Ασάν Ντιουσέ: Ο «Iron Man» του ΟΦΗ

Απόψεις

Το ρεκόρ του Σενεγαλέζου χαφ, η ''αθόρυβη'' δουλειά του στο γήπεδο και τα δύο υπέροχα γκολ στο πρωτάθλημα - γράφει ο Γιάννης Χαμαλάκης

Είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής από το ρόστερ του ΟΦΗ που έχει αγωνιστεί και στα 22 παιχνίδια του πρωταθλήματος. Αυτό δείχνει πολλά, όπως και το γεγονός ότι η κρητική ομάδα έχει αλλάξει προπονητή σε αυτό το διάστημα.

Από αυτά τα 22 ματς, ο Ασάν Ντιουσέ αγωνίστηκε τα 18 σαν βασικός και στα 3/4 που δεν μπήκε από την αρχή στα ματς, ο ΟΦΗ δεν πήρε κάτι. Περίπτωση ποδοσφαιριστή που δεν ''διαφημίζεται'' ιδιαίτερα, πολλές φορές δεν φαίνεται και η δουλειά του στο γήπεδο.

Από τους πλέον συνεπείς ποδοσφαιριστές, ένας χαφ που προσπαθεί να ''φορέσει'' τα παπούτσια του Γκαγέγος στην θέση του box-to-box, λίγα μέτρα μπροστά από τον Μεγιάδο. Με διαφορετικά χαρακτηριστικά από τον Χιλιανό, ο Ντιουσέ βγάζει τρεξίματα, αντοχή, αποφασιστικότητα στο χορτάρι, όπως είχαμε παρουσιάσει στο Scout Report. Επιπλέον, το γκολ που δεν είχε στο παλμαρέ, το πρόσθεσε και αυτό, μάλιστα με εντυπωσιακό τρόπο.

Μαζί με τον Μεγιάδο είναι οι ποδοσφαιριστές με τις περισσότερες πάσες (λογικό και αναμενόμενο), με ανεξάντλητη ενέργεια στο γήπεδο, έχει προσφέρει 3 υπέροχα γκολ στους φίλους της ομάδας. Τα δύο στο πρωτάθλημα, με Λαμία και Γιάννενα εκτός εδρας και για τους... ρομαντικούς, εκπληκτική ήταν και η εκτέλεση του σε εκείνο το φιλικό που πέτυχε στο με τον Ιωνικό στο ΒΑΚ.

Ο Ντιουσέ έχει αποδείξει ότι πέρα από ένας καλός ''εργάτης'' στο γήπεδο, μπορεί να προσφέρει λύσεις και στην επιθετική λειτουργία της ομάδας. Έχει μια ασίστ στο ενεργητικό του (με Παναιτωλικό), καλές μεταφοράς μπάλας και συμμετοχή σε key passes του Ομίλου. Δυσκολεύεται στους κλειστούς χώρους, κάνει περίπου τα μισά λάθη του Μεγιάδο, δείχνει όμως συνέπεια στις καλύψεις.

Ο Γάλλος, αναμφισβήτητα, αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο στα χέρια του Νταμπράουσκας, αποτελεί και το χαμογελαστό παιδί εντός αποδυτηρίων, μια πολύ ευχάριστη παρουσία και εκτός χορταριού, κάτι που επιβεβαιώνει τις συστάσεις. Απέδειξε ότι είναι ένας αν μη τι άλλο σοβαρός ποδοσφαιριστής, προσπαθώντας και ο ίδιος να ξαναφτιάξει την καριέρα του.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ξανά στην Ελλάδα ο Μπούσης

Ο Νταμπράουσκας και το τρολάρισμα για το χαμόγελο

Τοράρινσον - Λάρσον: Δύο μπακ - χαφ πολυτελείας για τον ΟΦΗ

Ο Νταμπράουσκας ανέδειξε τη μεγάλη πρόκληση κόντρα στον Άρη

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.