Τα λεφτά... φέρνουν την ευτυχία

Απόψεις

Ο ΟΦΗ αποτελεί πλέον ένα σημαντικό οικονομικό μέγεθος, όπως φανερώνουν και οι κινήσεις του στο μεταγραφικό «παζάρι».

Η παρουσία στα διοικητικά των οικογενειών Μπούση και Παλυβού έχει αλλάξει το στάτους του ΟΦΗ και καθημερινά γίνονται βήματα προς τα μπρος.

Και όλα όσα έχουν γίνει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας σε κάθε τομέα ενδεχομένως να μην μπορούν, όπως είναι λογικό, να αξιολογηθούν σωστά από τον κόσμο.

Η «στρατηγική» που ακολουθεί, ωστόσο, ο ηρακλειώτικος σύλλογος στα καλοκαιρινά «ψώνια» φανερώνει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο πως πια ο οργανισμός έχει ανέβει επίπεδο και αποπνέει άλλο αέρα και άλλη δυναμική.

Μπορεί μεταγραφές… αεροδρομίου να μην γίνονται, μπορεί «ηχηρά» ονόματα να μην έχουν έρθει, ωστόσο ο ΟΦΗ ίσως για πρώτη φορά ή τουλάχιστον έπειτα από πάρα μα πάρα πολλά χρόνια προχωράει με άνεση.

Διαθέτει, δηλαδή, χρήματα για ν’ αποκτάει ποδοσφαιριστές. Και τα χρήματα αυτά δεν αφορούν φυσικά στα συμβόλαια τους, αλλά στην αγορά τους από τις ομάδες που ανήκουν.

Η αρχή έγινε με τον Φέρειρα, ακολούθησε ο Φιγκεϊρέντο, το ίδιο έγινε και με τον Γουάλι, ενώ, βεβαίως, έπεται και συνέχεια.

Για παράδειγμα για τον Σαλίμι ο Όμιλος μοιάζει έτοιμος να κάνει την υπέρβαση και είναι πιθανό ν’ αγοράσει και τον δεύτερο στόπερ.

 Και τα ποσά αυτά πριν από μερικούς μήνες έμοιαζαν απαγορευτικά για το σωματείο. Το πορτοφόλι του ΟΦΗ είναι γεμάτο, όμως σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να γίνουν αλόγιστες σπατάλες για λόγους κυρίως εντυπωσιασμού κι όχι ουσίας.

Οι «ασπρόμαυροι» βάζουν το χέρι στην τσέπη για να επενδύσουν αγωνιστικά και όχι για να κερδίσουν τις εντυπώσεις, ως «γνήσιοι» νεόπλουτοι, οι οποίοι λατρεύουν τις άκρατες δαπάνες χωρίς ακριβώς να γνωρίζουν το που «βαδίζουν».

Λεφτά υπάρχουν, όμως υπάρχει, επίσης, μέτρο, κρίση και πλάνο… Και η εξέλιξη του συλλόγου θα έρθει μέσα από συγκεκριμένη διαδικασία και με τον τρόπο που θέλουν οι άνθρωποι του. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα «ρέστα» του για Σαλίμι

Ανακοινώθηκε ο Γουάλι

Τα τυπικά για Αποστολόπουλο

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.