Από την ξένη αγορά ο «εκλεκτός»

08:16 | 30/06/2019

Στον ΟΦΗ αποχαιρέτησαν Βέρα και Ίσις και ψάχνουν στο εξωτερικό για τον νέο προπονητή.

Η θητεία του τεχνικού διδύμου από την Χιλή αποδείχτηκε σύντομη στον πάγκο του Ομίλου. Το έργο τους ήταν απόλυτα επιτυχημένο, αφού κατάφεραν ν’ αλλάξουν κλίμα και εικόνα της ομάδας σε μια δύσκολη περίοδο και έπαιξαν φυσικά ουσιαστικό ρόλο στην επίτευξη του μεγάλου στόχου της παραμονής στην Super League 1.

Παρόλα αυτά, το πρόβλημα με τα διπλώματα τους εξελίχθηκε απροσπέλαστος «σκόπελος», καθώς η UEFA δεν τους χορήγησε την απαραίτητη άδεια και πλέον ο ηρακλειώτικος σύλλογος είναι υποχρεωμένος να τραβήξει διαφορετικό «δρόμο».

Έτοιμοι για τον «χωρισμό»

Οι άνθρωποι του ΟΦΗ, βέβαια, δεν… έπεσαν από τα σύννεφα με τις εξελίξεις, μιας και-κακά τα ψέματα-γνώριζαν εξ’ αρχής ότι οι πιθανότητες να συνεχίσουν την κοινή τους πορεία με τους λατινοαμερικανούς δεν ήταν αρκετές.

Το «πάλεψαν» όσο μπορούσαν, σχεδίασαν μαζί τους πολλά πράγματα ενόψει της νέας σεζόν, ωστόσο ήξεραν ότι θα μπορούσε να έρθει ανά πάσα στιγμή το μεγαλοπρεπέστατο «STOP» από την UEFA, το οποίο θα τους ανάγκαζε να διακόψουν τη συνεργασία τους με τους Χιλιανούς, παρά τη θέληση τους. Όπως φυσικά και έγινε. 

Στο μυαλό τους, έτσι, οι ιθύνοντες του Ομίλου είχαν «δουλέψει» και αυτό το ενδεχόμενο. Τη… ζωή, δηλαδή, χωρίς προπονητή μερικές ώρες πριν από την έναρξη της προετοιμασίας. Και δεν είναι υπερβολή να πει κάποιος ότι έχει γίνει και μια προεργασία επί της υποθέσεως.

Ουσιαστικές κινήσεις ίσως να μην έχουν πραγματοποιηθεί ακόμα, όμως είναι ξεκάθαρο ότι στον ΟΦΗ αποτελεί σαφή προτεραιότητα η εύρεση τεχνικού από το εξωτερικό. Ο «εκλεκτός», επομένως, αναμένεται να μην προέρχεται από την εγχώρια αγορά.

Οι επιλογές, άρα, θα προέρχονται από την ξένη αγορά και σ’ αυτή θα γίνει η σχετική έρευνα. Αυτό, βέβαια, δε σημαίνει ότι στην ομάδα του Ηρακλείου αποκλείουν τους Έλληνες προπονητές, που είναι ελεύθεροι. Το επόμενο διάστημα, πάντως, θα είναι αρκετά κρίσιμο, αφού οι «ασπρόμαυροι» θέλουν να τελειώσουν με το θέμα έχοντας κάνει την ιδανικότερη επιλογή και χωρίς να χάσουν πολύ χρόνο, σε μια περίοδο που αρχίζει το «χτίσιμο» του νέου ΟΦΗ. 

Άλλη... δουλειά οι μεταγραφές 

Από την άλλη πλευρά, βέβαια, δε σημαίνει κιόλας ότι θα προχωρήσουν βιαστικά. Το ζητούμενο, δηλαδή, είναι να βρεθεί η καταλληλότερη λύση για τον πάγκο. Ανεξάρτητα, πάντως, από το κεφάλαιο προπονητής, ο μεταγραφικός σχεδιασμός προχωράει κανονικά. 

Το συγκεκριμένο κομμάτι, βέβαια, χειρίζεται εξ' ολοκλήρου ο Γιάννης Σαμαράς και το τμήμα scouting και ουσιαστικά ο νέος προπονητής πρέπει να είναι σύμφωνος μ' αυτή τη διαδικασία. 

Θα κάνει, δηλαδή, τις εισηγήσεις του, αναφορικά με τις θέσεις που θέλει η ομάδα ενίσχυση, αλλά οι ποδοσφαιριστές θα επιλέγονται απο την αρμόδια επιτροπή. Αυτή είναι η φιλοσοφία και ο καινούργιος τεχνικός θα είναι ενήμερος από την πρώτη στιγμή. Άρα σύντομα δεν αποκλείεται να υπάρξουν κι άλλες εξελίξεις απ' αυτό το... μέτωπο. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τέλος και επίσημα ο Βέρα

Επίσημο: Τέλος ο Βέρα, αναλαμβάνει ο Σαμαράς 

Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα

Η προπονητολογία, η ασέβεια και... ο Δέλλας



Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.