Υπάρχει plan B στον ΟΦΗ;

Απόψεις

Ο ΟΦΗ περιμένει τις απαντήσεις, μακάρι να υπάρξουν ευχάριστα νέα και όλα να πάνε καλά, αλλά ποιο είναι το plan B;

Μία εβδομάδα έμεινε πριν από την αναχώρηση του ΟΦΗ για την Ολλανδία και το βασικό στάδιο της προετοιμασίας. Τα μεταγραφικά είναι γνωστά και ίσως πλέον πιο ξεκάθαρα μετά τα όσα είπε ο Γιάννης Σαμαράς στο περιθώριο της "πρώτης" στο ΒΑΚ την περασμένη Δευτέρα. Ο ΟΦΗ πάει για 5 μεταγραφές (συν δύο προσθέτοντας τις περιπτώσεις Φελίπε-Λάμπρου) και ευελπιστούν στην ΠΑΕ πως μέχρι την αναχώρηση για την Ολλανδία να έχουν έρθει σε συμφωνία με δύο από τους στόχους.

Δύο τώρα συν δύο στην Ολλανδία, συν δύο με Φελίπε-Λάμπρου ή τους αντικαταστάτες αν δεν υπάρξει θετική εξέλιξη, συν ένας για να ολοκληρωθεί το παζλ των μεταγραφών. Απλά... μαθηματικά, αλλά και γρίφος για δυνατούς λύτες οι εφετινές μεταγραφές του Ομίλου. Και πάντα να αιωρείται η συζήτηση για το αν ο ΟΦΗ έχει αργήσει.

Το θέμα είναι ότι δεν είναι ευθύνη του Ομίλου η όποια καθυστέρηση, αλλά αυτών στους οποίους έχει στοχεύσει. Έχει κάνει τις προτάσεις του και περιμένει, δεν είναι στο χέρι του, δεν μπορεί να κάνει κάτι άλλο. Επί της ουσίας ο Γιάννης Σαμαράς είναι με το τηλέφωνο στο χέρι περιμένοντας τα χαρμόσυνα νέα.

Ωστόσο, η εύλογη απορία που γεννάται είναι άλλη κι εδώ ακριβώς είναι ο προβληματισμός πολλών. Ο ΟΦΗ στοχεύει σε καλούς ποδοσφαιριστές, το εμπεδώσαμε. Ενδεκαδάτους που είναι ισάξιοι ή καλύτεροι από αυτούς που έχει: επιπέδου Τοράλ και Γκαγιέγος. Τι γίνεται, όμως, αν στραβώσουν αυτές οι περιπτώσεις και ποιες είναι οι εναλλακτικές;

Εδώ είναι όλο το ζουμί. Ο ΟΦΗ περιμένει τις απαντήσεις, μακάρι να υπάρξουν ευχάριστα νέα και όλα να πάνε καλά, αλλά ποιο είναι το plan B; Γιατί με τον χρόνο να κυλάει και το βασικό στάδιο της προετοιμασίας να πλησιάζει (ανεξάρτητα από το αν ο Νιόπλιας έχει παίκτες για να δουλέψει στην Ολλανδία), ο ΟΦΗ δεν παίζει μόνο με την υπομονή των φιλάθλων αλλά και τα χρονικά περιθώρια (τα οποία προς το παρόν δεν είναι στενά), αλλά παίζει και με το ρίσκο να... τρέχει αν διαφοροποιηθούν τα πλάνα.

Θα μου πείτε σε κάθε μεταγραφική περίοδο και για κάθε ομάδα ισχύει αυτό. Πάντα υπάρχει τούτο το ρίσκο. Ναι, αλλά ο φόβος υπάρχει στο να μη γυρίσει... τούμπα και ο ΟΦΗ βρεθεί να χτίζει ξανά από την αρχή τον μεταγραφικό του σχεδιασμό.

Υπομονή (σάμπως κάνουμε και τίποτε άλλο), όλα αναμένεται να απαντηθούν πολύ σύντομα. Είτε με ανακοίνωση μεταγραφής πριν από την αναχώρηση της αποστολής από το Ηράκλειο είτε με... μία από τα ίδια και... παράταση της αγωνίας. Το δεδομένο είναι πως ο ΟΦΗ παραμένει η μοναδική ομάδα της Super League χωρίς μεταγραφή. Όχι γιατί δεν θέλει ή δεν μπορεί, αλλά γιατί στοχεύει στο καλό. Και το καλό πράγμα αργεί να γίνει που λέει κι ο θυμόσοφος λαός. Άντε να δούμε...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο Γιάννης Σαμαράς απάντησε για τα μεταγραφικά του ΟΦΗ

Γι' αυτό δεν ανησυχεί και δεν βιάζεται ο Νιόπλιας


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.