Το ταμείο των μεταγραφών: Ο ΟΦΗ έπαθε και έμαθε!

Απόψεις

Ο ΟΦΗ απέκτησε πέντε ποδοσφαιριστές, αποχώρησαν έξι από το ρόστερ - τα συμπεράσματα από το πάρε - δώσε του Ιανουαρίου

Η μεταγραφική περίοδος ολοκληρώθηκε πριν δύο 24ωρα στην χώρα μας. Στον απόηχο της ηχηρής μεταγραφής Φελίπε, μπορούμε να κάνουμε το ταμείο του πάρε - δώσε της κρητικής ομάδας και τα συμπεράσματα για την πολιτική που χάραξε η ΠΑΕ.

Όσον αφορά τις έξι (6) αποχωρήσεις, η κοινή συνισταμένη είναι ότι αποχώρησαν παίκτες ως ελεύθεροι (Μποζούκης, Στάικος, Γκερέρο), είτε ως δανεικοί (Στίβενς, Καμάου, Ντουρμισάι) που δεν είχαν ενεργό ρόλο στην ομάδα και αν εξαιρέσουμε την περίπτωση Ντουρμισάι, οι υπόλοιποι δεν υπολογίζονταν.

Όσον αφορά τις πέντε (5) μεταγραφές: Συνήθως, σε αυτές στέκονται περισσότερο οι φίλοι της ομάδας, σε αυτούς που περιμένουν να δουν πράγματα, στο νέο, το φρέσκο. Ο ΟΦΗ, όπως είπε και χθες ο Νταμπράουσκας προσθέσε νιάτα και εμπειρία παράλληλα, στο ρόστερ. Εμπειρία με Φελίπε, Μπάκιτς, νιάτα με Χριστογεώργο. Προσθέτουμε στους τρεις και τους Μοσκέρα - Γκρόνινγκ.

Ο ΟΦΗ ενισχύθηκε κυρίως επιθετικά, πήρε δύο σέντερ φορ (Φελίπε - Γκρόνινγκ) καθώς έχασε δύο (Γκερέρο - Ντουρμισάι), οπότε μιλάμε για ξεκάθαρη αναβάθμιση. Η ανάγκη για έναν εξτρέμ, πραγματοποιήθηκε με την απόκτηση του Μοσκέρα, ο Μπάκιτς που παίζει σε δύο θέσεις, πρακτικά καλύπτει αριθμητικά τους Μπουζούκη - Στάικο ενώ ο Χριστογεώργος θα είναι πίσω από τον Μανδά, έπειτα από την φυγή του Στίβενς.

Συμπερασματικά, η διοίκηση πέτυχε να καλύψει όλες τις βασικές αδυναμίες του γκρουπ. Το αν οι παίκτες βοηθήσουν ή όχι, αυτό θα φανεί στο γήπεδο, ποσοτικά όμως και σε θέμα ρόλων, οι 5 κινήσεις μπορούν να χαρακτηριστούν ''ιδανικές''. Παρά το γεγονός ότι υπήρξε ξανά καθυστέρηση, το φιάσκο του καλοκαιριού φαίνεται ότι έγινε μάθημα.

Δεν αποκτήθηκε κανένας δανεικός ποδοσφαιριστής, αντίθετα οι μισοί που παραχωρήθηκαν είναι με δανεισμό, ενώ η απόκτηση Φελίπε την τελευταία ημέρα των μεταγραφών δεν δίνει μόνο ουσία και ποιότητα αλλά κερδίζει και τις εντυπώσεις.

Επίσης, χαρακτηριστικό των παικτών που αποκτήθηκαν είναι ότι δεν υπάρχει ποδοσφαιριστής άνω των 30 ετών, κι αυτό κάτι δείχνει για την στόχευση. Όπως και το γεγονός ότι ο ΟΦΗ δεν έχασε κάποιον βασικό ποδοσφαιριστή ενώ, εν τέλει, απέκτησε τους παίκτες που αποτέλεσαν τους πρώτους στόχους του.

Το βασικότερο: Με τις πέντε αυτές κινήσεις, το καλοκαίρι πιθανότατα θα είναι μια πιο ήσυχη μεταγραφικά περίοδος. Τα ερωτηματικά δεν είναι πολλά, ούτε τα συμβόλαια που ολοκληρώνονται. Ο ΟΦΗ έχασε ποδοσφαιριστές που δεν υπολόγιζε, πήρε άλλους που δεν θα τους έχει στο ρόστερ για έξι μήνες, ούτε δανεικούς ''μιας χρήσης''. Το ταμείο είναι συν, τα υπόλοιπα εντός των τεσσάρων γραμμών...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μανδάς: To «κόλπο γκρόσο» της 10ετίας με τον «Έλληνα Ντοναρούμα»

«Είναι τρελός ο πρόεδρος!»

Λουίζ Φελίπε: Ανακοινώθηκε και μπαίνει αμέσως στις προπονήσεις!

Το ιστορικό deal με Φελίπε και ο ΟΦΗ που μεγαλώνει

VIDEO: Η «πρώτη» με όλα τα μεταγραφικά αποκτήματα του ΟΦΗ

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.