​Το «παράθυρο» για το 20% του ΟΦΗ

SMS
08:10 | 18/05/2020

Η πρόταση του Ομίλου για παρουσία φιλάθλων δεν θα μείνει στα... χαρτιά

Η επίσκεψη του Λευτέρη Αυγενάκη στο ΒΑΚ ήταν εθιμοτυπική, αλλά είχε τη δική της ξεχωριστή σημασία. Όχι για τα καλά λόγια του υφυπουργού Αθλητισμού για τον ΟΦΗ και τη λειτουργία του. Αυτά ήταν αναμενόμενα. Η είδηση βγήκε από την πρόταση που έκανε πρόσφατα η κρητική ΠΑΕ για παρουσία του 20% του κόσμου στις εξέδρες.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης τοποθετήθηκε επ' αυτού και δεν απέκλεισε τίποτα, απλά έθεσε ως προτεραιότητα άλλα πράγματα, κάτι απόλυτα φυσιολογικό. Τη δεδομένη χρονική στιγμή αυτό που «καίει» την κυβέρνηση είναι η επιστροφή στην κανονικότητα με τις ομαδικές προπονήσεις, αλλά και την απόφαση της Super League για restart, κάτι που θα επισημοποιηθεί στη σημερινή τηλεδιάσκεψη.

Αφού οριστικοποιηθεί ότι επαναρχίζει το πρωτάθλημα, η κυβέρνηση θα ρίξει το βάρος στα υγειονομικά πρωτόκολλα και με τα τωρινά δεδομένα το να έχουμε κόσμο στις εξέδρες φαντάζει ως απίθανο ενδεχόμενο. Εξάλλου αυτή την απόφαση δεν θα την πάρει ο συνεταιρισμός, αλλά η κυβέρνηση.

Το Σάββατο στο ΒΑΚ ο κ.Αυγενάκης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για να έχουμε έστω και μέρος του κόσμου στις εξέδρες, αλλά εμμέσως πλην σαφώς το πήγε για τη νέα σεζόν: «Αυτή την ώρα είμαστε μπροστά στο β΄στάδιο των ομαδικών προπονήσεων, μετά η διοργανώτρια αρχή πρέπει να αποφασίσει το αν και πότε θα αρχίσει το πρωτάθλημα και να προετοιμάσουμε τα επόμενα βήματα. Εδώ είμαστε να το συζητήσουμε πάντοτε με σεβασμό στις απόψεις, συμβουλές και κατευθύνσεις των ειδικών. Και πάλι με σεβασμό και επιχειρήματα, όταν έρθει εκείνη η ώρα θα μιλήσουμε και πάλι μαζί τους για να δούμε αν και κατά πόσο μπορούμε να προχωρήσουμε σε ένα τέτοιο σχέδιο. Έχουμε δρόμο, αλλά οτιδήποτε ακούγεται από χείλη σοβαρών στελεχών δε μένει αναξιοποίητο.»

Το σημαντικό είναι ότι η πρόταση του ΟΦΗ έχει προκαλέσει «κύμα» συζητήσεων και θετικών αντιδράσεων. Βέβαια, υπάρχουν και οι εξαιρέσεις, όπως για παράδειγμα ο Γιώργος Μποροβήλος του Αστέρα Τρίπολης, ο οποίος προτίμησε να... πουλήσει πνεύμα και να υποβαθμίσει την πρόταση. Τίποτα, όμως, δεν αλλάζει ακόμα και αν υπάρχουν ειρωνίες μέσα από τη Λίγκα.

Ο Όμιλος κατέθεσε μία συγκεκριμένη πρόταση, μέσω του Ηλία Πουρσανίδη, η οποία έτυχε θερμής υποδοχής από την πλειοψηφία των ομάδων. Έτυχε θερμής υποδοχής και από τον Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος όμως έθεσε προτεραιότητα σε άλλα θέματα. Δεν απέκλεισε, όμως, τίποτα και σίγουρα η πρόταση θα συζητηθεί στο άμεσο μέλλον σε πιο συγκεκριμένο πλαίσιο για να βρεθεί μία λύση.

Προς το παρόν, το ενδιαφέρον στρέφεται στις επίσημες ανακοινώσεις της σημερινής τηλεδιάσκεψης για την επανέναρξη, αλλά και για τις περικοπές στους ποδοσφαιριστές. Ναι, υπάρχει (ακόμα) και αυτό το θέμα, ίσως το πιο σοβαρό μετά τον κορωνοϊό που απειλεί το πρωτάθλημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η ατάκα του Σίμου που… εξέπληξε τον Αυγενάκη

Ο ΟΦΗ, το 20% και το Παγκρήτιο

Αυγενάκης: «Ενδιαφέρουσα η πρόταση του ΟΦΗ»


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.