνοϊκές κληρώσεις στο γήπεδο της, που εκτός του ευρωπαϊκού σου πρεστίζ που ξαναθερμαίνεται, αν περάσει τον σκόπελο (κυρίως του πιο δύσκολου Απόλλωνα) θα βρεθεί και στο πορτοφόλι της με κοντά 500 χιλιάρικα επιπλέον, όσα δηλαδή δεν βλέπεις από τα εισιτήρια ολόκληρη τη χρονιά... που δεν θα έχεις λόγω κορονοϊού φέτος.

Στην τσέπη βέβαια του Big Mike δεν μπαίνουμε! Αυτός έχει το μαχαίρι αυτός και το πεπόνι. Βλέπουν στον Όμιλο πως η φετινή χρόνια θα είναι οικονομικά μια ισορροπία τρόμου. Οι χορηγίες μειωμένες,τα τηλεοπτικά δεν φέρνουν οικονομική αναβάθμιση και τα εισιτήρια εκτός σχεδιασμού.

Με ορθολογικές κινήσεις, χωρίς βήματα στο κενό, επιδιώκουν κυρίως να βάλουν το χέρι τους μέχρι εκεί που φτάνει το μπόι τους. Και κυρίως να αγοράσουν αυτούς που θέλουν, βάσει των χρημάτων που έχουν προϋπολογίσει, χωρίς να μπουν στο παιγνίδι ομάδων και μανατζαραίων.

Όλοι και όλα βέβαια κρίνονται εκ του αποτελέσματος, ωστόσο χωρίς να υποτιμάται το ταλέντο του Γρίβα και του Γκαργκαλατζίδη, η ευρωπαϊκή πορεία σου, μόνον με εκείνους, πιθανότατα να φτάνει ως τα Duty Free του αεροδρομίου Ηρακλείου... και θα είναι κρίμα για την ευκαιρία που σου δίνεται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Πετάει» ο Στάικος

Το ποδόσφαιρο δεν θέλει ανακοινώσεις, προτάσεις θέλει!

Γιατί είναι ισχυρό φαβορί ο Απόλλων Λεμεσού

Ο Απόλλων είναι καλύτερος από ό,τι νομίζουμε

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.