Υπάρχει σωτηρία χωρίς «διπλό»; Κι όμως!

08:22 | 11/04/2019

Ο ΟΦΗ ψάχνει… διακαώς το πρώτο του «διπλό» για να σωθεί, παρ ότι η ιστορία έχει δείξει ότι αυτό δεν είναι απαραίτητο

Ο Όμιλος είναι η μοναδική ομάδα στη φετινή Super League, που δεν έχει ακόμη μπορέσει να κερδίσει μακριά από το «σπίτι» της. Συνολικά έχει έως τώρα έχει 13 αποτυχημένες προσπάθειες και έχει μπροστά της άλλες 2 για να τα καταφέρει.

Αρχής γενομένης από το ματς της Κυριακής (14/04) στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό κι έπειτα ακολουθεί η έξοδος στο Περιστέρι κόντρα στον Ατρόμητο, για την 30η και τελευταία αγωνιστική. Και με την τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα, η ομάδα του Χάιμε Βέρα έχει μεγάλη ανάγκη μια επιτυχία εκτός «Γεντί Κουλέ», με την προϋπόθεση φυσικά να πάρει την αναμέτρηση στο Ηράκλειο απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης.

Ο «δρόμος» της παραμονής είναι… δύσβατος για τους «ασπρόμαυρους», που θέλουν ένα δυνατό ντεμαράζ για να μπορέσουν να κρατηθούν στην κατηγορία. Ο ΟΦΗ, βέβαια, έχει δημιουργήσει μια περίεργη-είναι αλήθεια-παράδοση τις σεζόν που δεν φέρνει «διπλό» στο πρωτάθλημα.

ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΧΩΡΙΣ ΔΙΠΛΟ

Συγκεκριμένα, μόνο δύο χρονιές στην ιστορία του έχει ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του χωρίς να έχει νικήσει εκτός έδρας. Ποτέ άλλοτε... Είτε έπαιζε Α’, Β’ ή Γ’ Εθνική. Και τις δύο φορές, μάλιστα, (σε κούρσα, πάντως, 34 κι όχι 30, όπως σήμερα, αγωνιστικών) όχι μόνο σώθηκε, αλλά έκανε και πάρα πολύ καλή πορεία.

Η πρώτη ήταν στην Α’ Εθνική την περίοδο 1977-78, όταν είχε τερματίσει 8ος σε ισοβαθμία στους 32β. με τον Εθνικό (η νίκη τότε έδινε 2 βαθμούς). Ο Όμιλος δεν είχε «διπλό» και μέτρησε 6 ισοπαλίες και 11 ήττες. Στο «σπίτι» του, όμως, ήταν πανίσχυρος, αφού παρέμεινε αήττητος, ενώ έκανε 9 δίποντα και 8 ισοπαλίες.

Κάτι ανάλογο συνέβη και τη σεζόν 1993-94, ξανά για την Α’ Εθνική, όταν ο ηρακλειώτικος σύλλογος ήρθε 7ος με 47β. και χωρίς νίκη μακριά από την έδρα του, όπου η συγκομιδή ήταν 5 ισοπαλίες και 12 ήττες. Και πάλι, ωστόσο, στην Κρήτη ήταν εξαιρετικός με 13 τρίποντα, 3 ισοπαλίες και μόλις 1 ήττα.

Εφέτος όμως είναι αλλιώς. Η πραγματικότητα είναι ότι είτε στο ΟΑΚΑ, είτε την τελευταία αγωνιστική στο Περιστέρι ο ΟΦΗ πρέπει να κάνει «σεφτέ». Η κρητική ομάδα οφείλει να πάρει ένα «διπλό» για ν’ αυξήσει τις πιθανότητες σωτηρίας της και για μην ισχύσει… βεβαίως-βεβαίως το… τρίτη και φαρμακερή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Με Ναμπί στο ΟΑΚΑ

Μερεμπασβίλι στο Capitano: «Νίκη με ΠΑΟ, μου λείπουν οι οπαδοί μας»

Ο ΠΑΟ, το «διπλό» και το… γραφτό της μοίρας του

«Νοσοκομείο» ο ΟΦΗ ενόψει Παναθηναϊκού

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.