Το ξέκοψε από την πρώτη στιγμή ο Νταμπράουσκας

ΟΦΗ

Τα πλέι άουτ πλησιάζουν και ο προπονητής του ΟΦΗ φρόντισε εξ αρχής να βάλει τα πράγματα στη θέση τους.

«Μη μου ξανακάνετε σας παρακαλώ τέτοια ερώτηση», αποκρίθηκε ο Βάλντας Νταμπράουσκας όταν η κουβέντα, στη χθεσινή συνάντηση με τους δημοσιογράφους στο ΒΑΚ, πήγε στο περίφημο θέμα του κινήτρου στα πλέι άουτ. Οποιος έχει καεί στο χυλό φυσάει και το γιαούρτι και από τη στιγμή που το περσινό φιάσκο του ΟΦΗ στα πλέι άουτ είναι ακόμα νωπό, λογικό είναι να ρωτήσουμε για το πως θα καταφέρει να κρατήσει τους παίκτες του «ζεστούς» σε μία (άχαρη) διαδικασία.

«Δηλαδή εσείς πηγαίνετε αδιάφορος στη δουλειά σας;», ήταν η απάντηση του Λιθουανού προπονητή. Ξεκάθαρος όσο δεν πάει, ξέκοψε την κουβέντα εξ αρχής, θέλοντας να τονίσει ότι η ομάδα του δεν πρόκειται να παρουσιαστεί αδιάφορη.

Πλέον όλα θα φανούν στο γήπεδο. Για τον Νταμπράουσκας δεν υπάρχει κανονική διάρκεια και πλέι άουτ, υπάρχει το πρωτάθλημα και ακόμα 8 αγώνες, ο Λεβαδειακός και άλλοι 7. Για τον 46χρονο τεχνικό του ΟΦΗ τίποτα δεν έχει τελειώσει και πάνω στη διαδικασία των έξτρα αγώνων θέλει να συνεχίσει τη δουλειά για να βελτιώσει την ομάδα του και να φτάσει στο επίπεδο που θέλει. Να συνεχίσει αυτό που κάνει από την πρώτη μέρα που ανέλαβε τον ΟΦΗ.

Η περσινή εικόνα... παραίτησης του Ομίλου στην αντίστοιχη διαδικασία είναι κάτι που δεν μένει ασχολίαστο και εύλογα ο κόσμος της ομάδας αναρωτιέται πώς θα βρεθεί εφέτος το κίνητρο για να εμφανιστεί ο ΟΦΗ ανταγωνιστικός. Για τον Νταμπράουσκας δεν υπάρχει κίνητρο, υπάρχει υποχρέωση: «Οι παίκτες είναι επαγγελματίες, τι σημαίνει πού θα βρουν κίνητρο; Αυτή είναι η δουλειά μας», είπε χαρακτηριστικά και κάπου εκεί η κουβέντα γι' αυτό το θέμα τελείωσε.

Ο Νταμπράουσκας ξέρει -και το έχει πει- πως η εφετινή χρονιά είναι αποτυχημένη. Παρά το γεγονός ότι ο ΟΦΗ βελτιώθηκε επί των ημερών του και ξέφυγε από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας εξασφαλίζοντας, εν τέλει, μία εύκολη παραμονή, ο στόχος υπάρχει: η 7η θέση. Ο ΟΦΗ δεν μπόρεσε να μπει στα πλέι οφ, δεν πάλεψε γι' αυτό που αποτελεί στόχο των επικεφαλής, αλλά οφείλει να χτίσει για το αύριο.

Το καλοκαίρι είναι κοντά και όλοι κρίνονται, άπαντες περνούν από το «μικροσκόπιο» του Λιθουανού προπονητή. Αυτό από μόνο του πρέπει να αποτελέσει κίνητρο για τον κάθε ποδοσφαιριστή ξεχωριστά, συν το γεγονός ότι η ιστορία και το μέγεθος του συλλόγου δεν χωράνε αδιαφορία. Τόσο ξεκάθαρα, όσο ξεκάθαρα ήταν τα λόγια του Βάλντας Νταμπράουσκας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Νταμπράουσκας: «Τι σημαίνει που θα βρουν το κίνητρο στα πλέι άουτ; Αυτή είναι η δουλειά μας»

Το «Γεντί Κουλέ» και ο... εξορκισμός

Στο κατώφλι της Εθνικής ο Μανδάς


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.