​Το τέλειο παιχνίδι του ΟΦΗ που διέλυσε την ΑΕΚ

ΟΦΗ

Ο καλύτερος ΟΦΗ του Νταμπράουσκας και ο αλάνθαστος τρόπος που αντιμετώπισε την ΑΕΚ.

Το χθεσινό παιχνίδι ήταν δύσκολο όχι μόνο γιατί η ΑΕΚ παίζει πολύ καλό ποδόσφαιρο ούτε γιατί η ΑΕΚ είναι πρωταθλήτρια. Το χθεσινό παιχνίδι ήταν δύσκολο γιατί ο ΟΦΗ έπρεπε να ακολουθήσει τον ρυθμό των «κιτρινόμαυρων» για να μπορέσει να τους αντιμετωπίσει. Κι εδώ ακριβώς είναι η ειδοποιός διαφορά.

Ο ΟΦΗ έτρεξε, μόχθησε, πήγε σε υψηλές εντάσεις σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και το βασικότερο: με την πίεσή του έβγαλε τη γλώσσα της ΑΕΚ. Ποτέ ξανά μία ομάδα δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει την ΑΕΚ του Αλμέιδα... σαν ΑΕΚ του Αλμέιδα.

Γράφαμε πριν από το παιχνίδι ότι το σημαντικότερο στοιχείο που θα κρίνει την αναμέτρηση είναι η υπομονή. Ο ΟΦΗ την είχε, από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό. Είχε, όμως και την επιμονή. Να «σκοτώσει» τον αντίπαλο, να βάλει την ΑΕΚ από κάτω, να ορίσει ο ίδιος το παιχνίδι και όχι να ακολουθήσει τους «κιτρινόμαυρους».

Το χθεσινό είναι το τέλειο παιχνίδι του ΟΦΗ, το τέλειο παιχνίδι για κάθε ομάδα που θέλει να αντιμετωπίσει και να εξολοθρεύσει την ΑΕΚ. Ο Νταμπράουσκάς παρουσίασε την ομάδα του με ένα σκληρό 3-5-2, σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης είχε πολύ κοντά τις γραμμές και σε κανένα σημείο δεν άφησε την ΑΕΚ να βρει χώρους.

Είναι χαρακτηριστικό πως οι αντίπαλοι δεν έκαναν καθαρή ευκαιρία σε κανονική ροή αγώνα. Η σημαντικότερη που καταγράφηκε ήταν το φάουλ του Γκατσίνοβιτς. Δύο αποκρούσεις μέτρησε ο Μπάουμαν, μία στο φάουλ και μία στο γύρισμα από πλάγια θέση του Μοχαμάντι. Ο ΟΦΗ είχε πιο καθαρές φάσεις μπροστά, αλλά ήταν επιπόλαιος είτε βιαστικός με αποτέλεσμα να πετάει τις ευκαιρίες.

Το κάζο της ΑΕΚ είναι τεράστιο γιατί βρέθηκε απέναντί της η ομάδα που θα την κερδίσει με τον ίδιο τρόπο που παίζει εκείνη. Η επιτυχία του ΟΦΗ είναι τεράστια γιατί μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή δεν έριξε ούτε λεπτό την πίεση και τα τρεξίματα, έβγαλε ελάχιστη κούραση και όλοι οι ποδοσφαιριστές παρέμειναν πιστοί στο πλάνο χωρίς τα λάθη του πρόσφατου παρελθόντος.

Το χθεσινό παιχνίδι δεν είναι απλώς μία νίκη του ΟΦΗ επί της ΑΕΚ. Είναι το totall football του ΟΦΗ, μία επίδειξη δύναμης και ικανοτήτων στο χορτάρι του «Γεντί Κουλέ». Είναι ένας τακτικός θρίαμβος από τον Βάλντας Νταμπράουσκας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο «killer» Φελίπε και οι αριθμοί του

Μία μεγάλη νίκη όπως εκείνες της εποχής Γκέραρντ!

ΤΡΕΛΑ: Τα γκολ της νίκης με φυσικό ήχο από το «Γεντί Κουλέ»


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.