Το παρασκήνιο της παραίτησης Μπουνάκη και η επόμενη μέρα

SMS
14:50 | 22/03/2021

Το παρασκήνιο της απόφασης του διοικητικού ηγέτη του Γιούχτα - ποια η επόμενη ημέρα στην ομάδα των Αρχανών

Πριν από λίγο, ο ισχυρός άνδρας του Γιούχτα, ο Νίκος Μπουνάκης - μέσω ανακοίνωσης - πήρε αποστάσεις από την απόφαση των μελών του Δ.Σ να κατέβει η ομάδα στην Γ' Εθνική και δήλωσε την παραίτηση του από πρόεδρος της ομάδας. Μια απόφαση που επιβεβαίωσε την αρχική του πρόθεση να μην ηγηθεί μιας ομάδας η οποία εν μέσω πανδημίας θα επιστρέψει σε ένα πρωτάθλημα που δεν δεσμεύεται ούτε από τηλεοπτικά, που δεν θα έχει - όπως όλα - την παρουσία των φιλάθλων και μια ερασιτεχνική κατηγορία ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκφράζουν την αντίθεση τους στην επανεκκίνηση, ειδικά με τα μέχρι στιγμής δεδομένα. ''Πως θα διαφυλαχθεί η υγεία των ποδοσφαιριστών 150 ομάδων, σε μια κατηγορία που έτσι κι αλλιώς μαστίζεται από οικονομικά προβλήματα;'' αναρωτιούνται...

Η ανακοίνωση της Γ.Γ.Α για επανέναρξη των πρωταθλημάτων της Football League και της Γ' Εθνικής δεν έγινε αποδεκτή από όλα τα σωματεία και τους παράγοντες. Αρκετοί είναι εκείνοι που δεν θα ''κατεβάσουν'' τις ομάδες τους, μιλούν για μη στήριξη (τεστ, κ.α) σε αυτό το restart που επιχειρείται στον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Μια από αυτές ήταν και ο Γιούχτας, ο οποίος από την αρχή ήταν αντίθετος στην επιστροφή στα γήπεδα όμως το Δ.Σ της Κυριακής ανέτρεψε τα εσωτερικά δεδομένα.

Ο Νίκος Μπουνάκης διαφωνούσε εξ αρχής με την συμμετοχή του Γιούχτα στο πρωτάθλημα. Αυτός είναι και ο μοναδικός λόγος της αποχώρησης του, όχι μόνο από πρόεδρος αλλά και από τα κοινά της ομάδας: ''Δεν παίρνω την ευθύνη ως πρόεδρος να κατεβάσω την ομάδα με τις υπάρχουσες υγειονομικές συνθήκες'', μια από τις ατάκες του στο χθεσινό συμβούλιο, το οποίο αποφάσισε η ομάδα των Αρχανών να συμμετέχει στο πρωτάθλημα κάτι που ουσιαστικά ώθησε τον Μπουνάκη σε παραίτηση.

Μάλιστα, ο ίδιος όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ δεν είχε την διάθεση να αποχωρήσει από την ομάδα, η απόφαση του έχει να κάνει ξεκάθαρα με το γεγονός της απόφασης του συμβουλίου ενώ όπως τονίζεται από το περιβάλλον του θα συνεχίσει να προσφέρει όπως μπορεί στην ομάδα της περιοχής του. Πλέον, μένει να δούμε ποιος θα είναι εκείνος που θα αναλάβει να ηγηθεί της νέας προσπάθειας του Γιούχτα έπειτα από αυτή την ''ηχηρή'' εξέλιξη και κατά πόσο το ''διαζύγιο'' θα φέρει και άλλες ανακατατάξεις.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.