To Παγκρήτιο, η Εθνική και η καταλυτική παρέμβαση της Περιφέρειας

SMS
21:06 | 10/01/2019

Η χθεσινοβραδινή συνάντηση σε γνωστό ξενοδοχείο της πόλης ''κλείδωσε'' την έναρξη των εργασιών - διαβάστε το χρονικό, τις συναντήσεις και το 4ετές συμφωνητικό - όλο το ρεπορτάζ στο Capitano.gr

Ως γνωστόν, κλιμάκιο της ΕΠΟ βρέθηκε στο Ηράκλειο τις τελευταίες ημέρες επιθεωρόντας το Παγκρήτιο και κάνοντας επαφές με τους τοπικούς φορείς ώστε να δρομολογηθούν πλέον τα έργα για το Παγκρήτιο με στόχο αυτό να χρησιμοποιηθεί ως έδρα της Εθνικής για τα προκριματικά του Euro 2020.

Έχουν γραφτεί πολλά για το συγκεκριμένο ζήτημα το τελευταίο μήνα. Το Capitano.gr βρίσκεται κοντά στις εξελίξεις και ενημερώνει από την αρχή, έγκυρα και έγκαιρα για οτιδήποτε προκύπτει γύρω από το θέμα ''Παγκρήτιο - Εθνική.Η πραγματικότητα είναι ότι χθες (Τετάρτη) έγινε ένα ακόμα καθοριστικό βήμα μέσω συναντήσεων, ίσως το πιο καθοριστικό για την οριστική ''κάθοδο'' της Εθνικής στο Παγκρήτιο και την έναρξη των εργασιών.

Η συνεργασία ΕΠΟ - Δήμου

Το κλιμάκιο της ΕΠΟ που βρίσκεται στο Ηράκλειο, συγκεκριμένα οι Αλέξης Δέδες, Άγγελος Μπασινάς και Λώρα Δημητρίου επισκέφτηκαν το Παγκρήτιο, εκεί βρέθηκε και ο Α' Αντιπρόεδρος της ΕΠΣΗ, Γιώργος-Πλούταρχος Κουτεντάκης,ενώ στη συνέχεια τα στελέχη της Ομοσπονδίας είχαν συνάντηση με τον Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό και τον Αντιδήμαρχο Κώστα Βαρδαβά. Σκοπός της συνάντησης ήταν η... χρονοθέτηση της έναρξη των εργασιών αλλά και με ποιο τρόπο μπορεί να βοηθήσει ο Δήμος στην πραγματοποίηση. Μέσα σε καλό κλίμα η επήλθε συμφωνία με τον Βασίλη Λαμπρινό να ανακοινώνει για ακόμα μια φορά ότι και ο Δήμος θα συμβάλλει όσο μπορεί σ’ αυτή την προσπάθεια.

Επενδύει οργανωτικά η ΕΠΣΗ

''Παρούσα'' στις εξελίξεις και η τοπική Ένωση η οποία και στις δύο φορές που βρέθηκε στο νησί μας αντιπροσωπεία της ΕΠΟ, ενημέρωσε πρώτη, δημόσια για τις επερχόμενες επισκέψεις. Στελέχη της Ένωσης ήταν παρόντες στις συναντήσεις, όπως αναφέρθηκε παραπάνω, δηλώνοντας έτοιμοι να προσφέρουν στην συνδιοργάνωση των σημαντικών ποδοσφαιρικών γεγονότων.

Η συμφωνία για 4 χρόνια

Αρχικά, η θέληση των εμπλεκόμενων ήταν η Εθνική να χρησιμοποιεί το Παγκρήτιο για την επόμενη 6ετία. Πλέον, σύμφωνα αυτό που βγαίνει από την ομοσπονδία είναι η συμφωνία θα είναι για τα επόμενα 4 χρόνια και συνολικά 11 επίσημα παιχνίδια στο Παγκρήτιο. Ο αριθμός των αναμετρήσεων δεν αφορά μόνο την ανδρική ομάδα ποδοσφαίρου.

Ο κομβικός ρόλος της Περιφέρειας

Έπειτα από την συνάντηση στον Δήμο Ηρακλείου, κλιμάκιο της ΕΠΟ, ο πρόεδρος της ΕΠΣΗ Νίκος Τζώρτζογλου, ο Αντιδήμαρχος Ηρακλείου Κώστας Βαρδαβάς, ο Νίκος Συριγωνάκης και ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης συναντήθηκαν σε γνωστό ξενοδοχείο της πόλης όπου τέθηκαν όλα τα θέματα επί τάπητος. Η Περιφέρεια δια στόματος του Σταύρου Αρναουτάκη δεσμεύτηκε την συμβολή της, ώστε να ξεκινήσουν σύντομα οι βελτιωτικές παρεμβάσεις που θα καταστήσουν το Παγκρήτιο Στάδιο πανέτοιμο να φιλοξενήσει την Εθνική. 

Άγνωστο παραμένει ακόμα αν θα υπάρξει συμμετοχή και της UEFA, σε μια από τις πλέον δαπανηρές- βελτιωτικές - αθλητικές παρεμβάσεις των τελευταίων χρόνων στην χώρα μας.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.