Αποδυτήρια, συναίσθημα και ρίσκο

Απόψεις

Οι πρώτες ανανεώσεις του ΟΦΗ τις επόμενης σεζόν έχουν την γεύση τριών - κυρίως - λέξεων. Συναίσθημα, αποδυτήρια αλλά και αγωνιστικό ρίσκο. Γράφει ο Γιάννης Χαμαλάκης

Hμέρες ανανεώσεων είναι αυτές που διανύουν στον ΟΦΗ, για τους παίκτες που τα συμβόλαια τους ολοκληρώνονταν σε ελάχιστους μήνες. Η αρχή έγινε με τους Νίκο Μαρινάκη, Δημήτρη Σωτηρίου και Κώστα Γιαννούλη. Όπως έγραψε και ο Σταύρος Καραϊνδρος στο Capitano.gr, οι εκκρεμότητες πλέον είναι λιγότερες, αλλά πιο σημαντικές (Μπαλογιάννης, Τσιλιανίδης, Διαμαντής).

Στην πραγματικότητα, η διοίκηση του ΟΦΗ συμφώνησε και στη συνέχεια ανακοίνωσε τις πιο εύκολες περιπτώσεις. Οι υπόλοιπες τρεις μοιάζουν περισσότερο απαιτητικές, θα φανεί τις επόμενες ημέρες το τι κατάληξη θα έχουν.

Προφανώς ο ΟΦΗ δεν προχώρησε, τυχαία, στην επισημοποίηση της ανανέωσης των τριών αυτών συμβολαίων. Το πρώτο στίγμα ενόψει της επόμενης χρονιάς, είναι τα αποδυτήρια πρέπει να προστατευθούν σαν κόρη οφθαλμού. Και οι τρεις έχουν σημαντικό ρόλο σε αυτό, παιδιά που δεν έχουν δημιουργήσει το παραμικρό πρόβλημα, χρόνια στην ομάδα, νιώθουν από ΟΦΗ περισσότερο από κάθε άλλον στο υπάρχον ρόστερ. Τρεις κινήσεις με συναίσθημα και με μια οσμή επιβράβευσης και αναγνώρισης, άλλωστε Σωτηρίου και Γιαννούλης - πιθανότατα - θα κρεμάσουν την φανέλα τους στο Ηράκλειο.

Αποτελεί κοινό μυστικό ότι ο Σωτηρίου στο ΒΑΚ λειτουργεί περισσότερο ως coach τερματοφυλάκων παρά ως ενεργός κίπερ, μια πολύ θετική προσωπικότητα στα αποδυτήρια, ο Κώστας Γιαννούλης είναι ο αρχηγός του γκρουπ παρά την φθίνουσα αγωνιστική παρουσία ενώ ο Νίκος Μαρινάκης είναι ένας πολυθεσίτης αμυντικός που μοιάζει απαραίτητος. Άλλωστε, λόγω Λάρσον και τραυματισμών έμεινε πίσω φέτος, όμως στον ΟΦΗ τον θεωρούν μια καλή λύση στα μπακ και στα στόπερ (αν χρειαστεί).

Ο ΟΦΗ δεν θέλει να χαλάσει την ισορροπία στα αποδυτήρια του, όμως ταυτόχρονα παίρνει και ρίσκο με τις τρεις ανανεώσεις. Το ρίσκο αφορά καθαρά τις γραμμές του γηπέδου. Αφαιρώ από την κουβέντα τον Σωτηρίου, ο οποίος παίζει σε μια θέση πιο μοναχική και ιδιαίτερη. Περισσότερο, έχει να κάνει με το γεγονός ότι ακόμα μια σεζόν δεν θα έχει την... πολυτέλεια να κάνει λάθος επιλογές. Στην άμυνα η κρητική ομάδα θα μπορούσε να επενδύσει σε δύο νέα πρόσωπα ενόψει της επόμενης ημέρας, να δοκιμάσει επιλογές που θα αποτελέσουν την επόμενη ημέρα.

Όμως, η κρητική ομάδα διαλέγει την εμπειρία, λειτουργεί συναισθηματικά και με βάση τον ελληνικό κορμό και όχι καθαρά αγωνιστικά, με βάση τις ανάγκες στις θέσεις. Μια απόφαση που θα κριθεί, περιμένοντας και την ολοκλήρωση των ανανεώσεων και των μεταγραφών, αν στην ίδια πρόταση μπαίνει ο στόχος της 6αδας. Μια συνθήκη που δικαιολογημένα κάποιος να αναρωτιέται αν επηρεάσει το ''upgrade'' του ρόστερ της επόμενης σεζόν.

Οι συμμετοχές την τελευταία 3ετία

Σωτηρίου

2022 -

2021 1

2020 12

Μαρινάκης

2022 11 (10 βασικός)

2021 27 (25 βασικός)

2020 11 (8 βασικός)

Γιαννούλης

2022 8 (4 βασικός)

2021 22 (13 βασικός)

2020 20 (18 βασικός)


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τα «κλειδιά» στον Νταμπράουσκας για τον ΟΦΗ που θέλει

Ανανέωσε και με Σωτηρίου ο ΟΦΗ

Σωτηρίου: Ο ρόλος της «παλιοσειράς» και η δουλειά του στο ΒΑΚ

Η προσαρμογή του Μοσκέρα και η νέα χρονιά της κανονικότητας

Οι πρώτες ανανεώσεις, ο σχεδιασμός και τα «πρέπει»


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.