Ο Νιόπλιας, ο φόβος και ο aggressive ΟΦΗ

ΟΦΗ

Η εικόνα στις προπονήσεις του ΟΦΗ αφήνει ελπίδα για καλύτερες μέρες.

Ένα από τα θέματα που πρέπει να ρίξει βάρος ο Νίκος Νιόπλιας στο πρώτο διάστημα της παρουσίας του στον πάγκο του Ομίλου είναι και αυτό της ψυχολογίας.

Ένας από τους σημαντικότερους λόγους της κατρακύλας του ηρακλειώτικου συλλόγου είναι το άσχημο ηθικό, που δεν επιτρέπει στους «ασπρόμαυρους» να σηκώσουν κεφάλι και να βελτιώσουν τη συγκομιδή τους.

Ο Γιώργος Σίμος κατά την αποχώρηση του έκανε λόγο για «ηλίθιο φόβο» και σε σημαντικό ποσοστό είχε δίκιο, αφού εντελώς ανεξήγητα η ομάδα δεν κατάφερνε πολλές φορές να δείχνει το πραγματικό της πρόσωπο.

Ο 56χρονος τεχνικός, με το που ανέλαβε κιόλας τα «ηνία» του ΟΦΗ εστίασε στο συγκεκριμένο κομμάτι και προσπάθησε ν’ ανεβάσει τους παίκτες του.

Με τις ομιλίες του, αλλά και με τους τρόπους προσέγγισης του, ο έμπειρος προπονητής θέλει να τους «αφυπνίσει», προκειμένου να βρουν ξανά τη χαμένη τους αυτοπεποίθηση.

Η «μάχη» της παραμονής, εξάλλου, μαίνεται και το ζητούμενο είναι ν’ αποφευχθούν οι «περιπέτειες» όσο γίνεται πιο γρήγορα.

Από την εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Άρη (14/03) η ομάδα του Ηρακλείου καλείται να παρουσιάσει σημάδια ανάκαμψης.

Πρόκειται για ένα παιχνίδι με υψηλό βαθμό δυσκολίας, ωστόσο οι «ασπρόμαυροι» οφείλουν να δείξουν ότι κάτι έχει αλλάξει, προς το καλύτερο φυσικά.

Είναι αλήθεια πως όλο αυτό το διάστημα, της… εποχής Νιόπλια δηλαδή, τα μηνύματα μπορούν να θεωρηθούν αισιόδοξα και ενθαρρυντικά.

Οι ποδοσφαιριστές φαίνεται να κατανοούν πως τα πράγματα είναι «σκούρα» και με την έλευση του Μακεδόνα τεχνικού εμφανίζονται με άλλη ψυχολογία στις προπονήσεις.

Είναι πιο aggressive και δίνουν μεγάλη ένταση κατά τη διάρκεια του προγράμματος. Αυτά τα στοιχεία, πάντως, πρέπει να τα βγάλουν στο γήπεδο και στα ματς που έρχονται.

Γιατί όσο και να τους «φτιάξει» ο Νιόπλιας, άλλο η προπόνηση και άλλο οι επίσημοι αγώνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Οι πρώτες pregame δηλώσεις του Νιόπλια

Ο ΟΦΗ του Νιόπλια: Αυτά θέλει να αλλάξει

Μέσα ο Στάρτζεον


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.